Select Menu


Κάτι δεν πάει καλά στις σχέσεις ΗΠΑ και Γερμανίας. Οι μεν ΗΠΑ δεν εμπιστεύονται πλέον τους Γερμανούς, ενώ οι Γερμανοί δείχνουν τάσεις αυτονόμησης από την ηγεμονία των ΗΠΑ και κυριαρχίας των ίδιων στην Ευρώπη.

Πρόσφατα αποκαλύφθηκε ότι οι Αμερικανοί παρακολουθούσαν ακόμα και το τηλέφωνο της Μέρκελ, ενώ τις τελευταίες μέρες γινόμαστε μάρτυρες συλλήψεων μυστικών πρακτόρων των ΗΠΑ στις δημόσιες υπηρεσίες της «συμμάχου» Γερμανίας. Ταυτόχρονα οι ΗΠΑ επιβάλλουν εξοντωτικά πρόστιμα σε ευρωπαϊκές τράπεζες και τώρα στρέφονται εναντίον των γερμανικών τραπεζών.

Για αξιοθρήνητη βλακεία των ΗΠΑ έκανε λόγο σήμερα ο Σόϊμπλε, μιλώντας σε ασυνήθιστα σκληρή πολιτική γλώσσα, κλιμακώνοντας έτσι (με πλήρη συνείδηση) επικίνδυνα, την κρίση στις σχέσεις ΗΠΑ και Γερμανίας.

Ενώ προφανώς οι ΗΠΑ θέλουν να ηγούνται της δυτικής παγκοσμιοποίησης και απαιτούν από την ΕΕ να ευθυγραμμίζεται με την οικονομική και την εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ, διαπιστώνουν ότι η ΕΕ, κάτω από την ηγεμονία της Γερμανίας, δείχνει τάσεις αυτονόμησης σε πολλά θέματα, όπως αυτό των σχέσεων ΕΕ και Ρωσίας. Μάλλον οι ΗΠΑ αισθάνονται καθυστερημένα να ξεφεύγει από τον έλεγχό τους το Δ΄ Ράϊχ…

aienaristeyein

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top