Select Menu


Πρώτες σκέψεις βάση υπάρχοντων δεδομένων.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αρκετά στοιχεία, ούτε κάποια δημοσιευμένη προκήρυξη,οπότε παίζουν όλες οι θεωρίες και η κάθε δήθεν είδηση που θα προκύψει. Θα αποφύγω προσωρινά τον σκόπελο της θεωρίας και θα μείνω στα δεδομένα της επίθεσης που έγινε κατά της πρεσβείας του Ισραήλ στο Ψυχικό.και τι μπορεί να βγεί από μια τέτοια πράξη.

1. Σύμφωνα με όσα γνωρίζουμε η επίθεση έγινε σε στόχο βασισμένη ίσως σε ένα ήσσονος σημασία σκεπτικό. Το ότι μπορεί ο μέσος ημιμαθής Έλληνας που είναι αντισημίτης και αντιαμερικανός (γιατί έτσι πρέπει να είναι.. χωρίς να το έχει καλοσκεφτεί κιόλας) να υποστηρίξει με μια σιωπηρή αποδοχή την πράξη αυτή. Άρα το χτύπημα αποζητούσε και λίγο την λαϊκή στήριξη που έχει χάσει εδώ και πάρα πολύ καιρό το κύκλωμα των τρομοκρατικών οργανώσεων. Ίσως να έχει και κάποια σχετική δήλωση η επερχόμενη προκήρυξη φωτογραφίζοντας γεγονότα στην Μ.Ανατολή με την Χαμάς δηλώνοντας και μια έμμεση υποστήριξη για την εκεί τρομοκρατική οργάνωση.

2. Οι βολές έγιναν από σημείο που θεωρείται εντός πεδίων φύλαξης και προστασίας με προφανή σκοπό να δώσει ένδειξη πώς οι τρομοκράτες είναι σε θέση να πλήξουν στόχο ακόμα και αν αυτός είναι καλά φυλασσόμενος εντός αστικού ιστού. Θυμίζουμε πως ειδικά η περιοχή του Γηροκομείου έχει πολλές κάμερες, αρκετή φανερή και κρυφή αστυνομική δύναμη και δεν έχει και πολλές δρόμους διαφυγής.

3. Είναι στην δίπλα "γειτονιά" με τον προ έτους στόχο, το σπίτι του Γερμανού πρέσβη. Προσωπικά με το σκεπτικό πως η περιοχή δεν έχει και εύκολες διαφυγές δεν θα εξέπληττε μια έρευνα, σε συγκεκριμένο κύκλο γεωγραφικό για να εντοπιστεί κάποιο καταφύγιο/κτίριο που χρησιμοποιούν για προσωρινή κάλυψη μέχρι να περάσει η ένταση.

4. Όσον αφορά το Ισραήλ, δεν θεωρείται ότι θα κάνει κάποια ζημιά στην σχέση με την Ελλάδα. Κυρίως γιατί είναι από ακραία στοιχεία που έτσι και αλλιώς δεν τυγχάνουν ιδιαίτερης εκτίμησης από το σύνολο του Ελληνικού λαού. Παρόλα αυτά θα είναι αναμενόμενο μια επίσημη διαμαρτυρία προς τις Αρχές λόγω αδυναμίας πρόληψης αλλά και μια αίτηση παροχής βοηθείας από την Μοσσάντ σε επίσημο επίπεδο για το θέμα του εντοπισμού και σύλληψης των συγκεκριμένων ατόμων.

5. Τα ΜΜΕ και ο πολιτικός κόσμος θα βρουν άλλοθι για να το χρησιμοποιήσουν κατά το δοκούν και συμφέρον την συγκεκριμένη χρονική περίοδο. Αν τώρα είναι προβοκάτσια, στημένο γεγονός ή μια καθαρή τρομοκρατική επίθεση από ακραία στοιχεία, είναι πολύ νωρίς και πολύ δύσκολο να το γνωρίζουμε με τόσα λίγα στοιχεία.

6. Τα όπλα που χρησιμοποιήθηκαν αν θέλουν να στείλουν μήνυμα θα έχουν ίχνη από χρήσεις κατά στόχων σε προηγούμενες χρονικές στιγμές και δεν θα εξέπληττε αν βρεθεί και σχέση σε χρήση στην επίθεση των γραφείων της ΝΔ. Αν πρόκειται για κάτι στημένο ή προβοκατόρικο, πιθανώς θα είναι "καθαρά" από βαλλιστικό έλεγχο!

7. Σε περιστατικά που αναφέρονται σε τρομοκρατία και αντίστοιχες δράσεις , υπάρχει το φανερό που θα δούμε όλοι σε ΜΜΕ και σε δηλώσεις από πολλούς που θα είναι περισσότερο εικασίες, ενώ υπάρχει και ο κόσμος πίσω από το παραβάν που δεν θα δουν παρά ελάχιστοι. Σε τέτοιες περιπτώσεις θα ακουστούν σίγουρα κάποιες γνώμες, αλλά επί της ουσίας κανείς δεν θα ξέρει αρκετά, πλην ίσως των ερευνητών που θα συμμετέχουν στην ανάλυση και διαλεύκανση της συγκεκριμένης πράξης.

Αλέξανδρος Νίκλαν
Σύμβουλος Θεμάτων Ασφαλείας
IISCA Sec Group

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top