Select Menu


Ενα απίστευτο όργιο σπατάλης και και κακοδιαχείρισης στην ΠΑΣΕΓΕΣ αποτυπώνεται στο πόρισμα του Γενικού Λογιστηρίου για τους αγροτικούς συνεταιρισμούς.

Σύμφωνα με Έθνος, το πόρισμα που εστιάζει στην περίοδο 2001-2011 περιλαμβάνει μποναμάδες, πλούσια εφάπαξ, συνταξιοδοτήσεις-μαϊμού, δωρεάν κινητά, ακόμη και στα χρόνια της κρίσης, ενώ διαπιστώνει ανυπαρξία κανονισμού προμηθειών αλλά και πλήρη ανεπάρκεια ελέγχου δαπανών.

Όπως προκύπτει από τον έλεγχο, από τα ταμεία της ΠΑΣΕΓΕΣ καλύπτονταν δαπάνες για ενοίκιο και κοινόχρηστα της οικίας του προέδρου στον Χολαργό, αγορά πολυτελούς αυτοκινήτου 3.000 κυβικών (Lexus) και αξίας 67.000 ευρώ για τις μετακινήσεις του προέδρου, έξοδα λειτουργίας οργάνων της διοίκησης, όπως εδέσματα και πιστωτική κάρτα προέδρου, διάφορα απρόβλεπτα έξοδα για αγορές λουλουδιών, κινητών τηλεφώνων, δαπάνες για πρωτοχρονιάτικα φλουριά, έξοδα για εκδηλώσεις Τσικνοπέμπτης, Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

Ο πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ Τζανέτος Καραμίχας, μιλώντας στο Mega, δηλώνει ότι όλες οι δαπάνες έχουν εγκριθεί  ομόφωνα από τις γενικές συνελεύσεις. Όσο για το πολυτελές αυτοκίνητο ανέφερε ότι "δεν είναι από τα δικά σας λεφτά ή του κρατικού προϋπολογισμού αλλά των αγροτών". Αναφορικά με τις δαπάνες για τις γαλοπούλες και τα φλουριά, υποστηρίζει ότι αυτές οι δαπάνες και οι παροχές ήταν προς τους εργαζομένους.

Στον κατάλογο με τις δαπάνες γίνεται αναφορά για έξοδα κίνησης και αποζημιώσεων υπαλλήλων χωρίς να τα δικαιούνται, έξοδα της ΠΑΣΕΓΕΣ σε μη ελεύθερους επαγγελματίες που είχαν τον ίδιο τόπο κατοικίας και ενδεχομένως συγγενική σχέση, διευκολύνσεις με σημαντικά χρηματικά ποσά σε εταιρείες στις οποίες συμμετείχε.

Κατά την περίοδο που μπήκε στο μικροσκόπιο του Γενικού Λογιστηρίου, καταγράφεται δαπάνη της ΠΑΣΕΓΕΣ πάνω από 3 εκατομμύρια για τη λειτουργία του γραφείου Βρυξελλών.

Από το 2001 μέχρι το 2011 αποχώρησαν 68 υπάλληλοι, κοστίζοντας 3,5 εκατ. ευρώ. Η αποχώρηση υπαλλήλων με κίνητρα εξόδου γινόταν με καταβολή του 100% της αποζημίωσης και όχι του 75% βάσει νόμου. Δίνονταν ποσά για εξαγορά στρατιωτικής θητείας και καθαρά ποσά 4.522 για τις γυναίκες. Το 2012 αποχώρησαν τρία στελέχη, λαμβάνοντας κίνητρα εξόδου και επαναπροσλήφθηκαν με συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου. Για την κάλυψη μάλιστα της δαπάνης των αποζημιώσεων η ΠΑΣΕΓΕΣ σύναψε δάνειο με τραπεζικά ιδρύματα.

newsit.gr

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top