Select Menu


Οι σφοδρές συγκρούσεις και οι τιμές των τροφίμων είναι από τους βασικούς λόγους που έχουν οδηγήσει σε επιδείνωση της φτώχειας στον πλανήτη σύμφωνα με την έκθεση του ΟΗΕ για το 2014.

Ο Οργανισμός προειδοποιεί ότι η χρηματοπιστωτική κρίση και οι φυσικές καταστροφές θα προκαλέσουν αύξηση του αριθμού των ανθρώπων που είναι φτωχοί και ήδη υπολογίζεται ότι ξεπερνούν τα 2,2 δισεκατομμύρια σε όλο τον κόσμο.

Το Πρόγραμμα του ΟΗΕ για την Ανάπτυξη προειδοποιεί για αυξανόμενες ανισότητες και "διαρθρωτικές αδυναμίες", οι οποίες συνιστούν σοβαρές απειλές στην καταπολέμηση της μάστιγας. "Εξάλειψη της ακραίας φτώχειας δεν σημαίνει μόνο να φτάσουμε σε μηδενικό επίπεδο αλλά και να παραμείνουμε σε αυτό", επισημαίνει η υπηρεσία του ΟΗΕ στην έκθεσή της υπό τον τίτλο "Αειφόρος Ανθρώπινη Πρόοδος: μείωση των αδυναμιών και οικοδόμηση της αντοχής".

Τονίζεται ότι πρέπει να προστατευτούν κυρίως όσοι απειλούνται από φυσικές καταστροφές, κλιματικές αλλαγές ή χρηματοπιστωτικούς κλυδωνισμούς." Όταν η μείωση των τρωτών αυτών σημείων τεθεί στο επίκεντρο της ατζέντας μας για την ανάπτυξη, τότε μόνο μπορούμε να εξασφαλίσουμε ότι θα επιτευχθεί αειφόρος πρόοδος" αναφέρεται ενώ σημειώνουν ότι λιγότερο από το 2% του ΑΕΠ θα στοιχίσει η διασφάλιση της βασικής κοινωνικής προστασίας για τους φτωχούς όλου του κόσμου.

Σύμφωνα με την έκθεση, σχεδόν 1,2 δισεκατομμύριο άνθρωποι ζουν ημερησίως με ποσό που ισοδυναμεί με 1,25 δολάριο ή και λιγότερο. Περίπου 1,5 δισεκατομμύριο άνθρωποι ζουν σε συνθήκες φτώχειας σε 91 χώρες του αναπτυσσόμενου κόσμου και 800 εκατομμύρια βρίσκονται στα όρια της φτώχειας. Η έκθεση επιμένει επίσης στο γεγονός ότι η ανεργία συχνά συνοδεύεται από την αύξηση της εγκληματικότητας, της βίας, της χρήσης ναρκωτικών και των αυτοκτονιών.

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top