Select Menu


Η Κίνα κατηγόρησε την Παρασκευή τις ΗΠΑ ότι πυροδοτούν εντάσεις στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας.

Ο Κινέζος υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι οι ΗΠΑ τροφοδοτούν εντάσεις στην περιοχή, ενθαρρύνοντας χώρες οι οποίες υιοθετούν επικίνδυνη συμπεριφορά.

Η δήλωση έγινε μετά από ένταση που προκλήθηκε ανάμεσα στην Κίνα από την μία πλευρά και τις Φιλιππίνες και το Βιετνάμ από την άλλη, λόγω ενεργειών σε διαφιλονικούμενες θαλάσσιες περιοχές.

Η εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών κάλεσε τις ΗΠΑ να δράσουν σύμφωνα με τη διατήρηση της ευρύτερης εικόνας της περιφερειακής ειρήνης και ασφάλειας και να δρουν και να μιλούν προσεκτικά επί του θέματος, χωρίς να προχωρούν σε «ανεύθυνες δηλώσεις».

Τις κάλεσε ακόμη να κάνουν περισσότερα για τη διατήρηση της περιφερειακής ειρήνης και σταθερότητας.

Η εκπρόσωπος απαίτησε την άμεση και χωρίς προϋποθέσεις απελευθέρωση των Κινέζων ψαράδων, οι οποίοι συνελήφθησαν από τις Φιλιππίνες για ψάρεμα θαλάσσιων χελώνων, που προστατεύονται από τη νομοθεσία της χώρας.

Η Κίνα ισχυρίζεται ότι οι αρχές των Φιλιππίνων μπήκαν σε κινέζικα νερά για να συλλάβουν τους ψαράδες.

Η Κίνα διεκδικεί σχεδόν το σύνολο της Θάλασσας της Νότιας Κίνας, απορρίπτοντας τις διεκδικήσεις των γειτονικών χωρών στα αποθέματα πετρελαίου και φυσικού αερίου της περιοχής.

naftemporiki

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top