Select Menu


Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι ανακάλυψαν τα οστά δεινοσαύρων που ανήκουν στομεγαλύτερο πλάσμα που υπήρξε ποτέ.

Ανακαλύφθηκε στην Αργεντινή και οι παλαιοντολόγοι εκτιμούν ότι ζύγιζε 80 τόνους -περίπου όσο 14 αφρικανικοί ελέφαντες, ξεπερνώντας κατά περίπου 7 τόνους από τον προηγούμενο μεγαλύτερο δεινόσαυρο, τον Αργεντινόσαυρο.




Επτά τεράστιοι δεινόσαυροι ανακαλύφθηκαν στην περιοχή και τα οστά θεωρούνται ότι έχουν διατηρηθεί σε πολύ καλή κατάσταση.



Οι επιστήμονες κάνουν λόγο για ένα νέο είδος τιτανόσαυρου, ενός γιγαντιαίου φυτοφάγου, που εντοπίζεται στα τέλη της κρητιδικής περιόδου, δηλαδή πριν από περίπου 95-100 εκατομμύρια χρόνια.




Τα απολιθωμένα οστά εντοπίστηκαν αρχικά από έναν αγρότη σε μία έρημο στο δυτικό τμήμα της Παταγονίας και στη συνέχεια ανέλαβε δράση μία ομάδα παλαιοντολόγων, που έφερε στην επιφάνεια περίπου 150 οστά σε πολύ καλή κατάσταση.

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top