Select Menu


Η κίνηση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, να διατάξει προκαταρκτική εξέταση, για τις καταγγελίες του κυρίου Σκουρλέτη, σχετικά με εξαγορά βουλευτών ενόψει της εκλογικής διαδικασίας για την ανάδειξη Προέδρου της Δημοκρατίας, είναι μια λυτρωτική κίνηση για την ίδια τη δημοκρατία.
Ο Πάνος Σκουρλέτης έκανε λόγο για συγκέντρωση χρημάτων από επιχειρηματίες, προκειμένου να εξασφαλιστούν οι ψήφοι 180 βουλευτών για την εκλογή Πρόεδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή επικαλούμενος το δημοσίευμα της Κυριακάτικης “KONTRANEWS”, η οποία είχε αποκαλύψει το θέμα την Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου

Η εισαγγελέας του Άρειου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη έδωσε εντολή για τη διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής έρευνας, μετά τις δηλώσεις του εκπρόσωπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να διαπιστωθεί εάν έχει τελεστεί η αξιόποινη πράξη της δωροδοκίας βουλευτή.

Η εντολή της προκαταρκτικής έρευνας δόθηκε στον προϊστάμενο του Εφετείου Αθηνών, Παναγιώτη Καραγιάννη, ο οποίος με τη σειρά του θα την αναθέσει σε αντεισαγγελέα Εφετών.

Η αντίδραση του Σαμαρά

Μετά από αυτή την εξέλιξη ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς εξέδωσε ανακοίνωση.
Σε αυτή ο πρωθυπουργός αναφέρει τα εξής: «Χαιρετίζω την παρέμβαση των Δικαστικών Αρχών για τα άθλια υπονοούμενα του ΣΥΡΙΖΑ περί χρηματισμού Βουλευτών.

Μόλις προχθές, είχα καταγγείλει τον κ. Τσίπρα στη Βουλή, για πρωτοφανή απόπειρα τρομοκράτησης του φρονήματος και σπίλωσης της συνείδησης όσων βουλευτών θα ψηφίσουν τον επόμενο Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας.
Καλώ τον κ. Τσίπρα να τεκμηριώσει αμέσως τις καταγγελίες του με ονόματα και στοιχεία.
Διαφορετικά, αποκαλύπτεται ως παράγοντας αποσταθεροποίησης και υποκινητής πολιτικής ανωμαλίας, σε κρίσιμες για τον τόπο στιγμές».

Ο ΣΥΡΙΖΑ για την παρέμβαση εισαγγελέα

Στη συνέχεια ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε ανακοίνωση για την εντολή της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ευτέρπης Κουτζαμάνης, που ζητά να γίνει επείγουσα προκαταρκτική εξέταση για τις δηλώσεις του Πάνου Σκουρλέτη.

Η Κουμουνδούρου κάνει λόγο για «ετεροχρονισμένη εισαγγελική παρέμβαση».

«Ευελπιστούμε πως η ετεροχρονισμένη εισαγγελική έρευνα θα ρίξει άπλετο φως στην υπόθεση. Θεωρούμε πως ο πρωθυπουργός θα γίνει αρωγός της ανεξάρτητης δικαιοσύνης, έτσι ώστε να διαλευκανθεί πλήρως η υπόθεση», αναφέρει η ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ.

H απάντηση της Βούλτεψη στον ΣΥΡΙΖΑ

Στο σχόλιο του ΣΥΡΙΖΑ για την παρέμβαση της δικαιοσύνης απάντησε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Σοφία Βούλτεψη.

«Πρώτα βυσσοδομούν εκτοξεύοντας απίστευτες συκοφαντίες κατά βουλευτών και μετά εύχονται η δικαιοσύνη να... διαλευκάνει τα ψεύδη τους», δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

«Κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν ότι το βάρος της απόδειξης έχει ο καταγγέλλων. Και βέβαια, η διαλεύκανση των αστήρικτων καταγγελιών τους θα δείξει και τους συκοφάντες», πρόσθεσε η Σ. Βούλτεψη.

Βενιζέλος: «Η παρέμβαση του Αρείου Πάγου θα αποκαλύψει το μέγεθος της θεσμικής αθλιότητας»

Για το εν λόγω θέμα εξέδωσε ανακοίνωση και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος.

«Η δικονομικά και θεσμικά επιβεβλημένη προκαταρκτική εξέταση που διέταξε η κυρία Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου θα αποκαλύψει το μέγεθος της θεσμικής αθλιότητας εκείνων που δεν διστάζουν μπροστά σε τίποτα προκειμένου να κρατήσουν ζωντανή τη στρατηγική της εφόδου για την ποθητή κατάληψη της εξουσίας», δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, σχολιάζοντας την επείγουσα προκαταρκτική εξέταση που παρήγγειλε η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου.

«Τώρα όποιος έχει να πει οτιδήποτε ας το πει. Αλλιώς ας πάψει να δηλητηριάζει τον δημόσιο βίο και κυρίως ας πάψει να εκδηλώνει την πρόωρη αλαζονεία του με εκβιασμούς, απειλές και συκοφαντίες.

Ισχύουν δυστυχώς απολύτως όσα είπα στη παρέμβασή μου, στη τελευταία φάση της συζήτησης, στη Βουλή, την περασμένη Παρασκευή το βράδυ», ανέφερε ακόμα ο Ευ. Βενιζέλος.

Και ο Καμμένος για χρηματισμό βουλευτών

Προσπάθεια εξαγοράς βουλευτών των Ανεξάρτητων Ελλήνων από επιχειρηματίες που έχουν στενές σχέσεις με την κυβέρνηση είχε καταγγέλλει και ο Πάνος Καμμένος πριν δέκα μέρες, ενώ ισχυρίστηκε πως κομβικό ρόλο στις πιέσεις προκειμένου να αντλήσουν 180 βουλευτές για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας έπαιξε και το ΣΔΟΕ. 

«Η κυβέρνηση και οι οικονομικοί πάτρωνές της χρησιμοποίησαν όλα τα μέσα, για να βρουν τους 180. Προσπάθειες εκβιασμού των βουλευτών έγιναν με το ΣΔΟΕ. Δεν είναι τυχαίο πως επτά βουλευτές μας τους επισκέφθηκε το ΣΔΟΕ και έκανε έλεγχο για διάφορες υποθέσεις, προκειμένου να εκβιάσει. Υπήρχαν πιέσεις, πιθανόν με οικονομικά ανταλλάγματα, τα οποία δεν μπορώ να γνωρίζω» αποκάλυψε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Παραπολιτικά.

Σε ερώτηση αν έχει κάτι στα χέρια του, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων επισήμανε:

«Εάν είχα συγκεκριμένα στοιχεία για χρηματισμό, θα το κατέθετα. Για απόπειρα χρηματισμού μου έχουν μιλήσει αρκετοί βουλευτές, ότι τους πλησίασαν, όμως αυτό δεν μπορώ να το αποδείξω νομικά, ώστε να τους οδηγήσω στη Δικαιοσύνη.  Δεν είναι τυχαίο ότι κανείς από τους τέσσερις βουλευτές που έφυγαν από τους Ανεξάρτητους Έλληνες δεν είχε ένα πολιτικό επιχείρημα, κάποια πολιτική δικαιολογία. Θα υποστούμε και απόπειρες αποστασίας και απόπειρες εκβιασμών και το κυνήγι από τον κρατικό μηχανισμό. Ακολουθούμε το δύσκολο δρόμο και όσοι μείνουμε. Όσοι αντέξουμε. Εγώ αντέχω μέχρι τέλους»

Πέντε χρονια τωρα όλο το πολιτικο σύστημα κινείται στον αστερισμό φημών και διαδόσεων. 

Κινείται γύρω απο ανύπαρκτα σενάρια. 

Τα τερατώδη ψέμματα κυριαρχούν και λαθροβιοι εκδότες εκδίδουν πιστοποιητικά ηθικής. 

Επιτέλους θα μάθουμε. 

Και επιτέλους θα δοθεί η δυνατότητα στο ΣΥΡΙΖΑ όσα καταγγέλει και για την υποθεση αυτη αλλά και για τα όσα περί κυβέρνησης διευθετήσεων ισχυρίζονται, τα στελέχη του . 

Η λάσπη άλλο δεν μπορει να ειναι στον ανεμιστήρα. 

Αν υπάρχει απόπειρα εξαγοράς βουλευτών πρεπει να το μάθει ο Λαός και να τιμωρηθούν οι ένοχοι παραδειγματικά!

Αν παλι όλα αυτά είναι αθεμελίωτα θα πρέπει να στιγματιστούν οι συκοφάντες. 

Η δημοκρατία απαιτεί πρωτίστως διαφάνεια και όλη την αλήθεια στο φώς!

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top