Select Menu


Σαν να ...μύρισε εκλογές στα βουλευτικά έδρανα καθώς το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας -του οποίου η συζήτηση ξεκίνησε χθες και ολοκληρώνεται σήμερα- γέμισε ξαφνικά από τροπολογίες ...για όλα τα γούστα.

Ούτε μία ούτε δύο, αλλά 61 υπουργικές και βουλευτικές τροπολογίες κατατέθηκαν στο νομοσχέδιο Λοβέρδου καταδεικνύοντας πως... για τους βουλευτές έχει ήδη αρχίσει ο αγώνας δρόμου για τις διευθετήσεις είτε σε επίπεδο «ετελείωσε» είτε σε επίπεδο «το προσπάθησα, αλλά...».

Είναι χαρακτηριστικό πως το συζητούμενο νομοσχέδιο αριθμεί 165 σελίδες και στο σύνολό τους οι τροπολογίες αριθμούν 190 σελίδες... Δέκα από τις τροπολογίες είναι υπουργικές και οι υπόλοιπες 51 βουλευτικές που αφορούν ό,τι μπορεί κανείς να φανταστεί...
Από αυτές 29 προέρχονται είτε από την κυβέρνηση είτε από βουλευτές της πλειοψηφίας και 32 από κόμματα και βουλευτές της αντιπολίτευσης.

Σε ό,τι αφορά την αντιπολίτευση, οι 14 από τις 27 έχουν κατατεθεί από ανεξάρτητους βουλευτές, με την Κατερίνα Μάρκου να παίρνει τη μερίδα του λέοντος με 6 τροπολογίες.

Οι τροπολογίες της αντιπολίτευσης έχουν να κάνουν με τη χρηματοδότηση των ερευνητικών ινστιτούτων και φορέων αλλά και τις εργασιακές σχέσεις του προσωπικού που απασχολείται σε αυτούς, την επαναπρόσληψη των καθηγητών που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα, την ανάκληση της κατάργησης ειδικοτήτων εκπαιδευτικών αλλά και την πρόσβαση ΑμεΑ στην Ανώτατη Εκπαίδευση.

Στις δε τροπολογίες της κυβέρνησης μπορεί να βρει κανείς τη ρύθμιση για διευθετήσεις στη ΝΕΡΙΤ,
τροπολογία που δίνει τη δυνατότητα σε ιδιωτικά κολέγια να μπορούν πλέον να δίνουν πτυχία Ανώτατης Εκπαίδευσης, ισότιμα με εκείνα των δημόσιων πανεπιστημίων κ.ά.

Ενδιαφέρουσα υποσημείωση πως σήμερα που ολοκληρώνεται η συζήτηση του νομοσχεδίου και άρα συζητούνται και οι τροπολογίες πραγματοποιείται 24ωρη απεργία στο μέσα ενημέρωσης και καθίσταται -θεωρητικά- πιο εύκολο να περάσουν κάποια από τα αιτήματα των βουλευτών...

greece-salonika

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top