Select Menu


Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου

Η Σοφία Βούλτεψη, ήταν μια μαχόμενη δημοσιογράφος που αντιπολιτευόταν με επιχειρήματα τα τρισκατάρατα Μνημόνια. Την εποχή εκείνη, είχε γίνει ιδιαίτερα αγαπητή στους άγρια δεινοπαθούντες Έλληνες πολίτες, όταν από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού Alter συμμετείχε πολλές φορές ως σχολιάστρια της επικαιρότητας και ήταν με τα σχόλιά της καταπέλτης των πολιτικών εφαρμογών και των αποτελεσμάτων των Μνημονίων. 

Ταυτόχρονα, διατηρούσε στο διαδίκτυο ιστοσελίδα με την ονομασία «Ελεύθερη Ζώνη» και στην οποία καταχωρούνταν εκτός από τα δικό της καθημερινό άρθρο και πολλά άλλα σημαντικά – ενημερωτικά άρθρα. Είχα δε, την τύχη να δημοσιευθούν και αρκετά δικά μου άρθρα, κυρίως πατριωτικού και αντιμνημονιακού χαρακτήρα. Έτσι, η «Ελεύθερη Ζώνη» καθημερινώς αναγνωριζόταν από περισσότερους πολίτες και είχε φτάσει σε υψηλά στάνταρ αναγνωσιμότητας.

Όμως, παρ΄ όλα ταύτα, η Σοφία Βούλτεψη ήταν έξω από τον αρεστό περίγυρο του αντιμνημονιακού τότε, Αντώνη Σαμαρά και έκανε απεγνωσμένες προσπάθειες προσέγγισής του. Την εποχή εκείνη ο σημερινός Πρωθυπουργός ηρνείτο πεισματικά να τη δει. Όμως ο πάγος «έσπασε» μετά από ένα ραντεβού στο οποίο παραβρέθηκε και ο υπογράφων, με συγγενικό πρόσωπο του Σαμαρά, στα μέσα Ιουνίου 2011, στο JK café στο Κολωνάκι και ο οποίος έκλεισε την καθοριστική συνάντηση Βούλτεψη-Σαμαρά!

Ωστόσο, παρ΄ ότι το Νοέμβριο του 2011, ο Αντώνης Σαμαράς για πρώτη φορά από την έναρξη της κρίσης αποδέχθηκε ως «αναπόφευκτη» τη δανειακή σύμβαση και συμφώνησε στο σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας με τον Γιώργο Παπανδρέου – ΠΑΣΟΚ και τον Γιώργο Καρατζαφέρη –ΛΑΟΣ, εγκαταλείποντας τη μέχρι τότε αντιπολιτευτική – αντιμνημονιακή τακτική του, δήθεν για να ξεπεραστεί η κρίση, υποτασσόμενος απόλυτα στα Μνημόνια, η Σοφία Βούλτεψη συνέχισε βέβαια, σε χαμηλότερους τόνους, αυτήν την αντιμνημονιακή – πατριωτική ρητορική και γραφή. Έχει αξία να σημειωθεί πως Πρωθυπουργός αυτής της κυβέρνησης συνεργασίας διορίστηκε ο Λουκάς Παπαδήμος, πρώην διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος (ΤτΕ) επί πρωθυπουργίας του τρισκατάρατου Σημίτη και πρώην αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ). Αυτό το πιστό όργανο της Νέας Τάξεως Πραγμάτων, γρανάζι της μηχανής που επιβουλεύεται την εγκαθίδρυση στον πλανήτη της Παγκόσμιας Κυβέρνησης, αυτό το πειθήνιο όργανο του παγκόσμιου τραπεζικού – τοκογλυφικού κατεστημένου, το «στόλιζε» καταλλήλως η Σοφία Βούλτεψη σε κάθε ευκαιρία.

Στο κάδρο των καταγγελλομένων της μαχητικής Σοφίας Βούλτεψη, βρέθηκε και ο Γκίκας Χαρδούβελης, όταν ανέλαβε διευθυντής του Οικονομικού Γραφείου του Λουκά Παπαδήμου. Που να φανταζόταν η Σοφία Βούλτεψη πως μετά από μερικά χρόνια με τον Γκίκα Χαρδούβελη – σημερινό υπουργό Οικονομικών – θα κάθονταν στο ίδιο οβάλ κυβερνητικό τραπέζι, συναποφασίζοντας έτι περεταίρω την εξαθλίωση του λαού μας; Ναι μαζί με τον Γκίκα Χαρδούβελη, που δεν είναι καθόλου τυχαίο πρόσωπο. Είναι ο άνθρωπος του τραπεζικού κεφαλαίου - πρώην Οικονομικός Σύμβουλος του Ομίλου της Eurobank – καθώς επίσης άσπονδος φίλος – πολλές φορές αντάλλασαν πολιτικοοικονομικές απόψεις - του καταδικασμένου μιζαδόρου του Δημοσίου χρήματος και παρ΄ ολίγον Πρωθυπουργού της χώρας, Άκη Τσοχατζόπουλου. Μέλος της λέσχης Bilderberg (2011). Ανήκει και αυτός στην ομάδα του «εκσυγχρονιστή» Σημίτη. Γιαυτό αξίζει να θυμηθούμε ένα απόσπασμα του άρθρου της Σοφίας στις 9 Ιανουαρίου 2012 με τίτλο: «Βρισκόμαστε στο 1922 και όχι στο 1999, κ. Χαρδούβελη…», όπου οι χαρακτηρισμοί που απεύθυνε στο σημερινό Τσάρο της Οικονομίας μας ήταν βαρύτατοι ως εξευτελιστικοί.


«Από εκβιασμό σε εκβιασμό φθάσαμε και στο τελευταίο στάδιο του ραγιαδισμού. Στο “σφάξε με αγά μου, ν΄ αγιάσω”. Όπου και να στραφείς, πάντα πάνω σε κάποιον εθελόδουλο θα πέσεις, έτοιμο να εξηγήσει, να δικαιολογήσει, να ταυτιστεί με τη γνώμη των δανειστών. Από τον πρωθυπουργό και τον υπουργό των Οικονομικών ως τους αρμόδιους (λέμε τώρα) υπουργούς, γενικούς γραμματείς, πρώην και επίδοξους καταστροφείς της χώρας. Σα να μην μας έφθαναν όλοι αυτοί, τελευταίως προστέθηκε και καινούργιος “αναλυτής” των ψυχαναγκαστικών προβλημάτων των δανειστών μας. Πρόκειται για τον διευθυντή του Οικονομικού Γραφείου του κ. Παπαδήμου, Γκίκα Χαρδούβελη, ο οποίος στα διαλείμματα προσφοράς των υπηρεσιών του μεταξύ Σημίτη και Παπαδήμου (πάντα από το ίδιο πόστο), κάνει και τον καθηγητή στο τμήμα Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής Διοικητικής του Πανεπιστημίου Πειραιώς….

Αν και οικονομολόγος, αποδέχεται δηλαδή ότι η χώρα στραγγαλίζεται καθαρά για λόγους παραδειγματισμού, για να τιμωρηθεί δηλαδή, να εξουθενωθεί και να μηδενιστεί, να μην υπάρξει η παραμικρή περίπτωση να συνέλθει. Κάνει, όμως, ένα λάθος. Επειδή η δική του ζωή δεν έχει καθόλου επηρεαστεί από την άθλια κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα και επειδή συνέχισε να παρέχει με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο τις «υπηρεσίες» του εδώ κι εκεί χωρίς ποτέ να χρειαστεί να μας εξηγήσει τι διάβολο συμβούλευε τον κ. Σημίτη της λεγόμενης “Ισχυρής Ελλάδας” και των swaps, νομίζει πως διαρκεί ακόμη εκείνη η “χρυσή εποχή” των απευθείας αναθέσεων στα εξοπλιστικά και των πανάκριβων υπογραφών με τη Ζήμενς. Πιστεύει δηλαδή πως η χώρα θα οδηγηθεί στην απόλυτη φτώχεια και στην (αναπόφευκτη) χρεοκοπία, χωρίς να ανοίξει ρουθούνι…..

Πολύ περισσότερο που αν δεν βάλει το μυαλό του να δουλέψει προς κάποια πιο επιστημονική λύση από αυτήν της τιμωρίας, το μεν καινούργιο του αφεντικό θα φύγει νύχτα – έχοντας λάβει και αυτός μέρος στην εθνική προδοσία – ο δε ίδιος θα δυσκολευτεί να βρει τράπεζα να τον (ξανα)μαζέψει, αφού η χώρα θα έχει οδηγηθεί στην άτακτη χρεοκοπία. Επειδή, λοιπόν, τα πράγματα δεν είναι όπως παλιά, καλά θα κάνει ο κ. καθηγητής και μόνιμος σύμβουλος πρωθυπουργών – διεκπεραιωτών, να αποφύγει στο μέλλον τις σειρήνες της δημοσιότητας και να σταματήσει τις γελοίες δηλώσεις περί «μεγάλων τιμωρών», διότι και αυτοί (οι γελοίοι τιμωροί) γνωρίζουν πως αν πέσει η Ελλάδα, θα τους πάρει ο διάολος όλους μαζί. 

Ας φροντίσει επίσης τόσο ο ίδιος – όπως και κάποιοι άλλοι που έχουν αναλάβει να μας τρομοκρατήσουν, καθηγητές, επικεφαλής τραπεζών και άλλοι σύμβουλοι του πρωθυπουργού….. 

Ας φροντίσει να μην μας εκνευρίσει ξανά, διότι θα θυμηθούμε πως ήταν μέλος της περίφημης επταμελούς επιτροπής καταγραφής του ελλείμματος, που τον Οκτώβριο του 2009 διόρισε ο κ. Παπακωνσταντίνου, προκειμένου να δημιουργηθεί η νομιμοποιητική βάση για να οδηγηθεί η χώρα στο Μνημόνιο. Για να εξυπηρετήσουν την κυβέρνηση Παπανδρέου και για να διευκολύνουν το δίδυμο Παπανδρέου – Παπακωνσταντίνου στα σχέδιά τους, τα μέλη της επιτροπής εξέδωσαν τον Φεβρουάριο του 2012 πόρισμα με το οποίο παρουσίαζαν την Ελλάδα με τα πιο μελανά χρώματα. Και επειδή δεν πρέπει να τους ξεχάσουμε – διότι θα έλθει η ώρα της Δικαιοσύνης για όλους και ο καθένας θα κληθεί να απολογηθεί για τον ρόλο .… ειδικά ο κ. Χαρδούβελης, αντί να προσπαθεί να μας πείσει ότι πρέπει να δεχθούμε την τιμωρία μας από τους ανίκανους εκπροσώπους των δανειστών μας, να φροντίσει να κόβουμε εισιτήρια στα μουσεία μας, όπου παραμένουν όσα εκθέματα μας επέτρεψαν να κρατήσουμε στη χώρα μας οι αρχαιοκάπηλοι «μεγάλοι τιμωροί».

Υ.Γ. Αν είναι μαζοχιστής και του αρέσουν οι τιμωρίες, κάτι θα βρεθεί και γι΄ αυτόν».(http://www.elzoni.gr/html/ent/431/ent.17431.asp)

Ειλικρινά πιστεύω, πως δεν μπορεί να υπάρξει περισσότερο ατιμωτικό κείμενο για ένα πρόσωπο που σήμερα ορίσθηκε από τον Πρωθυπουργό μας να διαπραγματευθεί με την τρόικα τα οικονομικά της πατρίδας μας. Και όμως, τις πράξεις αυτού του προσώπου που πριν δυόμιση χρόνια τόσο απαξιωτικά αποκήρυσσε η Σοφία Βούλτεψη, καλείται σήμερα από τη θέση της κυβερνητικής εκπροσώπου, να υπερασπισθεί!

Αλήθεια, η πατριωτική και αντιμνημονιακή ευαισθησία της Σοφίας Βούλτεψη, εξαντλήθηκε στην άρνησή της να είναι υφυπουργός υγείας – κάτω από τον ακροδεξιό Άδωνη Γεωργιάδη - της κυβερνήσεως Σαμαρά στον πρώτο ανασχηματισμό στις 24 Ιουνίου 2013;

Είναι δυνατόν Σοφία, η Εξουσία να σε μεταβάλλει σε εθελόδουλό της; Είναι δυνατόν να συνεργάζεσαι με πρώην και επίδοξους καταστροφείς της χώρας; Με αυτούς που επένδυσαν στην χρεοκοπία μας; Με αυτούς που έλαβαν μέρος στην εθνική προδοσία της πατρίδος μας; Είναι δυνατόν να έχεις μεταβληθεί σε ένα ακόμη νόθο τέκνο αυτού του πολιτικού προδοτικού Συστήματος που διαλύει τις ζωές των παιδιών μας; Είναι δυνατόν να έχεις αναγκάσει αυτούς που σε αγάπησαν, να πιστεύουν πως και εσύ, ήσουν ένας χαμαιλέοντας, ένας γυμνοσάλιαγκας που μετάλλαξε την ιδεολογία του με την κατάκτηση της Εξουσίας και προς εξυπηρέτηση των μωροφιλοδοξιών του; Διότι, όπως είπες Σοφία, «θα έλθει η ώρα της Δικαιοσύνης για όλους και ο καθένας θα κληθεί να απολογηθεί για τον ρόλο του»!!!

www.apostoloupanos.gr
egerssi@otenet.gr
twitter: @egerssi

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top