Select Menu


Ο Πρόεδρος της Τουρκίας Recep Tayyip Erdoğan κατά την επίσκεψή του στο Παρίσι στις 31 Οκτωβρίου πήρε θέση σχετικά με την «πάρα πολύ» μεγάλη εστίαση που γίνεται για τη μάχη στα σύνορα της πόλης Kobane στη Συρία. Από τη μεριά του ο οικοδεσπότη του, ο Πρόεδρος François Hollande τόνισε την περιοχή Aleppo.

«Γιατί οι συμμαχικές δυνάμεις βομβαρδίζουν συνεχώς την πόλη Kobane ;», είπε ο Erdoğan μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά τη συνάντησή του με τον Γάλλο ομόλογό του .

« Έχω να επισημάνω ένα συγκεκριμένο ζήτημα, το Kobane . Γιατί επικεντρωνόμαστε στο Kobane αλλά όχι στο Idlib, Hama, Homs ή το Iraq, το 40 τοις εκατό των οποίων είναι υπό κατοχή ; Γιατί δεν υπάρχει δράση ή επιχειρήσεις που να γίνονται σε αυτά τα μέρη, αλλά μόνο στο Kobane ; »ρώτησε , προσθέτοντας ότι η Τουρκία είχε ήδη δεχτεί 200.000 άτομα από τα σύνορα της πόλης .

«Δεδομένου ότι δεν υπάρχουν άμαχοι στο Kobane , υπάρχουν μόνο 2.000 μαχητές , γιατί ο τόπος συνεχώς βομβαρδίζεται ; Είναι αδύνατο να το καταλάβω», είπε .

Ο Hollande συμφώνησε για το Kobane λέγοντας σε δημοσιογράφους ότι «η πόλη κλειδί» στον αγώνα είναι το Aleppo ,η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Συρίας .

Παρ “όλα αυτά , «ακόμη και τώρα που το Kobane έχει αδειάσει από τον πληθυσμό , είναι απαραίτητο να παρέχουμε όλες τις απαραίτητες ενισχύσεις και από αυτή την άποψη , έχουμε πίστη στην Τουρκία», δήλωσε ο Hollande .

Ο Πρόεδρος Erdoğan επανέλαβε ότι ο αγώνας κατά του ISIL θα πρέπει επίσης να στοχεύσει την συριακή κυβέρνηση .

Επέκρινε επίσης το γεγονός ότι οι ISIL μαχητές έχουν στην κατοχή τους όπλα των ΗΠΑ και τα χρησιμοποιούν για κρατήσουν περίπου το 40 τοις εκατό του Ιράκ .

Τέλος, ο Erdoğan ζήτησε τη στήριξη του Hollande στην προσπάθεια της Τουρκίας να γίνει μέλος της ΕΕ .

Πηγή: hurriyetdailynews.com
Απόδοση: Λούρου Σταυρούλα, gorganews.gr

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top