Select Menu


Με τον “Εξόριστο στην Κεντρική Λεωφόρο” ζωντάνεψε το πνεύμα, τους προβληματισμούς και την ασυμβίβαστη διάθεση της γενιάς του ’60 και του ροκ. Αυτά είναι στοιχεία που σημαδεύουν το έργο του, μαζί με μια ασταμάτητη διάθεση για ανατρεπτική σάτιρα, σουρεαλιστικές καταστάσεις και διακωμώδηση των πάντων.

Με την αμεσότητα του λόγου του που τον διακρίνει, ο γνωστός σκηνοθέτης Νίκος Ζερβός μίλησε «Στη Γυάλα» του iD Webradio και στον Αντώνη-ΜάριοΠαπαγιώτη, για την πολιτική κατάσταση αλλά και την μη πολιτικοποιημένη του νέα ταινία «Λύσσα κακιά» (που βρίσκεται αυτή τη περίοδο στο μοντάζ),

«Ή θα έκανα μια ακραία πολιτική ταινία ή μια ταινία -όπως αυτή που έκανα- ανάλαφρη νεανική κομεντί, με καλούς ηθοποιούς (όπως το Νίκο Καραμίχο και τον Τάκη Χρυσικάκο) και πολύ ωραίες μουσικές. Είναι απολιτίκ η ταινία, από αντίδραση«, δήλωσε ο Ν. Ζερβός, ο οποίος θεωρεί ότι «η πολιτική στις μέρες μας ξόφλησε«.

«Δεν πιστεύω στη συγκεκριμένη αντιπολίτευση, για να πω ψηφίστε αυτούς για να φύγουν οι άλλοι« σημείωσε, ενώ πιστεύει ότι η κρίση τελικά δεν βοηθά την Τέχνη. «Αν κρίνω από τον ελληνικό κινηματογράφο -βάζω και τον εαυτό μου μέσα- δεν βλέπω καμιά μεγάλη δημιουργία ή κάποιον να αντιδρά με την τέχνη του ή τον λόγο του. Ίσα-ίσα, βλέπω ένα λαμπάδιασμα. Οι ταινίες, να τις πωψευτοπειραματικές, δεν θίγουν κανένα πρόβλημα από όσα περνάμε και βλέπω απλά, ότι εμείς όλοι υφιστάμεθα αυτό που θέλουν οι τράπεζες. Ό,τι θέλει ηGoldman Sucks. Κι εμείς ακολουθούμε…«.

«Έχω ένα περίεργο βίτσιο να βλέπω τις ειδήσεις, έστω κι αν βρίζω και ενώ παρακολουθώ μπορεί να σπάσω δυο-τρία τηλεκοντρόλ. Θεωρώ σιχαμερές έως και αηδιαστικές, τις τουρκικές σειρές και διαφωνώ με την επικράτησή τους, χωρίς να σημαίνει ότι είμαι εθνικιστής. Πάντα φταίνε αυτοί που τις επιλέγουν« ανέφερεμεταξύ άλλων ο σκηνοθέτης.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη στο ηχητικό απόσπασμα που ακολουθεί:

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top