Select Menu


Tα αντιβαλλιστικά βλήματα [ΑΒΜ] αποτελούν απειλή όχι μόνο για την ασφάλεια της Ρωσίας, αλλά και για ολόκληρο τον κόσμο, ενόψει της ενδεχόμενης αποσταθεροποίησης στη στρατηγική ισορροπία των δυνάμεων. Πιστεύω ότι αυτό είναι επικίνδυνο για την ίδια την Αμερική, δεδομένου ότι δημιουργεί μια επικίνδυνη ψευδαίσθηση ότι είναι άτρωτη και ενισχύει την τάση για μονομερείς , συχνά απερίσκεπτες αποφάσεις και επιπλέον κινδύνους ", δήλωσε ο Πούτιν, στην ετήσια ομιλία του προς το έθνος στην Ομοσπονδιακή Συνέλευση.

Η Ρωσία δεν θα εμπλακεί σε μία ακριβή κούρσα εξοπλισμών, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος , αλλά η αμυντική ικανότητα της χώρας στις νέες συνθήκες θα είναι εγγυημένη με ασφάλεια.

"Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία γι 'αυτό .Θεωρήστε ότι έχει ήδη γίνει . Η Ρωσία έχει τόσο την ικανότητα , όσο και δημιουργικές αποφάσεις για να το κάνει " , πρόσθεσε ο Πούτιν.

Η Ευρωπαϊκή Σταδιακή Εξελισσόμενη Προσέγγιση, ένα κεντρικό στοιχείο της αντιπυραυλικής ασπίδας των ΗΠΑ στην Ευρώπη, συνεπάγεται την ανάπτυξη αντιτορπιλικών τύπου Arleigh Burke όπλισμένων με τηλεκατευθυνόμενους πυραύλους , τα οποία είναι εξοπλισμένα με όπλα συνδεμένα με το σύστημα Αιγίς και με σύστημα ραντάρ , τις πυροβολαρχίες αναχαίτισης πυραύλων στην Πολωνία και τη Ρουμανία, το ραντάρ στην Τουρκία, καθώς και ένα κέντρο διοίκησης στο Ramstein της Γερμανίας, μια βάση της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ.

Η Ρωσία θεωρεί το σύστημα ως μια σημαντική απειλή για την ασφάλειά της και έχει απειλήσει ως απάντηση ότι θα αυξήσει το δικό της οπλοστάσιο και τις δυνατότητες της για διείσδυση ατην αντιπυραυλική ασπίδα .

" Το να μιλάς στη Ρωσία από θέση ισχύος δεν έχει νόημα" , δήλωσε ο Πούτιν, τονίζοντας ότι " η πολιτική της αποτροπής" προς τη Ρωσία δεν είναι κάτι νέο.

" Η πολιτική αποτροπής δεν εφευρέθηκε χθες, πάντα διεξάγοταν προς τη χώρα μας, εδώ και δεκαετίες, αν όχι αιώνες," σημείωσε ο Πούτιν.

"Κάθε φορά που κάποιος θεωρεί ότι η Ρωσία γίνεται πάρα πολύ ισχυρή και ανεξάρτητη , τα εν λόγω μέσα ενεργοποιούνται αμέσως", δήλωσε ο Πούτιν.

Ο Πούτιν αναφέρθηκε στην αντιπυραυλική ασπίδα των ΗΠΑ στην Ευρώπη και ήταν κατατοπιστικός.

Τα αντιπυραυλικά όπλα προστατεύουν την Ευρώπη.

Αλλά ποιός τους είπε ότι η Ευρώπη βρίσκεται στο στόχαστρο της Ρωσίας?

Η Ρωσία δεν θα τους ακολουθήσει σε μία ακριβή κούρσα εξοπλισμών, αλλά η αμυντική ικανότητα της χώρας στις νέες συνθήκες θα είναι εγγυημένη με ασφάλεια.

Τι σημαίνει αυτή η αποστροφή του Πούτιν;

Mάλλον ότι τα αντίμετρα υπάρχουν και είναι πολύ φτηνά.

Στις 12 Απριλίου του 2014 το αντιτορπιλικό τύπου Arleigh Burke με το όνομα Donald Cook, που βρισκόταν σε αποστολή στη Μαύρη θάλασσα λόγω της Ουκρανικής κρίσης, παρενοχλήθηκε με υπέρπτηση 25 φορές (!) από ένα παλαιό αεροπλάνο τύπου Su-24, που ήταν εξοπλισμένο άγνωστα συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου .

Σύμφωνα με πληροφορίες κατάφερε να μπλοκάρει το σύστημα Aιγίς με ευκολία.

Το γεγονός αναφέρεται και από δυτική δημοσιογραφική πηγή, αλλά δεν εξηγεί ικανοποιητικά γιατί το Su-24 κατάφερε επί 90 λεπτά να παρενοχλεί το πλοίο, ενώ ήταν άοπλο.

Απλά το σύστημα Aιγίς δεν είναι άτρωτο στα ρωσικά συστήματα.

Ας έρθουμε τώρα και στα αντιπυραυλικά συστήματα τύπου Patriot, που θα εγκατασταθούν σε Πολωνία και Ρουμανία.

Τι τύχη θα έχουν αυτά τα συστήματα, όταν κάθε πύραυλος στοχεύει και καταστρέφει ένα στόχο, όταν ο βαλλιστικός πύραυλος έχει εξαπολύσει ήδη τις πολλαπλές κεφαλές του πριν χτυπηθεί?

Ta συστήματα τύπου Patriot είναι πολύ ακριβά και επιτυχημένα, αλλά πώς αντιμετωπίζεις μία βροχή από πυραύλους, όταν οι περισσότεροι από αυτούς δεν έχουν ενεργή κεφαλή και εκτοξεύονται μόνο για να σε μπερδέψουν?

Tην απάντηση θα την λάβουν οι Αμερικανοί στη πράξη, όταν αντιμετωπίσουν βαλλιστικούς πυραύλους οπλισμένους με 6 έως 10 κεφαλές , εκτοξευόμενους από πυρηνικά υποβρύχια, σαν αυτόν που δοκίμασαν οι Ρώσοι στις 29 Νοεμβρίου 2014.

Αλλά υπάρχει ένα σημείο της ομιλίας, που πρέπει να προσεχθεί ιδιαίτερα: H τελευταία παρατήρηση για το ότι οι πολιτικές αποτροπής ξεκινούν συνήθως όταν κάποιοι νιώσουν την δύναμη και την ανεξαρτησία της Ρωσίας.

Αυτό δυστυχώς προμηνύει ότι και ο Πούτιν νιώθει ήδη ισχυρός και ετοιμάζεται να κάνει μία ανεξάρτητη και γι' αυτό πολύ επικίνδυνη κίνηση...

Η συνέχεια στο μέλλον με εγκατάσταση πυραύλων σε κάποια αραβική χώρα...

Son Ofeon

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top