Select Menu


Μας λένε οι ψιττακοί της Τηλεδημοκρατίας μας για την αναδιάρθρωση του κράτους. Για το πολιτικό θάρρος που διαθέτουν οι λεοντόκαρδοι κυβερνήτες μας να αλλάξουν την κρατική μηχανή και να μετατρέψουν το ελληνικό «Pony» σε γερμανικό «Audi». Για τα σχέδια του νέου ελληνικού οχήματος, ξεσηκώνουν το μοντέλο του νεοφιλελευθερισμού που όπου κι αν εφαρμόστηκε, άφησε πίσω μόνο δάκρυα, αίμα και δυστυχία· αυτό το τελευταίο δεν το λένε.

Ποιον προσπαθούν, αλήθεια, να κοροϊδέψουν;

Προσπαθούν να κοροϊδέψουν αυτόν που οικονομικά εξαντλημένος και κοινωνικά αποκλεισμένος, ζει περιορισμένος στο υπό κατάσχεση σπίτι του, τακτοποιώντας στο ερμάρι -ντροπιασμένος που δεν μπορεί να τους εξοφλήσει- τους απλήρωτους λογαριασμούς του.

Προσπαθούν να κοροϊδέψουν αυτόν στον οποίο το «κύρος» των Ξεφτεντέρηδων και των Πορτοσαλταδόρων έχει ακόμα το λούστρο του και την πέρασή του, πετυχαίνοντας ακόμα να τον τρομάζουν, την ώρα που εκπέμπουν το μονότονα επαναλαμβανόμενο μήνυμα του φόβου στην τηλεοπτική ζώνη μεταξύ των τούρκικων σίριαλ.

Προσπαθούν να κοροϊδέψουν αυτόν που φοβάται, κλεισμένος στο σπίτι του, καταναλώνοντας το προϊόν των ψιττακών της Ελληνικής Τηλεδημοκρατίας, από το πρωί μέχρι το βράδυ. Και φοβάται· φοβάται ότι η ζωή του θα γίνει ακόμα χειρότερη. Αναζητά απελπισμένος τους φταίχτες. Τους ψηφίζει κιόλας. Τους ψηφίζει, ελπίζοντας άλογα, με τρόπο ακατανόητο και μυστικιστικό ότι οι φταίχτες της δυστυχίας του, θα του κατασιγάσουνε το φόβο που γεννά μέσα του η βεβαιότητα ότι ο μισθός του θα γίνει ακόμα μικρότερος, η σύνταξη του ακόμα πενιχρότερη τα όνειρα του ακόμα εφιαλτικότερα.

Υπάρχουν πολλοί αναμεταξύ μας -οι περισσότερο αδύναμοι κι οι περισσότερο φοβισμένοι, κατά κύριο λόγο- που είναι πρόθυμοι να πιστέψουν αυτές τις απίστευτες ανοησίες για την επανίδρυση του κράτους. Το κράτος χρειάζεται βαθιές τομές και πλατιές μεταρρυθμίσεις. Σε αυτό όλοι συμφωνούμε. Πού είναι όμως καταχωρισμένο το κρυφό σχέδιο αυτών των μεταρρυθμίσεων;

Δεν ονομάζεις βέβαια «σχέδιο» την επέλαση αυτού του ανεπάγγελτου γόνου βλαβερού γεννήτορα, του ακλόνητου από τον ανασχηματισμό «υπουργού» διοικητικής μεταρρύθμισης, κατά των δημοσίων υπαλλήλων -άξιος ο μισθός του. Αυτή την τυφλή εξόντωση με το κομμάτι, πράξεις νομοθετικού περιεχομένου τις είπανε, δεν είναι κάτι που μπορεί να ονομάσει κανείς σχέδιο. Εκτός κι αν ο λόγος γίνεται για κάποιο σχέδιο «τελικής λύσης», αυτό θυμίζουν οι εξελίξεις των ζοφερών τούτων ημερών.

Εν τω μεταξύ, ο πρωθυπουργεύον σφουγγοκωλάριος, ως πλασιέ της κακιάς ώρας, συνοδεύει στην Κρήτη τον διαχειριστή του μεγαλύτερου στρατοπέδου -όπως εύστοχα χαρακτηρίστηκε- καταναγκαστικής εργασίας στον κόσμο: Της Κίνας. Αν περιμένεις εσύ ότι αυτοί θα φέρουν την ανάπτυξη, δες τι κατάφεραν, εκχωρώντας το λιμάνι του Πειραιά στους Κινέζους...

My Pillow Book

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top