Select Menu


Από χθες οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ πληρώνουν από την τσέπη τους για τις διαγνωστικές εξετάσεις τους, καθώς η έκτακτη γενική συνέλευση του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου που έγινε το Σάββατο, αποφάσισε να προχωρήσει σε επίσχεση εργασίας, στην οποία θα συμμετάσχουν όλοι οι εργαζόμενοι σε ιατρικά εργαστήρια και διαγνωστικά κέντρα, καθώς και οι κλινικοεργαστηριακοί ιατροί.

Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, «η αδυναμία της Πολιτείας να εξασφαλίσει ικανοποιητική και αποτελεσματική περίθαλψη στους πολίτες μέσα από προϋπολογισμό δαπανών που θα εξυπηρετεί τις πραγματικές ανάγκες και όχι προϋπολογισμό που θα οδηγεί σε εξαθλίωση, καθώς και η ανικανότητα διοικητικών και πολιτικών παραγόντων να εφαρμόσουν κανόνες συνταγογράφησης και ελέγχου των διαγνωστικών εξετάσεων, μέσα από τη σύγχρονη τεχνολογία, οδηγούν τον κλάδο του ιατρικού σώματος σε σημείο να μην μπορεί να προσφέρει στοιχειώδεις υπηρεσίες περίθαλψης». 

Τα 328 εκατ. ευρώ που προβλέπει ο προϋπολογισμός για τον κλάδο των διαγνωστικών, χαρακτηρίζεται «αυτοκτονικός», καθώς ακόμα κι ο ΟΟΣΑ εκτιμάει ότι το ποσό που θα επιτρέψει τη βιωσιμότητα του συστήματος δεν μπορεί να είναι λιγότερο από 570 εκατομμύρια ευρώ. 

Επιπλέον, ο προϋπολογισμός αναμένεται να έχει καλυφθεί έως τον Ιούνιο, αφού το πρώτο τετράμηνο έφθασε σχεδόν τα 200 εκατομμύρια, υπολογίζοντας πως άγγιζε τα 47 εκατομμύρια το μήνα, από τις αρχές του έτους.

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top