Select Menu

View image on Twitter

Πάνω από ένα εκατομμύριο διαδηλωτές υπολογίζεται ότι πήραν μέρος στην πορεία ενότητας για τα θύματα του Charlie Ebdo στο Παρίσι, ενώ ανάμεσά τους βρίσκονται περίπου 50 ηγέτες ξένων κρατών κάτω από αυστηρότατα μέτρα ασφαλείας. Κεντρικό σύνθημα της πορείας το «Je suis Charlie» που έχει γίνει το σύνθημα σε συγκεντρώσεις από τη Νέα Υόρκη μέχρι την Αθήνα.

Η πλατεία της Republique στο Παρίσι είχε αρχίσει να γεμίζει με κόσμο από νωρίς το μεσημέρι με τους συγγενείς των θυμάτων να βρίσκονται στην κορυφή της πορείας

Ο Φρανσουά Ολάντ δέχτηκε στα Ηλύσια Πεδία τους πολιτικούς αρχηγούς που κατέφθασαν στο Παρίσι για να πάρουν μέρος στην πορεία ενότητας και οι οποίοι μεταφέρθηκαν μέχρι το σημείο της συγκέντρωσης με πούλμαν. Ανάμεσά τους ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Benjamin Netanyahou, ο Mahmoud Abbas από την Παλαιστίνη, ο Nicolas Sarkozy, o Mariano Rajoy από την Ισπανία, o Ahmet Davutoglu από την Τουρκία, η Angela Merkel και ο David Cameron. Στη συγκέντρωση βρίσκεται κι ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος δήλωσε: «Είμαστε μαζί σας, είμαστε αλληλέγγυοι σε αυτή τη μάχη που δίνετε υπέρ των δημοκρατικών ιδανικών» ενώ το «παρών» δίνει και ο Μανώλης Γλέζος εκπροσωπώντας τον ΣΥΡΙΖΑ.

Υπενθυμίζεται ότι στις 7 Ιανουρίου, τρεις οπλισμένοι άντρες επιτέθηκαν στα γραφεία της σατιρικής, εβδομαδιαίας εφημερίδας Charlie Hebdo στο Παρίσι. Οι άντρες, οι οποίοι ήταν οπλισμένοι με πολυβόλα και ένα ρουκετοβόλο, σκότωσαν 12 άτομα (ανάμεσά τους και δύο αστυνομικοί) και τραυμάτισαν 12 ακόμη.

Την περασμένη Παρασκευή, οι δύο αδελφοί Κουασί, δράστες της δολοφονικής επίθεσης στην εφημερίδα σκοτώθηκαν κατά την έφοδο της αστυνομίας σε τυπογραφείο στην περιοχή Dammartin - en –Goële, όπου βρίσκονταν κλεισμένοι από το μεσημέρι της ίδιας μέρας, κρατώντας έναν όμηρο, ο οποίος τελικά επέζησε.




http://www.vice.com

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top