Select Menu

-Ο ρόλος των πρεσβειών και η αντίσταση των Βολουδάκη, Στουρνάρα και Μπαλτάκου -Απειλούν υπουργούς για να βάζουν "χέρι" στα χρήματα του δημοσίου;

Στο "φως" της δημοσιότητας έρχονται η μία μετά την άλλη υποθέσεις που αφορούν την ύποπτη δράση των δανειστών στην Ελλάδα και τα ύποπτα σχέδιά τους.

Μείζον πολιτικό ζήτημα προκαλεί η παρουσία της περίφημης Task Force (Ομάδα δράσης) στην Ελλάδα υπό τον κ. Χορστ Ράιχενμπαχ.

Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα "Παραπολιτικά", δεν υπάρχει καμία συμβατική νομιμοποίηση αυτής της ομάδας που στην πλειονότητά της αποτελείται από Γερμανούς και Γάλλους που ήρθαν υποτίθεται να μας δώσουν τα "φώτα" τους και να βάλουν σε τάξη την ελληνική οικονομία.

Οι άνθρωποι αυτοί λοιπόν, που με τόσο ζήλο ήρθαν να μας σώσουν, μπαινοβγαίνουν στα υπουργεία και τη Δημόσια Διοίκηση ασκώντας έλεγχο και προσπαθώντας, σύμφωνα με δημοσιεύματα να χειραγωγήσουν δεκάδες εκατομμύρια ευρώ του ΕΣΠΑ που προορίζεται για τη χώρα μας.

Σε αντίθεση με την τρόικα, η οποία είναι "νόμιμη" λόγω της ψήφισης των Μνημονίων, η πολυπληθής Task Force δεν εμφανίζεται σε καμία νομική συμφωνία με το ελληνικό δημόσιο καθώς ουδέποτε έχει υπογραφεί σχετική διεθνής τριμερής σύμβαση (Memorantum of Understanding).

Υπενθυμίζεται ότι η ομάδα αυτή δημιουργήθηκε το 2011 έπειτα από συμφωνία του τότε Έλληνα πρωθυπουργού κ. Γιώργου Παπανδρέου με τον Ζοζέ Μπαρόζο. Η συμφωνία έλεγε ότι θα παρέχονταν τεχνική βοήθεια στην Ελλάδα μέσω τριμηνιαίων εκθέσεων προόδου στις ελληνικές Αρχές και στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Το εντυπωσιακό για την περίφημη Task Force είναι το γεγονός ότι φέρεται να επιχείρησε επανειλημμένα να βάλει χέρι στο... μέλι των κοινοτικών προγραμμάτων του ΕΣΠΑ.

Σύμφωνα με τα "Παραπολιτικά", η Task Force και ο Χορστ Ράιχενμπαχ διεκδίκησαν κονδύλι 50 εκατομμυρίων ευρώ από τα 600 εκατομμύρια του ΕΣΠΑ που είχε ως προϋπολογισμό το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης το 2012 για την αναμόρφωση του δημοσίου, προκειμένου να τα διοχετεύσει σε "μελετητικές εταιρείες" του εξωτερικού, κατά το δοκούν φυσικά.

Η "Ομάδα Δράσης για την Ελλάδα" λοιπόν, επί έναν ολόκληρο χρόνο προσπαθούσε να πείσει την ελληνική κυβέρνηση να της διαθέσει το κονδύλι το 50 εκατομμυρίων ευρώ ως αμοιβές, σε σημείο που, μαζί με τους εγχώριους συμμάχους της, επιστράτευσε ακόμα και τους πρέσβεις της Γερμανίας, της Γαλλίας και της Ολλανδίας, ώστε όλοι μαζί να πιέσουν το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης να τους δώσει το τεράστιο ποσό... προς το κοινό συμφέρον βέβαια!

Οι προσπάθειές τους τελικά έπεσαν στο κενό χάρη στη σθεναρή αντίσταση του τότε υφυπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Μανούσου Βολουδάκη, του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και του πρώην ΓΓ της κυβέρνησης Τάκη Μπαλτάκου ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, είχε ενημερώσει και τον ίδιο τον πρωθυπουργό για το θέμα.

Μάλιστα, σε σύσκεψη που είχε πραγματοποιηθεί μεταξύ Μπαλτάκου, Στουρνάρα και Βολουδάκη, ο ΓΓ της κυβέρνησης είχε πει πως "όποιος υπογράψει αυτή τη σύμβαση με την Task Force θα βρεθεί στη φυλακή".

Ο Φούχτελ, η Λάλη και το "όχι" του Μητσοτάκη
Οι πιέσεις που δέχονταν ο κ. Βολουδάκης για να υπογράψει τη σύμβαση για τη διεκδίκηση 50 εκατ. του ΕΣΠΑ από την Task Force ήταν ασφυκτικές.

Σε τακτά χρονικά διαστήματα στελέχη της της "Ομάδας Δράσης" επισκέπτονταν το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης παρουσιάζοντας σχέδια για το όλο έργο της τεχνικής βοήθειας. Μέχρι και ο Φούχτελ είχε πάει στον κ. Βολουδάκη ρωτώντας τον απειλητικά "γιατί δεν προχωρούν τα έργα αναμόρφωσης του δημοσίου;"

Αξίζει να σημειωθεί πως και στην αλληλογραφία που αντάλλασσαν ο κ. Βολουδάκης με τα στελέχη της Task Force, κανένα από τα έγγραφα δεν έφερε κάποια υπογραφή. Όλα ανυπόγραφα!

Από τους εγχώριους υποστηριχτές φέρεται να ήταν η κ. Ζωρζέτα Λάλη, διευθύντρια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα και επικεφαλής της Task Force στη χώρα μας, η οποία ασκούσε πιέσεις στον πρώην υφυπουργό.

Μάλιστα, ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν ότι η κ. Λάλη, όταν άλλαξε η ηγεσία στο υπουργείο Διοικητικής Ματαρρύθμισης και τοποθετήθηκε ο κ. Κυρ. Μητσοτάκης, τον επισκέφθηκε και του μίλησε για το όλο θέμα, πιστεύοντας ότι θα βρει υποστήριξη.

Ο κ. Βολουδάκης όμως είχε ενημερώσει τηλεφωνικώς τον κ. Μητσοτάκη και τότε η Task force εισέπραξε ένα ακόμα "όχι" από τον κ. Μητσοτάκη και πλέον όπως όλα δείχνουν το θέμα έχει μπει στο... αρχείο.

Παρά το γεγονός ότι ο Ράιχενμπαχ και η παρέα του δεν κατάφεραν να βάλουν χέρι στα 50 εκατομμύρια τους ΕΣΠΑ, έχουν βρει τρόπο για να απομυζούν το ελληνικό δημόσιο.

Όπως γίνεται αντιληπτό, από μια απλή περιήγηση στη "Διαύγεια", η Task Force συνάπτει δεκάδες συμβάσεις με υπουργεία ως δήθεν... σύμβουλος για αμφιλεγόμενες μελέτες, εισπράττοντας δεκάδες ή και εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ από πόρους του δημοσίου.

Ως πότε θα ανεχόμαστε τα "τσιμπούρια" που πίνουν το αίμα της Ελλάδος;

Θα παρέμβει κάποιος για να πετάξει έξω αυτά τα ξένα συμφέροντα, που χωρίς καμία νομιμοποίηση αντλούν πόρους που θα μπορούσαν να δοθούν στον ελληνικό λαό;

newsbomb

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top