Select Menu

Γράφει ο Διογένης ο Κυνικός

Κανονικά θα έπρεπε να λυπόμαστε τους Έλληνες πολιτικούς. Όμως ούτε τη συμπάθεια μας δεν μπορούμε να τους εκφράσουμε γιατί λυπόμαστε περισσότερο τον εαυτό μας και τους συμπατριώτες μας για τα όσα δεινά μας έχουν προκαλέσει και μας προκαλούν αυτοί καθημερινά.

Και γιατί να τους λυπόμαστε τους πολιτικούς μας; Βέβαια το ορθό είναι πολιτικάντηδες, όχι πολιτικοί, αλλά ας δείξουμε μεγαλοψυχία! Μα ξεχάσατε κιόλας την γνωμάτευση των ψυχιάτρων στο 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ένωσης Επαγγελματιών Ψυχιάτρων Ελλάδας που έγινε τον Φεβρουάριο του 2012; Ντροπή, ξεχνιούνται αυτά; Και μάλιστα όταν τις επιπτώσεις από την κατάσταση των πολιτικών τις βιώνουμε όλοι μας καθημερινά;

«Η χώρα διέρχεται μία πολυεπίπεδη και γενικευμένη κρίση ήθους και αξιών και όχι μόνο οικονομική και πολιτική. Αντίπαλοι δεν είναι μόνο "οι κακοί δανειστές", είναι, κυρίως, όλες εκείνες οι πρακτικές που συνειδητά καθοδήγησαν μία ολόκληρη κοινωνία στο σημερινό αδιέξοδο…..Οι πολιτικοί μας παρουσιάζονται αναποτελεσματικοί, παρόλο που είναι ευφυείς και μορφωμένοι διότι χαρακτηρίζονται από διγλωσσία, αλαζονεία και εξωπραγματική θεώρηση της πραγματικότητας» - Κώστας Αλεξανδρόπουλος, Ψυχίατρος Συντονιστής Διευθυντής Ψυχιατρικού Τομέα στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός».

«Από ψυχική άποψη το πολιτικό προσωπικό είναι σοβαρά ανεπαρκές και δεν μπορεί να ηγηθεί της κοινωνίας….. έχει ναρκισσιστική συμπεριφορά, χρησιμοποιεί ξύλινη γλώσσα και αρνείται την πραγματικότητα κατασκευάζοντας δική του» - Γιώργος Μουσσάς Καθηγητής Ψυχιατρικής.

Τι μας έκανε να θυμηθούμε όλα αυτά; Μα το άρθρο του κ. Σαμαρά στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ της Κυριακής όπου ήταν λάβρος εναντίον του λαϊκισμού, γράφοντας μάλιστα ότι απέτυχε το δίπολο λαϊκισμού και κρατισμού!!!

Ποιος τα γράφει αυτά; Αυτός που διόριζε και διορίζει ανθρώπους με συγκεκριμένα μόνο προσόντα. Όχι καλέ, δεν είναι συμφοιτητές του από το Χάρβαντ… Καλαματιανοί είναι, Μεσσήνιοι… Νομίζει ότι ξεχάσαμε το Μουσείο της Ακρόπολης, το ΣΔΟΕ, την θητεία του στο Υπουργείο Πολιτισμού; Για να είμαστε ειλικρινείς για πιο πριν δεν θυμόμαστε τίποτα, όχι λόγω ηλικίας, αλλά γιατί ο κ. Σαμαράς ήταν για χρόνια στην πολιτική αφάνεια λόγω Πολιτικής Άνοιξης και όχι μόνον αυτής…

Και αν νομίζει κάποιος από εμάς ότι είναι λαϊκισμός άλλα να υπόσχεται ένας πολιτικός για να κερδίσει τις εκλογές και άλλα να κάνει όταν εκλεγεί είναι γελασμένος… Μέγα λάθος!!! Μην τα μπερδεύετε τα πράγματα… Έπρεπε και ο πολιτικός αυτός με την «παρέα» του να κερδίσει τα προς το ζην… Τι να κάνει; Να έμενε πάλι πολιτικά άνεργος; Σιγά μην ξανάβρισκε τέτοια ευκαιρία!!!

Αν νομίζει κάποιος από εμάς ότι είναι λαϊκισμός να λέει ένας πολιτικός ότι θα μειώσει τους φόρους, κάπου, κάποτε, όταν έχει εξαφανίσει την μεσαία τάξη στην χώρα του ή έχει εξαθλιώσει το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού ή έχει επιβάλει τέτοια φοροκαταιγίδα κάνει μεγάλο λάθος!!! Μάλλον χρειάζεται ψυχίατρο!!! Είδατε εσείς ποτέ τον κ. Σαμαρά ή κάποιον άλλον υπουργό να είναι δίγλωσσος, αλαζόνας και να έχει εξωπραγματική θεώρηση της πραγματικότητας; Εμείς ΠΟΤΕ! Να γιατί χρειάζεται ψυχίατρο όποιος φέρνει αντιρρήσεις στα όσα λέει ή γράφει ο κ. Σαμαράς…

Βέβαια θα διασκεδάζαμε όλοι μας και με το άλλο που έγραψε στον άρθρο του ο αρχηγός της ΝΔ, αν δεν υπήρχε και μια εθνική καταστροφή στην μέση. Μας είπε ότι άρχισε η «Νέα Μεταπολίτευση»… Πάει προφανώς η Νέα Ελλάδα… Μας την έφαγε ο Τσίπρας πανάθεμα αυτόν που ξέχασε να κατοχυρώσει το domain name!!! Ο κύριος Σαμαράς ξεχνά ηθελημένα ή δεν τον απασχολεί το γεγονός ότι η προηγούμενη μεταπολίτευση ξεκίνησε από μια ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ; Αυτή της Κύπρου… Αυτή για την οποία ουδείς πολιτικός τόλμησε να ανοίξει τον φάκελο της… Να οδηγήσει το θέμα στην δικαιοσύνη… Γιατί; Μήπως γιατί έχουν την φωλιά τους λερωμένη; Μήπως η Κύπρος ήταν το τίμημα για να ξαναβρεθούν στην εξουσία; Ρωτάμε και περιμένουμε απαντήσεις…

Αν βέβαια ο κ. Σαμαράς συνδυάζει την τωρινή καταστροφή, όπου ξεπουλιέται η χώρα, ο πλούτος της, αυτοκτονεί κόσμος, πεινά κόσμος και κοσμάκης, παιδιά, ταπεινώνονται και εξευτελίζονται οικογενειάρχες, απλοί άνθρωποι, υπάρχουν εκατομμύρια άνθρωποι άνεργοι ή και ανασφάλιστοι, με την δική του την νέα μεταπολίτευση τότε συμφωνούμε!!! Μαζί του… Έλα όμως αυτός που το λέει για καλό! Τέτοια επαφή έχει με το περιβάλλον, με το τι συμβαίνει στην χώρα… Και αν πάνε οι πολιτικοί έτσι όπως επήγαν με την προηγούμενη μεταπολίτευση όπου έφεραν με την πολιτική τους, με τις τακτικές τους σαπίλα, διαφθορά, αναξιοκρατία, συγκέντρωση πλούτου σε δέκα, δεκαπέντε ολιγάρχες, δεν την θέλουμε την Νέα Μεταπολίτευση… Να την κρατήσουν σπίτι τους!!!

Αλλά όμως ο κ. Σαμαράς μετά του συγκυβερνήτη του κ. Βενιζέλου δεν θέλουν μια τέτοια Ελλάδα. Μια τέτοια Νέα Μεταπολίτευση… Για αυτό και ΔΕΝ αμνηστεύουν (εκ παραδρομής!!!) με τροπολογίες νύκτα υπόδικους ή ΔΕΝ χαρίζουν πρόστιμα σε ολιγάρχες, για αυτό και ΔΕΝ καταργούν την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου στο αδίκημα της παράνομης νομιμοποίησης εσόδων, δηλαδή στο «ξέπλυμα», για αυτό και ο κ. Αθανασίου, του υπουργείου δικαιοσύνης (δεν κάνουμε πλάκα… έτσι λέγεται ακόμη το υπουργείο του!!!) ΔΕΝ κατάργησε τη διάταξη για τον παράνομο πλουτισμό των πολιτικών! Τι τα κατάργησαν όλα αυτά; Πωπωώωωω!!! Δεν μπορούμε να το πιστέψουμε…

Πάντως αποκλείεται να είναι όλα αυτά σε γνώση του πολέμιου της διαφθοράς, του πολέμιου του κρατισμού, του λαϊκισμού, του οικοδόμου της Νέας Ελλάδας ή μάλλον Νέας Μεταπολίτευσης… Είναι δυνατόν; Αυτός είναι ένας άγγελος της πολιτικής… Ένας «άγιος»… Δεν ξέρει από τέτοια πράγματα… Οι άλλοι τα κάνουν… Οι κακοί… Εδώ ο σύμβουλος του, ο κ. Παπασταύρου, όχι του Θεμιστοκλέους, αλλά αυτός που το όνομα ήταν στην Λίστα Λαγκάρντ, κόντεψε να «δείρει» τον κ. Τόμσεν όταν του είπε ο τελευταίος να σταματήσουν τις βλακείες οι υπουργοί… Τώρα πως και γινόταν τόσο καιρό να προσκυνούσαν την Τρόικα όλοι τους και κάθε φορά που υπήρχε κόλλημα να έδινε την λύση ο «Μεγάλος» αυτό είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο.

Πάντως οι πλέον ειλικρινείς από τους πολιτικούς είναι ο κ. Κρανιδιώτης όπου πριν από λίγες ημέρες δήλωσε: «Αυτό που με προβληματίζει εμένα είναι το εξής: Κομμάτι-κομμάτι μαλώνουμε σχεδόν με όλη την κοινωνία. Γιατροί, φαρμακοποιοί, στρατιωτικοί, αστυνομικοί, συνταξιούχοι... Ε, στο τέλος ποιος θα μας ψηφίσει οι εξωγήινοι; Δεν νομίζω...». Αλλά και ο υπουργός «μας», ο κ. Ντινόπουλος ο οποίος δήλωσε με περισσή ειλικρίνεια: "Αν δεν μειώσουμε τους φόρους, θα μειωθούν οι ψηφοφόροι"!!!

Έλληνες ξυπνάτε επιτέλους για τα ψηφουλάκια σας, για να σώσουν το τομαράκι τους τα κάνουν όλα… Κάποιοι εξ αυτών σας το λένε κιόλας… Τι άλλο θέλετε πια; Να σας το γράψουν και σε άρθρο;

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top