Select Menu

Σήμερα, τεσσεράμισι χρόνια μετά την χρεοκοπία της χώρας και την προσφυγή στο μηχανισμό στήριξης, οι Έλληνες συνειδητοποιούν πως δεν έχει γίνει ούτε ένα βήμα προς το καλύτερο. Η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ μιλάει για έξοδο από το Μνημόνιο και αποχώρηση του ΔΝΤ αλλά οι αγορές την επαναφέρουν στην πραγματικότητα.

Αρχικά, η Ελλάδα είχε την ευκαιρία να πάρει τη μοίρα της στα χέρια της και να αλλάξει σελίδα, όταν χρεοκόπησε.

Αλλά αυτό ήταν αδύνατο να γίνει με τα δυο κόμματα (Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ) και τους πολιτικούς που οδήγησαν τη χώρα στην χρεοκοπία και ήταν μαριονέτες των Ευρωπαίων αξιωματούχων και της γερμανικής κυβέρνησης, αφού τους είχαν στο χέρι.

Στη συνέχεια, οι Έλληνες πολίτες είχαν την δυνατότητα να αλλάξουν την πορεία της χώρας -και να αποδώσουν οι ίδιοι Δικαιοσύνη για την χρεοκοπία της χώρας-, αλλά, στις εκλογές του 2012, έκαναν πάλι κυβέρνηση την Νέα Δημοκρατία, το ΠΑΣΟΚ και την καθεστωτική ΔΗΜΑΡ, ενώ κάποιοι πίστεψαν πως τιμωρούν το πολιτικό σύστημα ψηφίζοντας Χρυσή Αυγή.

Οι ευκαιρίες υπήρξαν. Αλλά χάθηκαν.

Οι Έλληνες πολίτες έχουν μεγάλες ευθύνες για αυτό. Και θα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Έχω γράψει άπειρες φορές πως το μεγαλύτερο πρόβλημα της σύγχρονης Ελλάδας δεν είναι η χρεοκοπία αλλά η έλλειψη Δικαιοσύνης.

Ο χρόνος για την Ελλάδα έχει σταματήσει στην άνοιξη του 2010, όταν η Ελλάδα χρεοκόπησε.

Αν δεν το καταλάβουμε αυτό, η χώρα και οι πολίτες θα υποφέρουν για πολλές δεκαετίες.

Η Ελλάδα με την Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση, τον Σαμαρά και τον Βενιζέλο στις ηγεσίες των κομμάτων τους, και τον Πρετεντέρη και τη Μάρα Ζαχαρέα να λένε τις ειδήσεις από τα κανάλια του Μπόμπολα και του Βαρδινογιάννη δεν είναι η Ελλάδα του 2014.

Αυτή είναι η Ελλάδα του 2004.

Όποιος πιστεύει πως η χώρα μπορεί να αλλάξει, έχοντας στην κυβέρνηση τα σάπια κόμματα και τους σάπιους πολιτικούς που την οδήγησαν στην χρεοκοπία, είναι σάπιος και ο ίδιος.

Οι Έλληνες πρέπει να κάνουν τώρα αυτό που δεν έκαναν όταν η χώρα μας χρεοκόπησε.

Τα τεσσεράμισι χρόνια που πέρασαν από την χρεοκοπία της χώρας είναι χαμένος χρόνος.

Αν οι Έλληνες δεν αγωνιστούν για να πάρουν την τύχη της χώρας τους στα χέρια τους, και τα επόμενα -πολλά- χρόνια θα είναι χαμένος χρόνος.

Και ο χρόνος της ανθρώπινης ζωής δεν είναι απεριόριστος.

Ο χρόνος κάποτε τελειώνει. Για όλους μας.

Είναι κρίμα τη μια και μοναδική φορά που ζεις, να ζήσεις σάπιος σε μια σάπια χώρα.

Γιατί μετά θα πεθάνεις.

Και θα σαπίσεις οριστικά.

pitsirikos.net

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top