Select Menu


Υπήρχε ένας λαός, που έβγαινε μέσα από την καταστροφή ενός πολέμου στα όρια της εξαθλίωσης. Ένας λαός με μια οικονομία ανύπαρκτη και με τον λιμό να απειλεί την επιβίωσή του.

Αυτός ο λαός όμως εκτός από κατεστραμμένος ήταν και ανυπότακτος. Έδειχνε ότι επεδίωκε να επωφεληθεί της αταξίας που υπήρχε στην παγκόσμια πολιτική σκηνή. 

Αυτή η επιδίωξή του ήταν που τον έβαλε σε περιπέτειες. 

Έδειχνε ότι δεν υπολόγιζε τα "κατεστημένα" των πολιτικών ηγετών, που μέχρι τότε τον κυβερνούσαν και οι οποίοι ήταν στο σύνολό τους λακέδες των Άγγλων. 

Από το Παλάτι μέχρι τον τελευταίο "Μαυρογιαλούρο" της επαρχίας, όλοι τους ήταν χαφιέδες των Άγγλων.

Η απουσία όλων αυτών των χαφιέδων στα χρόνια της κατοχής εξασθένησε την επιρροή τους πάνω στον λαό και τα πράγματα έδειχναν ότι δεν θα την ανακτούσαν εύκολα. 

Οι χαφιέδες, οι δειλοί και οι προσκυνημένοι είχαν επιστρέψει "μαυρισμένοι" από τις διακοπές τους, αλλά ο λαός τούς "έφτυνε". 

Μέσα από τις άπειρες κακουχίες του πολέμου και της κατοχής αντιλαμβανόταν ότι δεν είχε κοινά σημεία μ' εκείνους τους πλούσιους, τους μαυρισμένους και εκ του ασφαλούς "πετυχημένους" χαφιέδες. 

Δεν είχαν καμία σχέση μεταξύ τους και αυτό φαινόταν δια γυμνού οφθαλμού.
Τον λαό τον απειλούσε η πείνα και τους χαφιέδες η χοληστερίνη. 

Εξαιτίας του ανεπανάληπτου θριάμβου του ΕΑΜ έδειχνε ότι είχε ξεκινήσει μια διαδικασία "παραγωγής" των νέων προσώπων που θα τον κυβερνούσαν και οι οποίοι για πρώτη φορά στη σύγχρονη ελληνική ιστορία δεν θα ήταν "εκλεκτοί" των Άγγλων.

Όλα αυτά αρκούσαν, για να μπει η Ελλάδα στο στόχαστρο των Άγγλων.

Η Ελλάδα ήταν πολύτιμη γι' αυτούς και δεν εννοούσαν να χάσουν τον έλεγχό της. Δεν εννοούσαν να της επιτρέψουν ν' αναδείξει ηγεσίες, οι οποίες δεν θα ήταν πιστοί και υπάκουοι υπάλληλοί τους.

Αυτό το οποίο τους απέμενε ήταν να υποτάξουν τον λαό και να τον επαναφέρουν στην "τάξη".
Στην αγγλοσαξονική "τάξη". Να τον λιανίσουν, προκειμένου να μην αντιδρά. Να τον ισοπεδώσουν, προκειμένου να έχει ανάγκη την όποια "βοήθειά" τους.

Πώς όμως θα το έκαναν αυτό;
Θα του έκαναν απευθείας πόλεμο;

Αυτό δεν το επέτρεπαν οι συνθήκες της εποχής και βέβαια ήταν πολυδάπανο. Αυτό το οποίο απέμενε ήταν να τον βάλουν στην περιπέτεια του εμφυλίου. Ήθελαν να κατασφάξουν τον ελληνικό λαό και η πιο φτηνή λύση ήταν ο αυτοκαταστροφικός εμφύλιος.

Πώς όμως θα προκαλούσαν τον εμφύλιο;
Ποια ήταν τα μέσα, τα οποία έλεγχαν και τα οποία θα τους επέτρεπαν να τον δρομολογήσουν;

Τα μέσα ήταν δύο.

Έλεγχαν απόλυτα τα πολιτικά πρόσωπα της φθοράς και του χαφιεδισμού. Τα πρόσωπα, που φαίνονταν "τελειωμένα" και μόνον στους Άγγλους μπορούσαν να ελπίζουν σε επανάκαμψη. Αυτός ο έλεγχος ήταν πολύ σημαντικός, γιατί τους έδινε το εξής απλό πλεονέκτημα.

Με την απελευθέρωση και άρα με το "άλλοθι" της έκτακτης εθνικής ανάγκης, μπορούσαν να "διορίσουν" κάποιον από αυτούς απευθείας Πρωθυπουργό, χωρίς να τον θέσουν στον κίνδυνο των εκλογών.

Αυτό ήταν το σημαντικό. 

Γιατί;
Γιατί τους έδινε τη δυνατότητα να ελέγχουν "νόμιμα" τον κρατικό μηχανισμό και άρα όλα τα μέσα του, συμπεριλαμβανομένων και των όπλων του.

Άρα;
Άρα είχαν έτοιμο το ένα μέρος του διπόλου, που απαιτούσε ένας εμφύλιος. Είχαν έναν "νόμιμο" Πρωθυπουργό, ο οποίος θα ήταν υπάλληλός τους και εξαιτίας του είχαν στα χέρια τους έναν μηχανισμό πανίσχυρο και οπλισμένο.

Αυτό όμως δεν αρκεί, για να γίνει εμφύλιος.
Δεν είναι εμφύλιος η σύγκρουση του κράτους με τον λαό.
Εμφύλιος είναι η σύγκρουση ενός μέρους του λαού με ένα άλλο.
Αυτό, δηλαδή, που είχαν εκείνη τη στιγμή, δεν ήταν στην πραγματικότητα το ένα μέρος του διπόλου, εφόσον δεν έλεγχαν κανέναν Έλληνα πέρα από τους χαφιέδες τους. Ήταν το ένα απλό "εργαλείο", το οποίο θα το χρησιμοποιούσαν για να διχάσουν τον λαό, ώστε να δρομολογήσουν τον εμφύλιο.

Τι αναζητούμε λοιπόν; 

Το "εργαλείο"-απάντηση της άλλης πλευράς, το οποίο δεν είναι ορατό. Αναζητούμε έναν μηχανισμό εξίσου υπάκουο και βέβαια εξίσου οργανωμένο και βέβαια οπλισμένο, ώστε να μπορεί να στέκεται απέναντι στο κράτος ως σοβαρός αντίπαλός του. 

Αυτό το κρυφό μέρος του δίπολου ήταν το απόλυτο όπλο τους. 

Ήταν το φοβερό και τρομερό ΚΚΕ. Το ΚΚΕ των επαγγελματιών προβοκατόρων, οι οποίοι είχαν αναδειχθεί και σε φοβερούς δολοφόνους μέσω του ΟΠΛΑ. 

Ήταν το απόλυτο όπλο τους, γιατί απλούστατα παρέμενε στην "άλλη" πλευρά. Δεν ήταν ορατά δικό τους "όργανο". 

Μπορούσε ν' "ανακατεύεται" με τον λαό και αυτό ήταν το απόλυτο πλεονέκτημά του. Είχε σύνδεση με το λαοφιλές ΕΑΜ και μπορούσε να "σπρώχνει" τον λαό, χρησιμοποιώντας την "πλατφόρμα" του ΕΑΜ.

Όμως, το ΚΚΕ ήταν απόλυτα δικό τους. 

Γιατί; 

Γιατί το ΚΚΕ των προδοτών ήταν απόλυτα υποταγμένο στον δούλο του Στάλιν τον Ζαχαριάδη. Από τη στιγμή που ο Στάλιν τα είχε "βρει" με τους Άγγλους στη μοιρασιά του κόσμου, ήταν θέμα χρόνου το "εργαλείο" του στην Ελλάδα να τον εξυπηρετήσει. 

Αυτό και έγινε. 

Η απόδειξη; 

Άγγλοι σωματοφύλακες προστάτευαν τον αρχιπρολετάριο Σιάντο εκείνη την εποχή.
Με αγγλικό αεροπλάνο επέστρεψε ο Ζαχαριάδης στην Ελλάδα. Αγγλικές λίρες κινούσαν τον μηχανισμό του ΚΚΕ σε όλες τις δραστηριότητές του.

Αυτό ακριβώς και έκανε. 

Κρυβόμενο συνεχώς πίσω από το ΕΑΜ, λειτουργούσε υπέρ των Άγγλων και των χαφιέδων. Όποτε ήθελε να παρασύρει τον λαό σε μαζική κίνηση, μιλούσε σαν απλή καθοδηγητική "συνιστώσα" του ΕΑΜ. 

Όποτε ήθελε να εμφανιστεί ως απειλή για τη δημοκρατία μιλούσε ως ΚΚΕ, το οποίο ταυτιζόταν και έλεγχε απόλυτα το ΕΑΜ. 

Όποτε ήθελε να προκαλέσει βίαιη προβοκάτσια, χρησιμοποιούσε τη μυστική οργάνωση ΟΠΛΑ, για ν' αποδώσει τη βία στο ΕΑΜ. Ανάλογα δηλαδή με τις απαιτήσεις των Άγγλων έπαιρνε έναν ρόλο και τους εξυπηρετούσε. Αυτό ήταν το μυστικό εκείνου του σχεδιασμού.
Η "μεταβλητή" σχέση του ΚΚΕ με το ΕΑΜ. Η σχέση μεταξύ των ξενόδουλων σταλινικών χαφιέδων με το υπέρλαμπρο και πατριωτικό ΕΑΜ. Με αυτόν τον τρόπο οι συνέταιροι φασίστες οδήγησαν τον λαό στον εμφύλιο.

Εναλλάσσονταν συνεχώς σε ίδιους ρόλους, μέχρι να οδηγήσουν τον λαό στον εμφύλιο και στο χάος.
Όταν ο ένας "έσπρωχνε", ο άλλος "τραβούσε".
Όταν ο ένας προκαλούσε, ο άλλος χτυπούσε.
Όταν ο ένας "διαμαρτυρόταν", ο άλλος "πυροβολούσε".
Είχαν κάνει μπαλάκι το "δίκιο" και έπαιζαν "πάσες" μεταξύ τους.

Όταν το "δίκιο" το υπερασπίζονται φασίστες, η βία είναι βέβαιη. Όταν οι φασίστες είναι συνεννοημένοι μεταξύ τους, είναι βέβαιος ο εμφύλιος. Φυσικό αποτέλεσμα αυτής της φασιστικής τακτικής ήταν ο εμφύλιος. 

Αυτές οι ενέργειες προκαλούσαν αιμορραγία στον λαό και ήταν φυσικό και επόμενο αυτός να "θυμώσει". Θρηνούσε θύματα κάθε φορά που παιζόταν η "παράσταση".

Η βία του ενός πρόσθετε "πελάτες" στον άλλο.
Η βία του ΚΚΕ πρόσφερε "πελάτες" στο άδειο "μαγαζί" των δοσίλογων.
Η βία των δοσίλογων πρόσφερε "πελάτες" στο επίσης άδειο "μαγαζί" του ΚΚΕ.

Ο σταλινικός ΟΠΛΑ σκότωνε κάποιον Δεξιό και μετέτρεπε τους Δεξιούς σε θηρία, που ήθελαν να σκοτώσουν όποιον Αριστερό έβλεπαν μπροστά τους.
Οι φασίστες ταγματασφαλίτες σκότωναν κάποιον Αριστερό και μετέτρεπαν τους Αριστερούς σε θηρία, που ήθελαν να σκοτώσουν όποιον Δεξιό έβλεπαν μπροστά τους. 

Κανένας δεν γνώριζε τι συμβαίνει, γιατί απλούστατα δεν μπορούσαν να γνωρίζουν τη μυστική συνεννόηση μεταξύ των υποτιθέμενων εχθρών.
Δεν γνώριζαν τη μυστική συνεννόηση μεταξύ Τσόρτσιλ και Στάλιν.
Όταν δεν γνωρίζεις τη συνεννόηση μεταξύ των "αφεντικών", δεν μπορείς να ερμηνεύσεις τη συμπεριφορά των "υπαλλήλων" τους. 

Των δολοφονικών "υπαλλήλων" τους. Μέσα σ' αυτό το κλίμα τρομοκρατίας και θανάτου ο λαός ήταν θέμα χρόνου ν' αντιδράσει υπό καθεστώς θυμού και αυτό ήταν το τέλος του.
Διχάστηκε και παραδόθηκε στους "συνεταίρους". Έβγαλε τα μάτια του μόνος του και έχασε ό,τι είχε και δεν είχε. 

Διαλύθηκε, καταστράφηκε και στο τέλος παρακαλούσε απλά να τον αφήσουν ήσυχο, υψώνοντας λευκή "σημαία". Οι Άγγλοι έκαναν τη δουλειά τους και οι Ρώσοι πήραν το μερίδιό τους.
Οι δοσίλογοι και οι ταγματασφαλίτες εξασφάλισαν την εξουσία και οι ΚΚΕδες πήραν το μερίδιο που έπρεπε να πάρουν. 

Οι Αριστεροί δημοκράτες μάτωσαν και οι σταλινικοί ΚΚΕδες πρόκοψαν.

Για πενήντα χρόνια δεν σήκωσε ξανά "κεφάλι" ο ελληνικός λαός. …Yes Sir. Καραμανλή ήθελαν οι ξένοι; …

Καραμανλή θα ψήφιζαν οι Έλληνες. Παπανδρέου ήθελαν οι ξένοι; …Παπανδρέου θα ψήφιζαν οι Έλληνες. 

Έφτασαν στο σημείο να μισούν εκείνους που κάποτε ονειρεύονταν ελευθερία και αυτοδιάθεση και άρα τους ίδιους τους εαυτούς τους. Μίσησαν το ίδιο το ΕΑΜ, το οποίο ήταν το πιο λαμπρό συλλογικό επίτευγμα των σύγχρονων Ελλήνων.

Η Ελλάδα ήταν μόνιμα από τις πιο πιστές και υπάκουες "Μπανανίες" των Αγγλοσαξόνων.
Φιλούσε με πάθος τα χέρια που την μάτωσαν. 

Κάπως έτσι φτάσαμε μέχρι τις ημέρες που διανύουμε. 

Στην εποχή του …"ευχαριστούμε τους Αμερικανούς", που μας "σώζουν" από τις εντάσεις που οι ίδιοι προκαλούν.

eamb.gr

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top