Select Menu


H ομογενής γερουσιαστής του Εργατικού κόμματος, Τζένη Μικάκου, αναμένεται να ορκιστεί αυτή την εβδομάδα υπουργός στην πολιτεία της Βικτώριας στην κυβέρνηση που θα σχηματίσει ο πρωθυπουργός Ντάνιελ Άντριους μετά την εκλογική νίκη της παράταξης του στις εκλογές του Σαββάτου.

Αν η Τζένη Μικάκου αναλάβει υπουργείο, όπως αναμένεται, θα είναι η πρώτη Ελληνίδα στην Αυστραλία που καταλαμβάνει υπουργικό αξίωμα σε ομοσπονδιακό και πολιτειακό επίπεδο.

Με καταμετρημένο το 58, 5% των ψήφων οι Εργατικοί φέρονται να κερδίζουν τουλάχιστον 47 έδρες από το σύνολο των 88 και να έχουν αυτοδυναμία.

Ο Συνασπισμός Φιλελευθέρων-Εθνικών κέρδισε τουλάχιστον 37 έδρες ενώ, επίσης, τουλάχιστον μια έδρα κερδίζουν και οι Πράσινοι. Κάποιες έδρες παραμένουν αμφίρροπες, μεταδίδει το ΑΜΠΕ.

Για πρώτη φορά στην ιστορία τους, οι Πράσινοι κέρδισαν έδρα στην πολιτειακή Βουλή. Όπως και στην Ομοσπονδιακή Βουλή κέρδισαν την έδρα Μέλμπουρν που κατείχε για τους Εργατικούς η ομογενής Τζένιφερ Κάνις.

Η στροφή υπέρ των Εργατικών ανήλθε στο 2,5% ενώ η δύναμη του Φιλελεύθερου κόμματος μειώθηκε 1,8% και του Εθνικού κόμματος 1,2%. Το ποσοστό των Πράσινων παρέμεινε αμετάβλητο.

Στη γερουσία τα πράγματα ήταν συγκεχυμένα. Το βέβαιο είναι ότι οι Εργατικοί δεν θα έχουν την πλειοψηφία, που σημαίνει ότι θα δυσκολευτούν να εφαρμόσουν το πρόγραμμά τους.

tribune.gr

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top