Select Menu


Σε νέες ωμές αλλά όπως αποδεικνύεται, "κούφιες" απειλές προβαίνει το ΝΑΤΟ κατά της Ρωσίας....

Όπως διεμήνυσε ο ανώτατος στρατιωτικός διοικητής των δυνάμεων του NATO στην Ευρώπη Φίλιπ Μπρίντλαβ σε συνέντευξή του, αν η Ρωσία αποπειραθεί να στείλει στρατεύματα σε οποιοδήποτε κράτος - μέλος του NATO, ακόμη και εάν δεν πρόκειται για δυνάμεις που θα φορούν στολές με διακριτικά της Ρωσικής Ομοσπονδίας, όπως έπραξε όταν προσάρτησε την Κριμαία από την Ουκρανία, το Βορειοατλαντικό Σύμφωνο θα αντιδράσει με στρατιωτικά μέσα.

Πιο συγκεκριμένα ανέφερε ότι «Εάν δούμε τέτοιες ενέργειες να λαμβάνουν χώρα σε ένα κράτος-μέλος του NATO και μπορούμε να τις προσάψουμε σε ένα επιτιθέμενο κράτος, αυτό σημαίνει (ότι ενεργοποιείται) το Άρθρο 5. Τότε, θα υπάρξει στρατιωτική αντίδραση».

«Το πιο σημαντικό έργο είναι να προετοιμάσουμε κάθε έθνος για το πρόβλημα που δημιουργούν τα μικρά πράσινα ανθρωπάκια, ή το πρόβλημα της οργάνωσης του (Ρωσόφωνου) πληθυσμού, και αυτό πρέπει να γίνει πρώτα. Γίνεται τώρα», επισήμανε.

«Πώς λοιπόν εκπαιδεύουμε, οργανώνουμε, εξοπλίζουμε τις αστυνομικές δυνάμεις και τις ένοπλες δυνάμεις των (συμμαχικών) χωρών ώστε να είναι ικανές να το χειριστούν αυτό;», συνέχισε ο πτέραρχος, σύμφωνα με το κείμενο των δηλώσεών του που διένειμε στα αγγλικά το NATO.

«Εάν δούμε τέτοιες ενέργειες να λαμβάνουν χώρα σε ένα κράτος μέλος του NATO και μπορούμε να τις προσάψουμε σε ένα επιτιθέμενο κράτος, αυτό σημαίνει (ότι ενεργοποιείται) το Άρθρο 5. Τότε, θα υπάρξει στρατιωτική αντίδραση», πρόσθεσε ο Μπρίντλαβ, αναφερόμενος σαφώς στις μικρές βαλτικές χώρες που έχουν ρωσόφωνους πληθυσμούς, Λετονία, Λιθουανία, Εσθονία.

Στρατιώτες με στολές χωρίς διακριτικά είχαν αναπτυχθεί όταν η Ρωσία μπήκε στη χερσόνησο της Κριμαία, μετά από πρόσκληση των τοπικών αρχών και κατόπιν του δημοψηφίσματος του Μαρτίου εντάχθηκε στην Ρωσική Ομοσπονδία.

Το Κίεβο και δυτικές κυβερνήσεις προειδοποιούν για τον κίνδυνο η Μόσχα να επέμβει άμεσα για να υποστηρίξει τους ρωσόφωνους που πολιορκούνται στο κατά πλειονότητα Ρωσόφωνο ανατολικό τμήμα της Ουκρανίας.

Ορισμένοι ειδικοί σε αμυντικά θέματα έχουν υποστηρίξει πως ο Πούτιν θα μπορούσε να αποπειραθεί να επέμβει στα εσωτερικά ζητήματα κι άλλων κρατών, ιδίως αυτών της Βαλτικής -Εσθονία, Λετονία-, όπου υπάρχουν μεγάλες Ρωσικές μειονότητες.

Ο Αμερικανός πτέραρχος Φίλιπ Μπρίντλαβ, ο ανώτατος στρατιωτικός διοικητής των δυνάμεων του NATO στην Ευρώπη, είπε πως παρότι το Βορειοατλαντικό Σύμφωνο δεν σχεδιάζει να επέμβει στην Ουκρανία, η οποία δεν είναι μέλος του, τα κράτη - μέλη του NATO στην ανατολική Ευρώπη πρέπει να αρχίσουν να προετοιμάζονται για μια ενδεχόμενη απειλή από τα «μικρά πράσινα ανθρωπάκια», όπως είπε χαρακτηριστικά, αναφερόμενος στους στρατιώτες που φορούν στολές χωρίς εθνικά διακριτικά.

defencenet

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top