Select Menu


Την ώρα που όλα τα μάτια είναι στραμμένα στην Κομπάνι, οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους προωθούνται στην Βαγδάτη έχοντας φτάσει πλέον στα περίχωρα της πόλης.

Η Κομπάνι αντέχει αλλα για πόσο ακόμα;

Αυτό που συνειδητοποιεί κανείς κοιτάζοντας τον παρακάτω χάρτη είναι ότι η Τουρκία παίζει πάρα πολύ βρώμικο ρόλο και όπως αποδεικνύεται, στην πραγματικότητα οι Κούρδοι μαχητές πολιορκούνται αυτή την στιγμή τόσο από το Ισλαμικό κράτος όσο και από την Τουρκία.


Στην μέση είναι η πόλη που βρίσκεται ακριβώς πάνω στην συνοριακή γραμμή.

Από τον νότο, την δύση και την ανατολή τους έχουν περικυκλώνει οι δολοφόνοι – τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους που είναι εκπαιδευμένοι και οπλισμένοι από τους Τούρκους.

Η μόνη τους βοήθεια είναι οι αεροπορικοί βομβαρδισμοί των δυτικών χωρών.

Όπως βλέπετε τον χάρτη το απλό ερώτημα είναι αφού υπάρχει όλη η πλευρά από τον βορά που είναι η Τουρκία, γιατί δεν περνάνε οι χώρες του ΝΑΤΟ από μια ΝΑΤΟική χώρα οπλισμό για να τους βοηθήσουν.

Γιατί δεν φεύγουν από εκεί ώστε να μην πραγματοποιηθεί άλλη μία γενοκτονία.
Γιατί απλά η Τουρκία τους «πολιορκεί» από τον βορά.

Δεν αφήνει να περάσει οπλισμός.
Δεν αφήνει να περάσουν οι Κούρδοι πρόσφυγες,που είναι τώρα στην Τουρκία, να πάνε να πολεμήσουν στην Κομπάνι.

Γιατί η Τουρκία θέλει η Κομπάνι να πέσει στα χέρια του Ισλαμικού Κράτους.
Του μοναδικού συμμάχου που έχει μείνει στον Ερντογάν.

ΟΗΕ προς Τουρκία: Ανοίξτε τα σύνορα να πάνε στην Κομπάνι εθελοντές

Ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ για τη Συρία Στέφαν Ντε Μιστούρα, κάλεσε από τη Γενεύη την Τουρκία να επιτρέψει σε Κούρδους εθελοντές να διασχίσουν τα σύνορα για να πολεμήσουν στην πολιορκημένη Κομπάνι, να αποτρέψουν την πτώση της και τη σφαγή των αμάχων. «Καλούμε τις τουρκικές αρχές να επιτρέψουν στους πρόσφυγες να μπουν στην πόλη για να υποστηρίξουν την άμυνά της», δήλωσε ο ειδικός απεσταλμένος σε συνέντευξη Τύπου στη Γενεύη. 

Ο Ντε Μιστούρα παρουσίασε δορυφορικές φωτογραφίες και εξήγησε ότι «10.000 ως 13.000 κάτοικοι βρίσκονται σε μια τοποθεσία στη μεθοριακή ζώνη ανάμεσα στην Τουρκία και τη Συρία και πολλοί βρίσκονται ακόμη μέσα στην πόλη». «Αν πέσει, το πιθανότερο είναι πως οι άμαχοι θα σφαγούν», δήλωσε ο διπλωμάτης. «Εφόσον η Κομπάνι είναι πιθανόν να πέσει αν δεν βοηθηθεί, επιτρέψτε σ” αυτούς που θέλουν να πάνε εκεί και να συμμετάσχουν στην άμυνά του, με επαρκή εξοπλισμό, ο εξοπλισμός μπορεί να κάνει πολλά πράγματα», διευκρίνισε ο Ντε Μιστούρα απευθυνόμενος στην Τουρκία. «Το Ισλαμικό Κράτος δεν θα σταματήσει με αποφάσεις του ΟΗΕ», συνέχισε ο ίδιος. «Η έκκλησή μας προς την Τουρκία έχει στόχο να λάβει επιπλέον μέτρα για να σταματήσει η προώθηση του Ισλαμικού Κράτους, διαφορετικά όλοι μας, της Τουρκίας περιλαμβανομένης, θα το μετανιώσουμε», δήλωσε.

Οι Κούρδοι υπερασπιστές της Κομπάνι ζητούν εδώ και 15 ημέρες τουλάχιστον να ανοίξει τα σύνορά της η Τουρκία ώστε να μπουν στην Κομπάνι Κούρδοι εθελοντές που επιθυμούν να την υπερασπιστούν. Η Τουρκία, αντιθέτως, όχι μόνο κρατά τα σύνορα κλειστά, αλλά και διαλύει με δακρυγόνα όσους προσπαθούν να περάσουν τα συρματοπλέγματα για να πάνε στην Κομπάνι. 

Παράλληλα, βίντεο που έχουν δει το φως της δημοσιότητας αποδεικνύουν ότι οι τζιχαντιστές μπαινοβγαίνουν ανενόχλητοι στα τουρκικά σύνορα, λαμβάνοντας εφόδια και εξοπλισμό.
Παρακολουθήστε το αίτημα στο twitter για να ανοίξει διάδρομος προς την Κομπάνι:

Πολιορκία και στην Βαγδάτη

Οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού κράτους, με την τελευταία επίθεση που εξαπέλυσαν κατέλαβαν την στρατηγικής σημασίας πόλη Ανμπάρ στην δυτική Βαγδάτη και τώρα είναι μόλις μια ανάσα από το να πέσει στα χέρια τους το αεροδρόμιο της πρωτεύουσας του Ιράκ.


Η πτώση του αεροδρομίου θα είναι η αρχή της τελικής επίθεσης στην Βαγδάτη.

Δείτε στον παραπάνω χάρτη πως προωθούνται από τα δυτικά οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους και πόσο κοντά είναι στην Βαγδάτη.

Μαρτυρίες ΣΟΚ! «Οι ΗΠΑ βομβαρδίζουν δύο χιλιόμετρα μακριά από τους τζιχαντιστές»

Η Σερίν Τάντρος (Sherine Tadros), δημοσιογράφος ανταποκρίτρια του SkyNews στη Μέση ανατολή, στην πολεμική της ανταπόκριση για το αμερικανικό κανάλι φιλοξενεί τις δηλώσεις τουΑμπού Ιμπραχίμ (Abu Ibrahim), διοικητή του Ελεύθερου Συριακού Στρατού, ο οποίος πολέμησε για μερικές ημέρες στο πλευρό των Κούρδων υπερασπιστών της Κομπάνι.

Ο Ελεύθερος Συριακός Στρατός είναι η λεγόμενη «μετριοπαθής αντιπολίτευση» την οποία στηρίζουν οι ΗΠΑ.
Με την Αμερικανίδα δημοσιογράφο συναντήθηκε σε ένα καφενείο στην Ούρφα, στην Τουρκία και της μίλησε για τα όσα βίωσε στην Κομπάνι, όσο έκατσε και πολέμησε με τους Κούρδους.

Ο ίδιος περιέγραψε τη συμμαχία με τους Κούρδους δύσκολη, αλλά δεν είχαν και πολλές επιλογές αφού έπρεπε να ενωθούν ενάντια στον κοινό τους εχθρό, το Ισλαμικό Κράτος.

Εξήγησε μάλιστα ότι έφυγε από την Κομπάνι για να μεταφέρει τραυματίες σε νοσοκομεία στην Τουρκία.

Η καταγωγή του Αμπού Ιμπραχίμ είναι από την ανατολική Συρία αλλά αναγκάστηκε να φύγει από την πόλη του επειδή καταλήφθηκε από το Ισλαμικό Κράτος.

Στην Κομπάνι, όπως λέει, έχουν ξεμείνει από πυρομαχικά. «Η Τουρκία πρέπει να ανοίξει τα σύνορα για να πάρουμε πυρομαχικά. Τώρα είμαστε παγιδευμένοι ανάμεσα στην Τουρκία και το Ισλαμικό Κράτος», αναφέρει και συνεχίζει:

«Μπήκα παράνομα στην Τουρκία και τώρα με τον ίδιο τρόπο θα επιστρέψω. Εάν τα πράγματα συνεχίσουν έτσι δεν θα έχουμε άλλη επιλογή από το να πολεμήσουμε μόνο με μαχαίρια. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος να βάλουμε όπλα στην πόλη. Προτιμούμε να πεθάνουμε παρά να εγκαταλείψουμε την πατρίδα μας».

Ο Αμπού Ιμπραχίμ είπε ότι οι δυνάμεις του Ισλαμικού Κράτους είναι 5.000 άνδρες. Ωστόσο, μετά τις ενισχύσεις της Παρασκευής η δύναμή τους αυξήθηκε στις 9.000. Οι υπερασπιστές της Κομπάνι είναι λιγότεροι από δύο χιλιάδες.

Στη δημοσιογράφο μίλησε και ο Αμπού Ελ Ματζέντ, επίσης μαχητής από την Κομπάνι, ο οποίος υπογράμμισε ότι οι πολιορκημένοι εκτός από λιγότεροι στον αριθμό έχουν και χειρότερο οπλισμό.

«Έχουμε RPG, αυτόματα όπλα, ελαφρά όπλα όπως τα καλάσνικοφ… Και με αυτά προσπαθούμε να σταματήσουμε το Ισλαμικό Κράτος που έχει τανκς, κανόνια βαριά όπλα», εξήγησε.

Οι τελευταίοι βομβαρδισμοί των ΗΠΑ δεν είχαν κανένα αποτέλεσμα γιατί οι Αμερικανοί και οι Άραβες σύμμαχοί τους δεν βομβαρδίζουν την πρώτη γραμμή του Ισλαμικού Κράτους. Οπότε, είναι σαν να μην βομβαρδίζουν καθόλου.

Ο Αμπού Τζαράχ, ακτιβιστής του Ελεύθερου Συριακού Στρατού, παρακολουθούσε τις μάχες από έναν λόφο, από την τουρκική πλευρά των συνόρων.

«Μπορούσα να δω ξεκάθαρα τις θέσεις των τζιχαντιστών, είχαν υψωμένες και τις σημαίες τους, δεν κρύβονταν. Αλλά οι Αμερικανοί βομβαρδίζουν ένα με δύο χιλιόμετρα μακριά από εκεί που είναι το Ισλαμικό Κράτος».

Επιμέλεια: www.logiosermis.net
Με πληροφορίες απο tribune.gr και infognomonpolitics.blogspot.gr

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top