Select Menu


Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας απειλούσε να βγάλει την Ολλανδία από το ευρώ ως αντίδραση στην υπογραφή των «συμβολαίων μεταρρύθμισης της ΕΕ» που ζητουσε η γερμανική πλευρά τον Ιούνιο του 2012.

Η αποκάλυψη έρχεται από τον Χέρμαν Βαν Ρομπάι σε ολλανδική εφημερίδα Συγκεκριμένα ο δεξιός Φιλελεύθερος ο Μαρκ Ρούτε, είχε χρησιμοποιήσει τη συγκεκριμένη απειλή λίγες ημέρες αφότου η γερμανική πλευρά είχε προτείνει την υπογραφή των «συμβολαίων μεταρρύθμισης της ΕΕ» και συγκεκριμένα τον Ιούνιο του 2012. στο αποκορύφωμα της χρηματοπιστωτικής κρίσης της ΕΕ!

Ο Ρούτε, σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ανέφερε ότι σκεφτόταν να προχωρήσει σε αυτήν την κίνηση για να αποφύγει η οικονομική πολιτική να επιβάλλεται από τις Βρυξέλλες και το Βερολίνο.

Τα συμβόλαια όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο Βαν Ρομπάι στις σχετικές του δηλώσεις: «Η Ολλανδία ήταν ενάντια στα συμβόλαια αυτά, αλλά δεν ήταν μόνη της. Πραγματικά εντυπωσιάστηκα από την αντίθεση σε αυτά».

Ο Ολλανδός πρωθυπουργός πάντως έσπευσε να υπερασπιστεί τον εαυτό του λέγοντας ότι δεν έχει μιλήσει ποτέ για ένα τέτοιο ενδεχόμενο δημόσια και ότι το σχόλιο αυτό έγινε κατά τη διάρκεια ιδιωτικής συνομιλίας που είχε με τον Βαν Ρομπάι.

Μάλιστα, όπως συμπλήρωσε, δεν είχε ποτέ την πρόθεση το σχόλιό του αυτό να αποτελέσει απειλή, καθώς έγινε εν βρασμώ ψυχής κι ενώ η συζήτηση περί της γερμανικής πρότασης είχε φουντώσει. Σημειώνεται ότι το σχέδιο περί «συμβολαίων μεταρρυθμίσεων» ματαιώθηκε . Η εξέλιξη λειτουργεί ως επιχείρημα για όσους θεωρούν ότι η μόνη δύναμη αλλαγη της ΕΕ είναι ο ευρωσκεπτικισμός

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top