Select Menu


Μια συζήτηση που για την Ελλάδα είναι ζήτημα εθνικής επιβίωσης και την οποία οι ελληνες πολιτικοί δεν τόλμησαν πότε να την ανοίξουν. 

Τελικά την κουβέντα περί ισοτιμίας την ξεκινούν οι Γάλλοι δείχνοντας μας τι είδους πολιτικούς πρέπει να αναζητήσουμε. ΠΑΡΙΣΙ – Ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Michel Sapin κάλεσε την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να προχωρήσει σε ενέργειες για να φέρει το ευρώ σε ένα επίπεδο πιο «φυσιολογικό». 

Τις τελευταίες μέρες ο M. Sapin έχει εντείνει τις πιέσεις προς την ΕΚΤ για στήριξη της οικονομίας του ευρώ, καθώς τα στοιχεία έδειξαν στασιμότητα για την οικονομία της Γαλλίας και της Ευρωζώνης στο δεύτερο τρίμηνο του έτους. «Σε ευρωπαϊκό επίπεδο υπάρχουν ευθύνες και ανάμεσα σε αυτές τις ευθύνες είναι το νομισματικό ερώτημα», σημείωσε ο M. Sapin σε συνέντευξή του στο γαλλικό ραδιοφωνικό σταθμό RTL. 

«Οι αποφάσεις έχουν ληφθεί και πρέπει να εφαρμοστούν έως το τέλος, προκειμένου το ευρώ να διαμορφωθεί σε πιο φυσιολογικά επίπεδα, τα οποία αντιστοιχούν περισσότερο στην πραγματική του αξία στις διεθνείς αγορές», συμπλήρωσε. Σημειώνεται πως η ΕΚΤ έχει μειώσει τα επιτόκια σε ιστορικά χαμηλό επίπεδο και έχει δεσμευτεί για στοχευμένο δανεισμό στις τράπεζες. 

papaioannou με πληροφορίες από capital.gr

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top