Select Menu


Ο Σύλλογος διδασκόντων του ΕΠΑΛ Κατερίνης έβγαλε μια ανακοίνωση που λέει ότι δεν απέβαλε τον μαθητή επειδή ήθελε να υψώνεται η ελληνική σημαία, αλλά επειδή είχε, λέει, ανάρμοστη συμπεριφορά και καταγγέλλει επίσης τα εθνικιστικά στερεότυπα που ανακινούν τέτοια θέματα!

Φυσικά ο σύλλογος και ο διευθυντής του σχολείου Κύριλλος Τσερμπάκ, δεν έκαναν τον κόπο να μας ενημερώσουν σε τι ακριβώς συνίστατο η ανάρμοστη συμπεριφορά του μαθητή, η οποία επέφερε τριήμερη αποβολή. Τον έβρισε; Τον χτύπησε; Τι ακριβώς του έκανε; Διότι, σήμερα, στο σημερινό σχολείο, για να φας τριήμερη αποβολή κάτι σοβαρό θα πρέπει να έχεις κάνει. Δεν βρισκόμαστε στη δική μας εποχή, όπου εάν απλώς μιλούσες στον διπλανό σου μέσα στην τάξη έτρωγες επιτόπου αποβολή. Σήμερα τα σχολεία είναι ελαστικά σε ζητήματα συμπεριφοράς. Επομένως; Εάν δεν τον απέβαλαν για τη σημαία, για ποιον ακριβώς λόγο τον απέβαλαν;

Τι να πει κανείς; Ο πατριωτισμός είναι στερεότυπο πλέον για τους καθηγητές των γυμνασίων μας. Το αίσθημα του ανήκειν σε μια εθνική κοινότητα, που είναι και το θεμέλιο όλων των δυτικών κοινωνιών, που συνιστά την κεντρική παράμετρο κάθε πολιτικής θεωρίας, για τον κ. Κύριλλο Τερμπάκ και το συμβούλιό του είναι ανάρμοστο για την εκπαίδευση!

Έβλεπα τις προάλλες ένα ντοκιμαντέρ για τον Ουίνστον Τσώρτσιλ. Άκουσα αποσπάσματα από διάφορους λόγους του και τον είδα να μιλάει ανάμεσα στους καπνούς των πούρων του. Εάν ο Ουίνστον ήταν μαθητής του Τσέρμπακ, με τα πατριωτικά μυαλά που κουβαλούσε, θα είχε αποβληθεί διά βίου, από όλα τα σχολεία.

Νομίζω ότι δεν έχει νόημα να συζητάμε πλέον για ελληνική εκπαίδευση. Από τη στιγμή που ο πατριωτισμός σχεδόν διώκεται ή έστω είναι ανεπιθύμητος, το περιεχόμενο αυτής της εκπαίδευσης είναι αυστηρά τεχνικό.

Θα πρέπει να ξεσκονίσουμε τα αναγνώσματα και τα αναγνωστικά, καθότι αυτά που δίνουν σήμερα στα παιδιά, από Δροσίνη και Πολέμη και Βαλαωρίτη και Παλαμά έχουν έλλειψη. Συνήθως περιστρέφονται γύρω από το πώς λειτουργούν οι καφετιέρες και τι σημαίνει ΙΚΑ.

Και έτσι, την ελληνική εκπαίδευση την παρέχουν πλέον μόνον οι γονείς κατ’ οίκον.

protagon.gr

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top