Select Menu


Η γαλλική δικαιοσύνη επέβαλλε σήμερα μια πολύ βαριά εγγύηση αξίας 1.100.000.000 ευρώ στην τράπεζα UBS κατά τη διάρκεια της έρευνας για την υπόθεση φοροδιαφυγής. Η UBS άσκησε έφεση. 

Το Εφετείο του Παρισιού ωστόσο επικύρωσε τη διάταξη των γάλλων δικαστών και η απόφαση είναι σύμφωνη με τις απαιτήσεις του γενικού εισαγγελέα, όπως αναφέρουν το AFP και το Reuters. Η χρηματική εγγύηση θα πρέπει να καταβληθεί πριν από τις 30 Σεπτεμβρίου.

Η προκαταβολή αντιστοιχεί στο 42,6% των κερδών μετά φόρων της UBS για το τελευταίο έτος και στο 2,8% του μετοχικού κεφαλαίου της. Η μεγάλη τράπεζα αμφισβητεί ωστόσο την "νομική βάση", καθώς και "την μέθοδο υπολογισμού" της εγγύησης.

Οι δικαστές υποψιάζονται ότι η τράπεζα έχει δημιουργήσει ένα σύστημα στο οποίο επιτρέπει σε κατοίκους της Γαλλίας να κρύβουν περιουσιακά τους στοιχεία και να φοροδιαφεύγουν. Το ξέπλυμα πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με την έρευνα κατά την περίοδο 2004-2012.

Σε περίπτωση δίκης μάλιστα η UBS θα κληθεί να καταβάλλει πρόστιμο 3.750.000 ευρώ για δόλιες συναλλαγές και ξέπλυμα χρήματος.







Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top