Select Menu



Ως "κομβική" για τις εξελίξεις το προσεχές διάστημα υπολογίζουν στον ΣΥΡΙΖΑ το τετ α τετ Παπούλια - Τσίπρα. Γιατί "μίλησε"¨ο Παπαδημούλης

Ως ιδιαίτερα “κρίσιμη” θεωρούν στην Κουμουνδούρου την συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον Αλέξη Τσίπρα τη Δευτέρα στο Προεδρικό, και μάλιστα ορισμένοι δεν διστάζουν να πουν ότι μπορεί να αποβεί και “καθοριστική” για την πορεία των πραγμάτων.

Η εβδομάδα που ξεκινάει τη Δευτέρα φαντάζει ως εξαιρετικά κρίσιμη για τις πολιτικές εξελίξεις, στο περιθώριο των συναντήσεων που θα έχει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας με τον Αντώνη Σαμαρά και τον Αλέξη Τσίπρα.

Στην Κουμουνδούρου έχουν υπόψιν τους τα σενάρια για το ενδεχόμενο να προτείνει ο ίδιος ο Πρωθυπουργός επίσπευση της διαδικασίας της προεδρικής εκλογής.

Εντούτοις, προεδρικοί κύκλοι αφήνουν να διαρρεύσει ότι ο Αλέξης Τσίπρας είναι αποφασισμένος να πει τη λέξη “εκλογές” στην πρώτη κιόλας φράση του διαλόγου του με τον πρώτο πολίτη της χώρας.

Για την πρόθεσή αυτή μάλιστα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, εκτιμούν δημοσιογραφικοί κύκλοι ότι έσπευσε να προιδεάσει ο ευρωβουλευτής του κόμματος και εκ των στενών “προεδρικών” Δημ.Παπαδημούλης, με την ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter, όπου αναφέρθηκε σε “εξελίξεις τη Δευτέρα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας”.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, ο οποίος τρέφει μεγάλη εκτίμηση για τον Κάρολο Παπούλια, θα ζητήσει από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να πιέσει από την πλευρά του, ώστε να δοθεί λύση στο διαγραφόμενο πολιτικό αδιέξοδο, και να επιταχυνθεί η πορεία προς τις πρόωρες εκλογές.

Στον ΣΥΡΙΖΑ επικαλούνται τόσο την πολιτική καταγωγή του Κάρολου Παπούλια από τη Δημοκρατική Παράταξη, όσο και τη μακρά εμπειρία του, που του επιτρέπουν να αντιλαμβάνεται πλήρως την πολιτική πραγματικότητα που διαμορφώνεται στη χώρα, λόγω της διαφαινόμενης δυσαρμονίας Βουλής και εκλογικού σώματος.


Όπως επισημαίνουν στην Κουμουνδούρου, από τις ευρωεκλογές του Μαϊου και το προβάδισμα 4% που κατέγραψε ο ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στη Νέα Δημοκρατία, όλες οι δημοσκοπήσεις επιβεβαιώνουν ότι υπάρχει σε εξέλιξη πολιτική αλλαγή, και η κοινωνία δεν εκφράζεται από τη σημερινή κοινοβουλευτική πλειοψηφία Νέας Δημοκρατίας-ΠΑΣΟΚ.

Έτσι, μια “θεσμική” δημόσια παρέμβαση του Κάρολου Παπούλια, θα μπορούσε να λειτουργήσει καταλυτικά στην επιτάχυνση των εξελίξεων μέσα στο πλαίσιο της δημοκρατικής λειτουργίας του πολιτεύματος.

7imeres.gr

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top