Select Menu

«Σε έξι μήνες μπορούμε να αλλάξουμε το πελατειακό κράτος», ανέφερε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Κατρούγκαλος, μιλώντας στον Real Fm 97.8, στην εκπομπή του Μάκη Γεωργίου και του Τάκη Χατζή και εξήγησε:

«Η νομοθεσία μπορεί να αλλάξει σε συντομότερο διάστημα. Από κει και μετά ο καθένας από μας όταν θα έχει απέναντί του ένα κράτος που δεν τον αντιμετωπίζει ως κλέφτη και ως απατεώνα θα έχει το φιλότιμο να προσαρμόσει και την συμπεριφορά του».

«Στην Ελλάδα ο κόσμος αντιμετωπίζει το κράτος σαν εχθρό, γιατί το κράτος αντιμετωπίζει τον πολίτη σαν εχθρό», συμπλήρωσε ο κ. Κατρούγκαλος.

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εκτίμησε ότι «το κράτος που έφτιαξε το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατία μέχρι το 2010, ήταν ένα πελατειακό κράτος, που βασιζόταν στην διαπλοκή» και υποστήριξε: «Αυτό το κράτος πρέπει να καταργηθεί, όμως δε θέλω να γυρίσουν τα πράγματα στο 2010». «Απλώς», συνέχισε, «οι μεταρρυθμίσεις των μνημονίων δεν οδηγούν στην κατάργηση αυτού του κράτους».

«Ο στόχος των μεταρρυθμίσεων του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι να έρθει ο κομμουνισμός. Εγώ είμαι αριστερός. Αλλά το βασικό διακύβευμα των επόμενων εκλογών δεν είναι ο σοσιαλισμός. Είναι αν θα μπορέσουμε στην Ελλάδα να έχουμε ένα δημοκρατικό και κοινωνικό κράτος» σημείωσε ο κ. Κατρούγκαλος.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει η Ελλάδα να μείνει στην Ευρώπη, αλλά η Ευρώπη να αλλάξει. Η κυβέρνηση της αριστεράς που θα έρθει τον Μάρτη θα μπορέσει να αποτελέσει αφορμή για ένα ντόμινο πολιτικών αλλαγών σε όλες τις κοινωνίες της Ευρώπης», τόνισε και πρόσθεσε:

«Οι μνημονιακές πολιτικές πρέπει να σταματήσουν και όλοι οι μνημονιακοί νόμοι να καταργηθούν. Αυτό που εφαρμόζουν δεν είναι οι πραγματικές μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η χώρα αλλά ένα νεοφιλελεύθερο πρόγραμμα».

Αναφορικά με τις 100 δόσεις για τις οφειλές σε εφορία και ταμεία ανέφερε ότι «η κυβέρνηση κατάφερε να κάνει το αυτονόητο και χρειάστηκε μήνες να το κάνει».

Παράλληλα έκανε λόγο για «μία ρύθμιση που ανακουφίζει κόσμο» γι’ αυτό, όπως είπε, δεν την καταψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο λόγος για τον οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ δεν υπερψήφισε, αυτή η ρύθμιση που είναι θετική είναι γιατί ήρθε στην ίδια τροπολογία με τη διατήρηση της έκτακτης εισφοράς», κατέληξε.

Ακούστε το ηχητικό:



enikos.gr

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top