Select Menu

Σύμφωνα με επισήμανση του Πρωθυπουργού της Ρωσίας , Ντμίτρι Μεντβέντιεφ , η Ευρώπη θα χρειαστεί να πληρώσει με το μερίδιό της στη ρωσική αγορά  τις οικονομικές κυρώσεις που επέβαλε στη Ρωσία .

Σε συνέντευξη τύπου ο ίδιος υπογράμμισε ότι οι οικονομικές κυρώσεις κάποια στιγμή θα σταματήσουν , αλλά οι Ευρωπαίοι εμπορικοί εταίροι της Ρωσίας , που εγκατέλειψαν τη ρωσική αγορά, δε θα έχουν τη δυνατότητα να επιστρέψουν σ’ αυτήν , γιατί τα κενά τους θ’ αναπληρωθούν είτε από Ρώσους παραγωγούς είτε από παραγωγούς άλλων χωρών .

Ο πρωθυπουργός της Ρωσίας , επιπλέον , καθησύχασε τους εξαγωγείς από την Ασία και τη Λατινική Αμερική , που σκοπεύουν να διεισδύσουν στη ρωσική αγορά στη θέση των Ευρωπαίων  προμηθευτών , ότι τα όσα έχουν συμφωνηθεί δε θ’ αντιμετωπίσουν καμία απειλή σε περίπτωση ομαλής διευθέτησης των σχέσεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας με την Ευρώπη .

Την Παρασκευή ο Μεντβέντιεφ προέβη στη δήλωση ότι η Ρωσία , παρ’ όλες τις οικονομικές κυρώσεις των χωρών της Δύσης εξαιτίας των όσων συνέβησαν στην Ουκρανία , δεν προτίθεται να περάσει σε κινητοποίηση εφαρμογής κλειστού μοντέλου οικονομίας με την επιβολή βαριάς φορολογίας . 

« Θεωρώ ότι είναι άτοπες οι όποιες συζητήσεις σχετικά με μια θεμελιώδη αλλαγή του αναπτυξιακού μοντέλου οικονομίας υπέρ της επιλογής επιστράτευσης μιας ανάλογης κλειστής . Δεν πρόκειται ν’ αλλάξουμε πορεία » , είπε χαρακτηριστικά .

Επιπροσθέτως , εκφωνώντας λόγο κατά της διάρκεια ενός φόρουμ στο Σότσι , ο Μεντβέντιεφ δήλωσε πως η Ρωσία σχεδιάζει πιο εντατικά ν’ ασχοληθεί με το θέμα της συνεργασίας με τις περιοχές της Ασιατικής Περιφέρειας , αλλά όχι για να εκδικηθεί την Ευρώπη για τη στάση της παρά μόνο για να συντονιστεί με τη μεταβαλλόμενη κατάσταση της παγκόσμιας οικονομίας .

Μέσα Σεπτεμβρίου η Αμερική στα χνάρια της Ευρωπαϊκής Ένωσης επέκτεινε τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας , τις σχετιζόμενες με το ρόλο της στην ουκρανική διένεξη . Στη λίστα της Αμερικής για πρώτη φορά υπέπεσε η μεγαλύτερη ρωσική τράπεζα , “ Σμπερμπανκ ”, χωρίς να αφήσει ανεπηρέαστα τα συμφέροντα των επιχειρήσεων πετρελαίου , αερίου κι άμυνας της Ρωσίας κι επεκτείνοντας μεταξύ άλλων τον κατάλογο των ατομικών κυρώσεων μέχρι 119 άτομα .

Πηγή: www.bbc.co.uk
Επιμέλεια – μετάφραση : Το ιδιόμελο για το www.logiosermis.net

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top