Select Menu


Το πατριωτικό "κοινωφελές" ίδρυμα του Λάτση με έδρα το Λίχτενσταιν, αποφάσισε να δώσει ένα μικρό μέρος απο τα 220 εκ. ευρώ που του χάρισε η κυβέρνηση Σαμαρά στην μετάφραση του Κορανίου στα Ελληνικά...;

Μακάρι! 

Και λέμε μακάρι γιατί στην πραγματικότητα η χρηματοδότηση για την έκδοση του Κορανίου στην Ελληνική γλώσσα έγινε απο τον οίκο των Σαούντ της Σαουδικής Αραβίας, τους ίδιους δηλαδή ανθρώπους που ευθύνονται για την δημιουργία, χρηματοδότηση και εξοπλισμο των Ισλαμοφασιστών του Ισλαμικού κράτους του Ιράκ και του Λεβάντε (ISIL)!  

To Κοράνι σε Ελληνική μετάφραση μπορείτε να το βρείτε στην επίσημη σελίδα του ιδρύματος Λάτση εδώ:  http://www.latsis-foundation.org/megazine/publish/ebook=52

Είναι σαφές για όποιον παρακολουθεί τα διεθνή τεκταινόμενα ότι στρατηγικός στόχος του Οίκου των Σαούντ είναι η αλλαγή καθεστώτος ( regime change) στη Συρία ώστε να σπάσει ο Σιιτικός άξονας Τεχεράνης-Δαμασκού και της Λιβανέζικης οργάνωσης Χετζμπολάχ.

Οι Σαουδαραβικές μυστικές υπηρεσίες των οποίων δημιούργημα είναι η Σαλαφιστική-Τζιχαντιστική οργάνωση Jabhat Al Nusra της Συρίας (που εξελίχθηκε στο σημερινό απάνθρωπο μόρφωμα του ISIL), κατά πάσα πιθανότητα έστησαν αυτή τη προβοκάτσια προκειμένου να «υποχρεώσουν» τις ΗΠΑ να αντιδράσουν πραγματοποιώντας επέμβαση στη Συρία κατά του καθεστώτος Άσαντ, ευελπιστώντας σε αποδυνάμωσή του και ενίσχυση της θέσης των Ισλαμιστών ανταρτών που υποστηρίζουν. 

Το γεωπολιτικό παιχνίδι που παίζει στη Μέση Ανατολή ο Οίκος των Σαούντ είναι αρκετά σύνθετο. 

Μέχρι πρότινος ( Ιούνιος 2013) η Σαουδική Αραβία συμμαχούσε με το εμιράτο του Κατάρ προωθώντας μια γεωπολιτική ατζέντα ενίσχυσης της Μουσουλμανικής Αδελφότητας στην Αίγυπτο, τη Λιβύη, την Τυνησία και τη Συρία. Όμως περί τα τέλη Ιουνίου 2013 ο εμίρης του Κατάρ Hamad bin Khalifa al-Thani ανακοίνωσε ότι παραιτείται υπέρ του υιού του και στις αρχές Ιουλίου ο Αιγυπτιακός στρατός με τη σαφή υποστήριξη των Σαουδαράβων ανέτρεψε τον προσκείμενο στη Μουσουλμανική Αδελφότητα Πρόεδρο της Αιγύπτου Μοχάμεντ Μόρσι. 

Οι Σαουδάραβες με την τεράστια οικονομική τους ισχύ φαίνεται πως αποφάσισαν να δείξουν στη διεθνή κοινότητα πως τα μόνα αφεντικά του Σουνιτικού τόξου είναι οι ίδιοι και επέλεξαν να ξεφορτωθούν τον υπερφιλόδοξο εμίρη του Κατάρ και τους Αδελφούς Μουσουλμάνους. 

Παράλληλα ο επικεφαλής των Σαουδαραβικών μυστικών υπηρεσιών Badar bin Sultan στις αρχές Αυγούστου 2013 επισκέφθηκε σύμφωνα με δημοσιεύματα το Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν και χρησιμοποιώντας τη τεχνική του μαστιγίου ( απειλή για επιθέσεις Τσετσένων τρομοκρατών στο Σότσι που θα φιλοξενήσει τους χειμερινούς Ολυμπιακούς αγώνες το 2014) και του καρότου ( πρόταση αγοράς Ρωσικού στρατιωτικού εξοπλισμού από τη Σαουδική Αραβία ύψους 15 δις δολαρίων) προσπάθησε να πείσει το Ρώσο Πρόεδρο να αποσύρει την υποστήριξη της Ρωσίας στο καθεστώς Άσαντ, χωρίς ωστόσο να υπάρξει αποτέλεσμα ( ο Πούτιν απέρριψε την πρόταση). 

 Σε αντίθεση με ότι ευρέως πιστεύεται, η Σαουδική Αραβία δεν είναι πειθήνιο όργανο των ΗΠΑ, αλλά ως μέλος των G20 και με την δύναμη των πετροδολαρίων είναι ένας πανίσχυρος διεθνής πόλος επιρροής και εξουσίας.

Πρόσφατα (22 Αυγούστου 2013) ένα σημαίνων μέλος της Σαουδαραβικής βασιλικής οικογένειας ο πρίγκιπας Al Walid bin Talal Al Saud επισκέφθηκε τον Έλληνα πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου για να συζητήσουν για τα επενδυτικά σχέδια του Σαουδάραβα Κροίσου σε σχέση με την Ελλάδα. 

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Ελληνικού Τύπου ο Σαουδάραβας επενδυτής ενδιαφέρθηκε μεταξύ άλλων να εξαγοράσει μερίδιο της Eurobank. Ο συγκεκριμένος επενδυτής είναι σημαντικός μέτοχος της Citigroup και αρκετών άλλων Αμερικανικών εταιριών (News Corporation,Apple, Motorola, Disney) καθώς επίσης και χορηγός προγραμμάτων Ισλαμικών Σπουδών στα Αμερικανικά Πανεπιστήμια Harvard και Georgetown και στα Βρετανικά Cambridge και Edinburgh. 

Είναι πιθανό ο Οίκος των Σαούντ να έχει αποφασίσει να επενδύσει στην Ελληνική αγορά. 

Το ερώτημα που θέτουμε ωστόσο είναι με τι ανταλλάγματα.

Η εμπειρία από άλλες Δυτικές χώρες έχει δείξει ότι οι Σαουδάραβες επενδύουν στο χρηματοοικονομικό κυρίως τομέα, τον τουρισμό, τη βιομηχανία του θεάματος και το real estate, ενώ δεν φείδονται χρημάτων προκειμένου να χρηματοδοτήσουν προγράμματα Ισλαμικών σπουδών σε Πανεπιστήμια, καθώς επίσης και την ανέγερση Τζαμιών και "Ισλαμικών Πολιτιστικών κέντρων". 

Τόσο η Ελληνική πολιτική ηγεσία όσο και η Ελληνική επιχειρηματική κοινότητα, πριν αποφασίσουν να ανοίξουν διάπλατα τις πόρτες στα πετροδολάρια των Σαουδαράβων, θα πρέπει να σταθμίσουν προσεκτικά τις συνέπειες από την συνεπακόλουθη Ισλαμική διείσδυση που θα συνοδεύσει τα κεφάλαια αυτά τόσο σε κοινωνικό όσο και σε εθνικό κυρίως επίπεδο, ειδικά μετά τα πρόσφατα γεγονότα αναφορικά με την υπόγεια δράση των φανατικών ισλαμιστών που έχουν λάβει χώρα σε όλη την υφήλιο και κυρίως στις δυτικές χώρες.

Αναφορές:
Eπιμέλεια: www.logiosermis.net

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top