Select Menu


Τα περιστατικά αστυνομικής βίας στις ΗΠΑ αποκαλύπτονται το ένα μετά το άλλο, ύστερα από την αναταραχή που έχει προκαλέσει η αθώωση λευκού αστυνομικού που σκότωσε έναν 18χρονο αφροαμερικανό στο Φέργκιουσον. Πριν λίγες μέρες στη δημοσιότητα ήρθε ένα νέο περιστατικό και αφορά σε αστυνομικούς που «κεραυνοβόλησαν» γυναίκα με τέιζερ επειδή τους βιντεοσκόπησε να ξυλοκοπούν έναν νεαρό.

Το περιστατικό σημειώθηκε τον περασμένο Μάρτιο στη Βαλτιμόρη σε βάρος της 36χρονης Κιάντζα Μουάμπα,η οποία υπέβαλε αγωγή κατά του τοπικού αστυνομικού τμήματος, ζητώντας την καταβολή αποζημίωσης, ύψους 7 εκατομμυρίων δολαρίων.

Στο βίντεο η γυναίκα, που είχε σταματήσει με το αυτοκίνητό της λίγα μέτρα από το σημείο του περιστατικού, ακούγεται να λέει: «Μου λέτε ότι δε μπορώ να βιντεοσκοπήσω; Θα παρκάρω, θα παρκάρω». Ο αστυνομικός την καλεί να βγει από το όχημα, ενώ εκείνη φωνάζει: «Με καίει, με καίει», από τη χρήση τέιζερ στο δέρμα της.

Λίγα λεπτά αργότερα η Μουάμπα συνελήφθη με την κατηγορία ότι επιχείρησε να παρασύρει με το αυτοκίνητό της τους δύο αστυνομικούς, ο ένας εκ των οποίων ακούγεται να λέει «Είσαι μία ηλίθια σκύλα, το ξέρεις αυτό;».

Εκείνη όταν ρώτησε «τι έκανα;» έλαβε την απάντηση «προσπάθησες να παρασύρεις έναν αστυνομικό».

Μετά τη σύλληψη της αφέθηκε ελεύθερη αλλά διαπίστωσε ότι το επίμαχο βίντεο έλειπε από το κινητό της. Ωστόσο το βιντεοσκοπημένο υλικό σώθηκε στο icloud και δημοσιοποιήθηκε πριν λίγες ημέρες δείχνοντας τη συμπεριφορά των ενστόλων στον άνδρα που βρισκόταν στο έδαφος με τα χέρια δεμένα πίσω από την πλάτη του.


Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top