Select Menu


Ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας Μαρκ Ρούτε διαμήνυσε στον πρόεδρο της Ρωσίας ότι «έχει μια τελευταία ευκαιρία να δείξει ότι σκοπεύει να βοηθήσει» στην περισυλλογή των σορών από τα συντρίμμια του αεροπλάνου της Malaysian Airlines στην ανατολική Ουκρανία, ασκώντας επιρροή στους αυτονομιστές για να επιτρέψουν πλήρη πρόσβαση στο τόπο της τραγωδίας.

«Πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του απέναντι στους αντάρτες» τόνισε ο Μαρκ Ρούτε, μιλώντας σε δημοσιογράφους στη Χάγη μετά από «πολύ έντονη τηλεφωνική συνομιλία» που είχε με τον Βλαντίμιρ Πούτιν.

«Βάση των σημερινών εξελίξεων και των εικόνων που λάβαμε σήμερα το πρωί, στέλνω ένα μήνυμα στον πρόεδρο να ασκήσει εκ νέου επιρροή στους αντάρτες» επισήμανε ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας.

Ο Μαρκ Ρούτε δήλωσε σοκαρισμένος από τις εικόνες που έρχονται από την Ουκρανία. Τόνισε ότι «ολόκληρος ο κόσμος μπορεί να δει πως τα συντρίμμια του αεροσκάφους, οι σοροί των επιβατών και τα προσωπικά τους αντικείμενα είναι ακόμη διασκορπισμένα στο σημείο»

Η Ολλανδία έχει βυθιστεί στο πένθος, καθώς 192 από τους 298 επιβαίνοντες στο μαλαισιανό αεροσκάφος ήσαν Ολλανδοί.

Ο Μ. Ρούτε ανέφερε ότι ο Βλ. Πούτιν είχε υποσχεθεί στην Ολλανδία ότι θα τη βοηθήσει την Παρασκευή και πρόσθεσε ότι είναι καιρός να «δείξει ότι θέλει να βοηθήσει». Επίσης, ανακοίνωσε ότι είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό της Αυστραλίας, Τόνι Άμποτ, και την καγκελάριο της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, οι οποίοι έχουν την ίδια γνώμη ότι ο ρώσος πρόεδρος πρέπει να δράσει.

«Μια ανεμπόδιστη πρόσβαση και μια ταχεία ανάσυρση των σορών αποτελούν την απόλυτη προτεραιότητα» υπογράμμισε ο κ. Ρούτε.

Νωρίτερα, ο ολλανδός υπουργός Εξωτερικών Φρανς Τίμερμανς, σε συνάντηση με τον πρόεδρο της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο, δήλωσε ότι η Ολλανδία «είναι θυμωμένη, εξοργισμένη» με τις αποκαλύψεις ότι κάποιοι έσερναν «από εδώ και από εκεί τις σορούς των επιβατών» στο σημείο της συντριβής του αεροσκάφους.

enet

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top