Select Menu


Ο Κωνσταντίνος Δέδες, είναι ο τραπεζίτης του Λονδίνου ο οποίος φαίνεται πως έπαιξε σημαντικό ρόλο στην υπόθεση των offshore του Γιώργου Καρατζαφέρη.

Ο Δέδες ο οποίος υπηρέτησε το 2004 στην Alpha Bank London,το 2006 γίνεται στέλεχος της τράπεζας Julius Baer. Πρόκειται για την τράπεζα η οποία έχει κατηγορηθεί από τα wikileaks για ξέπλυμα χρήματος επιχειρηματιών και πολιτικών σε εννιά χώρες μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα. Το 2002 στέλεχος της Τράπεζας στα νησιά Κευμάν έδωσε 2000 ύποπτους λογαριασμούς στα Wikileaks. Η τράπεζα προσπάθησε ανεπιτυχώς να κλείσει το δίκτυο και να σταματήσει τις αποκαλύψεις.

Όταν η αντιπαράθεση μεταξύ των wikileaks και τράπεζας είναι στο απόγειο, ο Κωνσταντίνος Δέδες κάνει μεταγραφή στην Royal Bank of Canada (RBC) στο Λονδίνο, μεταφέροντας μαζί του τμήμα του private banking το οποίο χειρίζεται. Η μεταγραφή του Δέδε στην RBC παίρνει μεγάλη δημοσιότητα μια που θεωρείται ως ειδικός στις «ειδικές καταθέσεις» ο οποίος γράφεται την εποχή εκείνη «έχει μεγάλη πείρα σε θέματα Ελλάδας και Κύπρου».

Η μεταγραφή του Κωνσταντίνου Δέδε του κυρίου «KXD 01185», όπως είναι ο κωδικός του, γίνεται στις 7 Μαΐου του 2008. Αμέσως μετά, τον Αύγουστο του 2008,η offshore Catalina του Καρατζαφέρη, μεταφέρει το portfolio της μέσω του Δέδε από την Julius Baer στην RBC με μεσολάβηση του Δέδε.

Ο Δέδες μαζί με μερικούς ακόμη τραπεζίτες στην Ευρώπη (Μπάιλας, Όσβαλντ, Μεταξάς, Λυγινός) θεωρείται πως κατέχει το κλειδί των κινήσεων offshore ελλήνων ιδιοκτητών και της διακίνησης μαύρου πολιτικού χρήματος.


Ο Κ Δέδες ειναι ο τραπεζίτης του Καρατζαφερη με κωδικο KXD 01185

koutipandoras.gr

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top