Select Menu

Σεισμό προκαλούν τα στοιχεία που ανακαλύπτονται από τα 65 CD που έστειλαν όλες οι εγχώριες τράπεζες στον οικονομικό εισαγγελέα Π. Αθανασίου και αφορούν τραπεζικές καταθέσεις πάνω από 300.000 ευρώ.

Ήδη άνοιξαν οι πρώτες 30 καταθέσεις (σε τυχαίο δείγμα) και οι ελεγκτές δεν πίστευαν στα μάτια τους με αυτά που βρήκαν. Για να είστε πρώτοι ενημερωμένοι σας πληροφορώ ότι δημόσιος υπάλληλος (σε οικονομικό υπουργείο) το 2008 είχε στην τράπεζα καταθέσεις 114.000 ευρώ. Το 2009 οι καταθέσεις του αυξήθηκαν στα 9,2 εκατ. ευρώ χωρίς ακόμα να μπορέσει να δικαιολογήσει πως. 

Να σημειωθεί ότι το συνολικό ποσό των καταθέσεων του εν λόγω δημοσίου υπαλλήλου βρέθηκε σε περισσότερες από δύο τράπεζες. Θέλετε και άλλο παράδειγμα; Εμπορικός αντιπρόσωπος το 2004 είχε καταθέσεις 298.000 ευρώ. Τις είχε «παρκαρισμένες» στον λογαριασμό του για αρκετά χρόνια και ξαφνικά το 2008 βρέθηκε να έχει καταθέσεις 11,5 εκατ. ευρώ. Αμ, το άλλο; Συνταξιούχος δημόσιος υπάλληλος και υπερήλικας από 71.000 ευρώ που βρέθηκαν στους τραπεζικούς λογαριασμούς του, όταν βγήκε σε σύνταξη, εμφανίστηκε να έχει καταθέσεις το 2010 (κρατείστε την αναπνοή σας) 14 εκατ. ευρώ. Πού τα βρήκε; Αυτά ακριβώς ελέγχουν και διασταυρώνουν οι οικονομικοί εισαγγελείς.

Και πιστέψτε με, οι οικονομικοί εισαγγελείς, ακόμα βρίσκονται στην αρχή. Αυτή τη φορά όμως είναι πολύ πιο οργανωμένοι και πιο προσεκτικοί. Γιατί αφενός απέκτησαν ειδικευμένο επόπτη ελεγκτή εφοριακό, τον Π. Βεργαρή ( οποίος έχει πέσει με τα μούτρα στη δουλειά) και αφετέρου καμιά δεκαριά νέα παιδιά που γνωρίζουν πολύ καλά τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, αλλά και τον οικονομικό έλεγχο καθώς και τα διεθνή χρηματιστήρια. Για παράδειγμα ανακάλυψαν έναν δημόσιο υπάλληλο να έχει καταθέσεις 4 δισ. GRD. Βρήκαν δηλαδή σε ένα τραπεζικό λογαριασμό του 1999 αυτό το ποσό. Αμέσως κατάλαβαν ότι ο κωδικός «GRD» σημαίνει δραχμές. Σε έναν άλλον βρήκαν καταθέσεις 5,5 δισ. αλλά δεν ήταν ευρώ ούτε δολάρια, ήταν σε... γιεν.

greki-gr

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top