Select Menu


Ένα εργαστήριο στο Παρίσι έστειλε το πρώτο οσφητικό μήνυμα μέσω διαδικτύου στο Αμερικανικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας στη Νέα Υόρκη.

Όπως υποστηρίζουν οι δημιουργοί του «οσφρητικού τηλεφώνου» οPhone, το μήνυμα μύριζε σαμπάνια και γλυκά μακαρόν. Το σύστημα επισυνάπτει σε φωτογραφίες οσμές επιλεγμένες από μια παλέτα αρωμάτωνκαι τις στέλνει μέσω email, Skype ή κοινωνικών δικτύων.

Σύμφωνα με το Livescience.com, που παρακολούθησε την εκδήλωση, οι υπεύθυνοι της παρουσίασης στο Παρίσι φωτογράφισαν γαλλικές λιχουδιές και τη σαμπάνια που άνοιξαν και έστειλαν ένα μήνυμα στη συσκευή oPhone στη Νέα Υόρκη, το οποίο ταίριαζε τέλεια με την εικόνα.

Τα οσφρητικά μηνύματα, γνωστά ως oNotes, συντάσσονται στο iPhone μέσω της εφαρμογής oSnap, διαθέσιμη για κατέβασμα στο App Store. Ο χρήστης δημιουργεί συνδυασμούς από 32 βασικά αρώματα που δίνουν περισσότερες από 300.000 διαφορετικές οσμές.

Ο παραλήπτης του μηνύματος μπορεί να το μυρίσει μέσω της συσκευής oPhone, μέσα στην οποία υπάρχουν μικρές δεξαμενές με τα 32 βασικά αρώματα. Κάθε οσμή διαρκεί περίπου 10 δευτερόλεπτα και, αν το μήνυμα περιέχει πολλές οσμές, η συσκευή τις αναπαράγει τη μία μετά την άλλη.

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top