Select Menu


Προς πλήρη απαξίωση τα στρατιωτικά εργοστάσια που μπορούσαν και θα μπορούσαν να εφοδιάζουν τις Ένοπλες Δυνάμεις με ιματισμό. Όπως φαίνεται και αυτό περνά στα χέρια ιδιωτών!

Το Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων εντόπισε στον ημερήσιο Τύπο την εξής είδηση:

«Τρέχουν» διαγωνισμοί για προμήθειες στον Στρατό. Ευκαιρίες σε μικρομεσαίες μεταποιητικές επιχειρήσεις ένδυσης και υπόδησης να ανοίξουν τις δουλειές τους με τον Στρατό δίνουν τέσσερις ηλεκτρονικοί διαγωνισμοί προμήθειας συνολικού ύψους περίπου 3 εκατ. ευρώ. Πιο συγκεκριμένα το Γενικό Επιτελείο Στρατού ανέθεσε στη γενική διεύθυνση Κρατικών Προμηθειών του υπουργείου Ανάπτυξης τη διενέργεια διαγωνισμών για την αγορά πουλόβερ, ανατομικών πάτων για αρβύλες, φανελών και τζάκετ.

Οι επιχειρηματίες έχουν τη δυνατότητα, πια, της παρακολούθησης όλων των διακηρύξεων που κάνουν οι φορείς του δημοσίου για προμήθειες υλικών και υπηρεσιών αξίας άνω των1.000 ευρώ. Αν επισκεφθούν την ιστοσελίδα με την αναζήτηση του προϊόντος ή της υπηρεσίας που τους ενδιαφέρει μπορούν να «χτυπήσουν» δουλειές… 

Ενδεικτικά παρουσιάζονται τέσσερις μεγάλοι ηλεκτρονικοί διαγωνισμοί του Γενικού Επιτελείου Στρατού, όπου μπορούν να συμμετάσχουν τα φυσικά ή νομικά πρόσωπα, ενώσεις προμηθευτών που υποβάλλουν κοινή προσφορά, συνεταιρισμοί αλλά και κοινοπραξίες προμηθευτών. Το ΓΕΣ ζητά την προμήθεια μέσα από ηλεκτρονικό διαγωνισμό και με κριτήριο τη χαμηλότερη τιμή 40.650 πουλόβερ νέου τύπου, 101.500 ζευγών ανατομικών πάτων για αρβύλες, 60.000 φανέλων αθλητικού τύπου ΙΙ και 14.781 τζάκετ».

Δεν θα μπορούσε αυτές τις παραγγελίες ύψους περίπου 3 εκατομμυρίων ευρώ να τις καλύψει για παράδειγμα το 700 Στρατιωτικό Εργοστάσιο που όπως υποστηρίζει το Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων “κατασκευάζει είδη ιματισμού και υπόδησης για τις ανάγκες του Στρατού Ξηράς και οι εγκαταστάσεις του βρίσκονται στα όρια των Δήμων ΠΕΙΡΑΙΩΣ-ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ-ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ στο στρατόπεδο »ΣΧΗ ΜΑΓΓΙΩΡΟΥ» μαζί με το Χημείο Στρατού”.

Το εργοστάσιο άρχισε να λειτουργεί το έτος 1909 με τίτλο Γενική Αποθήκη Υλικού Στρατού Πειραιά (ΓΑΥΣΠ) σε κτήριο κοντά στο λιμάνι. Στην παρούσα θέση λειτουργεί από το έτος 1937 και οι κάτοικοι των γύρω περιοχών αλλά και του Πειραιά το γνωρίζουν ως ΄΄ΚΟΠΗ΄΄. 

Σήμερα λειτουργούν διάφορα παραγωγικά τμήματα και τα κυριότερα προϊόντα που κατασκευάζονται από αυτά είναι τα παρακάτω: Χιτώνια – Παντελόνια – εσωτερικές επενδύσεις της στολής παραλλαγής. -Χιτώνια, παντελόνια, πουκάμισα και φούστες στολών υπ΄ αριθμόν 8, 8β,8γ-Στολές θερινές-χειμερινές μαθητών στρατιωτικών παραγωγικών σχολών.- Δίκοχα-Σήματα και διακριτικά.- Άρβυλα- Υπνόσακοι και σεντόνια υπνόσακων.- Ειδικές παραγγελίες εύσωμων οπλιτών.

Άρα γιατί θα πρέπει να μας τα φτιάξουν όλα αυτά ιδιώτες; Είναι πιο φθηνοί; Παρέχουν καλύτερη ποιότητα ή απλά έτσι πρέπει να γίνει για να λέμε ότι κάνουμε…outsourcing; 

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top