Select Menu


To IKA δέσμευσε δύο τραπεζικούς λογαριασμούς συνολικού ύψους 170.000 ευρώ του πρώην υπουργού και κυβερνητικού εκπροσώπου Ηλία Μόσιαλου για την περίοδο κατά την οποία ήταν επικεφαλής του Ινστιτούτου Στρατηγικών και Αναπτυξιακών Μελετών «Ανδρέας Παπανδρέου» (ΙΣΤΑΜΕ) καθώς όπως προκύπτει από ρεπορτάζ του Βήματος της Κυριακής δεν καταβάλονταν ασφαλιστικές εισφορές στους εργαζομένους.

Ο Ηλίας Μόσιαλος δεν είναι πρόεδρος του ΙΣΤΑΜΕ από τον Απρίλιο του 2012, όταν και έληξε η θητεία του. Μάλιστα, επειδή δεν αντικαθίστατο, υπέβαλε και επιστολή παραίτησης, ενώ παράλληλα με τον πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ είχαν υποβάλλει παραίτηση από το ΔΣ του Ιδρύματος και επτά ακόμη μέλη του με αποτέλεσμα το όργανο να μην έχει νόμιμη σύνθεση. Από τις 7 Απριλίου του 2012, όταν και δήλωσε παραίτηση, ο κ. Μόσιαλος όπως και ο δικηγόρος του με επανειλημμένες επικοινωνίες προσπάθησε να απεμπλακεί από τις τυπικές ευθύνες της διοίκησης του ΙΣΤΑΜΕ. Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι το Ιδρυμα, στο μεταξύ, άλλαξε δυο προέδρους, για λίγους μήνες ανέλαβε ο Κώστας Σκανδαλίδης και στη συνέχεια τοποθετήθηκε ο Χρήστος Δερβένης, δεν ορίστηκε νέο ΔΣ με τις διαδικασίες που θέτει το καταστατικό, μετά την παραίτηση των επτά. Ετσι, παρά τις αλλαγές των προέδρων έμεινε υπόλογος για το ΙΣΤΑΜΕ ενώπιον της Εφορίας και του ΙΚΑ ο Ηλίας Μόσιαλος, εφόσον οι τρεις μέτοχοι της εταιρείας δεν φρόντισαν να ορίσουν άλλον.

Σημειώνεται ότι το ΙΣΤΑΜΕ είναι μια αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία με κύριο μέτοχο (σε ποσοστό 90%) τον νυν διοικητή του ΙΚΑ Ροβέρτο Σπυρόπουλο Το υπόλοιπο ποσοστό μοιράζονται οι Γιάννης Σουλαδάκης και Γιάννης Παπαδάτος. Με άλλα λόγια ο διοικητής του ΙΚΑ που έκανε την καταγγελία με αποτέλεσμα να δεσμευθούν οι λογαριασμοί του κ. Μόσιαλου είναι και ο κύριος μέτοχος της εταιρείας. Πάντως, μιλώντας στο Βήμα της Κυριακής ο κ. Σπυρόπουλος σημείωσε ότι δεν γνώριζε τα περί δέσμευσης του λογαριασμού του κ. Μόσιαλου επειδή ακολουθήθηκε η τυπική διαδικασία και πρόσθεσε ότι υπάρχει συνεννόηση με τον διευθυντή του ΠΑΣΟΚ Νίκο Σαλαγιάννη να τακτοποιηθεί η οφειλή σε 120 δόσεις.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα» μόλις ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος πληροφορήθηκε το γεγονός επικοινώνησε με τον κ. Μόσιαλο. «Γιατί δεν μου το είπες», φέρεται να του είπε στον κ. Μόσιαλο ο κ. Βενιζέλος, με τον πρώτο να απαντά με καρφιά για «τόσους ανθρώπους στο ΠΑΣΟΚ» που το ήξεραν και προφανώς δεν έκαναν τίποτα. Πάντως, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κάλυψε πολιτικά τον επικεφαλής της Δυναμικής Ελλάδας, ενός φορέα που στηρίζει το εγχείρημα της Ελιάς, με σχετική ανακοίνωση στην οποία διευκρινίζει ότι ο ίδιος δεν φέρει καμία ευθύνη.

koutipandoras

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top