Select Menu


Είναι από τις περιπτώσεις στις οποίες οι Κινέζοι πράγματι δικαιώνονται και μία φωτογραφία αξίζει όσο χίλιες λέξεις. Είναι η σουρεαλιστική σκηνή που κατέγραψε ένας ακτιβιστής στη Μελίγια.

Σε αυτή, σε πρώτο πλάνο είναι δύο άνθρωποι που παίζουν γκολφ αμέριμνοι. Στο βάθος, ο φράχτης που χωρίζει το Μαρόκο από τη Μελίγια, που αποτελεί ισπανικό έδαφος στην Αφρική και πάνω του σκαρφαλωμένοι μετανάστες που προσπαθούν να περάσουν στην απέναντι πλευρά, αναζητώντας μία καλύτερη ζωή.

Τη φωτογραφία τράβηξε ο Χοσέ Παλαθόν, ένας ακτιβιστής οργάνωσης για τα δικαιώματα των μεταναστών, ο οποίος είδε τους άνδρες πάνω από το γήπεδο του γκολφ και σκέφτηκε ότι η εικόνα αυτή συμβολίζει με τον καλύτερο τρόπο την κατάσταση. «Αντικατοπτρίζει τις διαφορές που υπάρχουν και την ασχήμια που συμβαίνει εδώ», είπε στην El Pais.

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top