Select Menu


Το δημόσιο χρέος είναι βιώσιμο, επαναλαμβάνουν όπου βρεθούν κι όπου σταθούν μέλη της κυβέρνησης. Αλλά μήπως μας κρύβουν κάτι; 

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ελληνική κυβέρνηση αναμένεται να προτείνει επισήμως την επιμήκυνση του χρόνου ωρίμανσης των δανείων διάσωσης μέχρι και 50 χρόνια, στο πλαίσιο των μέτρων για να καταστεί το χρέος της βιώσιμο. Αυτό τουλάχιστον αναφέρει το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο υψηλόβαθμο αξιωματούχο του ελληνικού υπουργείου Οικονομικών.

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο, η Ελλάδα παράλληλα θα προτείνει τη μείωση των επιτοκίων στα δάνεια διάσωσης που έχει λάβει διμερώς από τις χώρες της ευρωζώνης, ή εναλλακτικά να αλλάξει το επιτόκιο σε σταθερό από κυμαινόμενο, σύμφωνα πάντα με τον ίδιο αξιωματούχο.

Τελικά το χρέος είναι βιώσιμο; Θα πρέπει να περιμένουμε να μας απαντήσουν τα... δισέγγονά μας, καθώς σε 50 χρόνια -αν ζούμε- θα μπορούμε να μάθουμε κατά πόσο ξοφλήσαμε...

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top