Select Menu



Στην εκτέλεση του Μαχαφαρίντ Αμίρ Χασραβί, δισεκατομμυριούχου επιχειρηματία, προχώρησαν οι ιρανικές αρχές μετά την καταδίκη του για τη μεγαλύτερη τραπεζική απάτη που διαπράχθηκε ποτέ στη χώρα. Ο Χασραβί απαγχονίστηκε το Σάββατο σε μυστική τοποθεσία, ενώ η τραπεζική απάτη υπολογίζεται στα 1,5 δισ. στερλίνες.

Όπως αναφέρει η naftemporiki.gr σύμφωνα με την Independent, ακόμα 39 άτομα καταδικάστηκαν για την ίδια υπόθεση με τέσσερις από αυτούς να καταδικάζονται επίσης σε θανατική ποινή. Ο κ. Χοσραβί είχε ξεκινήσει τις ενέργειες εξαπάτησης από το 2007 και αφορούσαν στην πλαστογραφία εγγράφων ώστε να πάρει πίστωση από την τράπεζα Σαντεράτ.

Ο επιχειρηματίες χρησιμοποίησε τα χρήματα για να αγοράσει κρατικές και 35 άλλες επιχειρήσεις. Η υπόθεση του κ. Χοσραβί προκάλεσε ερωτήματα για τα επίπεδα διαφθοράς στην κρατικά ελεγχόμενη οικονομία του Ιράν, η οποία πιστεύεται από μερικούς ότι ήταν διαδεδομένη κατά την προεδρία του Μαχμούντ Αχαμαντινετζάντ. Ωστόσο, η κυβέρνηση αρνήθηκε κάθε ανάμειξη με την υπόθεση.

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top