Select Menu

Φωτογραφία του Ιωάννη Πέτρου 

Στην Ελλάδα του 2014, αρκεί ένα μόνο φωτογραφικό κλικ για να αποτυπώσει τη κατάντια μιας χώρας και ενός λαού...

Γράφει ο Γιώργος Λαμπράκης

Χωρίς καμία πρόθεση γενίκευσης του φαινομένου της αποχαύνωσης της ελληνικής κοινωνίας, δεν μπορεί παρά να προκαλεί θλίψη και οργή η φωτογραφία του Νίκου Τοπούζη για την σημερινή κατάσταση της οικίας του Παύλου Μελά, η οποία κάνει το γύρο των social media.

Αριστερά το σπίτι του σφαγέα των Ελλήνων στην Θεσσαλονίκη Δεξιά το σπίτι του ήρωα Πάυλου Μελά στην Κηφισιά

Εύστοχο και το σχόλιο του κ. Τοπούζη, το οποίο παραθέτουμε αυτούσιο, καθώς νομίζουμε πως εκφράζει όσους νοιώθουν ανατριχίλα και δέος απέναντι στα ιδανικά τους Έθνους μας τα οποία σκοπίμως μια θλιβερή μειοψηφία επιχειρεί να σβήσει, με την ανοχή και την αδιαφορία της πλειοψηφίας...
"Το σπίτι του Παύλου Μελά...
Σε ποια χώρα το σπίτι ενός ήρωα δεν θα ήταν μουσείο;;
Μόνο στην Ελλάδα είναι ρημάδι, με αγριόχορτα παντού, που χρησιμεύει μόνο για εφήμερα συνθήματα" 
φωτογραφία του Νίκου Τοπούζη 

Αλήθεια, δεν αξίζει της προσοχής και της αποκατάστασης αυτός ο ιερός χώρος; Δεν μπορεί να ενταχθεί σε ένα από τα αμέτρητα προγράμματα που "τρέχουν" για την αναστύλωση και ανάδειξή του; 

Κανείς δεν ξέρει, κανείς δεν είδε, κανείς δεν άκουσε από τους τυχάρπαστους "φορείς" της πολιτείας; 

Ακόμα μια εικόνα ντροπής της "σύγχρονης" Ελλάδας, σίγουρα όχι της Ελλάδας που αγάπησε με πάθος και πέθανε γι' αυτήν ο Παύλος Μελάς!

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top