Select Menu


''Μας κάλεσαν και μας ζήτησαν να αποχωρήσουμε οικειοθελώς τώρα, με ποσό που μας πρότειναν, γιατί αργότερα θα μας διώξουν άρον άρον και με πολύ λιγότερα'' μου είπε το πουλάκι του τραπεζικού συστήματος.

Προηγουμένως με είχε παρακαλέσει να κλείσω ευγενικά το μαγνητόφωνο. ''Ό,τι σου πω, χρησιμοποιήσέ το όπως νομίζεις, δεν θέλω, όμως, να συνδεθεί με το όνομά μου'' μου τόνισε.

Μεγαλοστέλεχος χρόνια στην Alpha Bank που έβλεπε ότι το μνημόνιο άγγιζε κι αυτούς.

''Οι ομαδικές απολύσεις θα περάσουν. Είναι δεδομένο. Δεν πρόκειται να τους σταματήσει τίποτα. Και το κάνουν για να διώξουν τους υπαλλήλους των τραπεζών σε πρώτη φάση'' σταμάτησε τη φράση του για να ανάψει τσιγάρο. ''Οι συγχωνεύσεις έχουν προγραμματιστεί, θα μείνουν μόνο δυο τράπεζες κολοσσοί στην ελληνική αγορά. Η Alpha Bank θα εξαγοραστεί από την Εθνική και η Eurobank από την Πειραιώς,έχει προαποφασιστεί. Τα χρέη τους φυσικά θα τα πληρώσει το Ελληνικό Δημόσιο, ο Έλληνας πολίτης...'' σταμάτησε. ''Δεν γράφεις τη φωνή μου''με κοίταξε τρομαγμένος ενώ με τα δάχτυλα μου χάιδευα το μαγνητοφωνάκι. 

Όχι, δεν τον έγραφα..... σκεφτόμουν. 

Θυμήθηκα την παραίτηση Κωστόπουλου από το τιμόνι της Alpha τον Μάιο μετά από 42 χρόνια, μια παραίτηση που είχε προξενήσει τότε ερωτηματικά.. ιδού το παρασκήνιο σκέφτηκα. 

Θυμήθηκα τις πληροφορίες που είχα για μεγαλοστέλεχος της εν λόγω τράπεζας, όταν επί Mπομπ Τραα έπεφταν οι συναντήσεις βροχή στο bar του Μ.Βρετάνια, και αργότερα όταν ήρθε ο Γουες Μακ Γκροου που του παρέδιδε μεγάλους κόκινους φακέλους. 

''Θα διώξουν όλα τα μεγαλοστελέχη για να μπορούν να προσλάβουν μετά νέους με 600 ή 700 το πολύ'' συνέχισε αφού βεβαιώθηκε ότι δεν τον μαγνητοφωνούσα. 

''Παίζονται περίεργα τραπεζικά παιχνίδια,'' μου τόνισε, ''γι' αυτό δε θέλουν τώρα εκλογές ώστε να έχουν ολοκληρωθεί όλα αυτά και με την ενοποίηση των τραπεζών μέσω της ΕΚΤ από 1-1-15''. 

Θυμήθηκα την εισήγηση που είχαν κάνει αρκετοί μέσα από τη ΝΔ στον Σαμαρά για εκλογές το Νοέμβριο, θυμήθηκα τις 2 ημερομηνίες που έπαιζαν. Η μια 2 νοεμβρίου και η άλλη 23 νοεμβρίου. 

Θυμήθηκα πως φρόντισε ο Σαμαράς ως καλός διοικητής να ροκανίσει τον χρόνο με τέτοιο τρόπο ώστε να μην γίνουν τώρα εκλογές.
Θυμήθηκα τις συζητήσεις για τα μαξιλαράκια ασφαλείας... 

''Που είναι ο Φιλιππίδης;Τι ξέρεις;; '' τον ρώτησα. Με κοίταξε: ''Αφού τα ξέρεις,αντάλλαξε τη σιωπή του για την ελευθερία του'' μου είπε.

Μου είπε κι άλλα, για τις αγωνίες του για όσα έρχονται, για τα παιδιά του... Για το παιχνίδι που είχαν ξεκινήσει οι τράπεζες επί εποχής Σημίτη για να μας χρεώνουν. "Πρέπει όλοι να χρωστούν, αυτό είναι το σχέδιο'' ήταν η τρομαγμένη κατακλείδα.

Φεύγοντας, θυμήθηκα τον πατέρα μου όταν μικρή μου έλεγε αν θέλω να λύσω μια υπόθεση, να αφήνω απ΄έξω τις περικοκλάδες και να ακολουθώ το δρόμο του χρήματος. ''Αυτός που κερδίζει το χρήμα ή σ΄αυτόν που καταλήγει το χρήμα... εκεί βρίσκεται η λύση για πολλά ερωτήματα'' μου είχε πει.

Γιώτα Χουλιάρα

Υ.Γ. Για ευνόητους λόγους δεν αναφέρεται το όνομα. Το συγκεκριμένο άτομο όταν του πρότειναν πριν λίγες μέρες εθελούσια έξοδο, την αρνήθηκε.

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top