Select Menu

Με ονομαστική ψηφοφορία, που προκάλεσε ο ΣΥΡΙΖΑ,εγκρίθηκε το μεσοπρόθεσμο.

Ειδικότερα, ψήφισαν 269 βουλευτές, από τους οποίους υπέρ ψήφισαν 150 (ΝΔ και ΠΑΣΟΚ) ενώ κατά ψήφισαν 119 (ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΑΡ, ΚΚΕ, ΑΝΕΛ, Χ.Α.)

Όπως ενημέρωσε το Προεδρείο της Βουλής η Ολομέλεια θα παραμείνει κλειστεί εως την 28η Μαΐου λόγω εκλογών.

Έντονη αντιπαράθεση
Νωρίτερα, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας πέρασε στην αντεπίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα απαντώντας στην ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή, στην οποία υποστήριξε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η νέα Ελλάδα, ενώ η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ εκπροσωπούν την παλαιά Ελλάδα που χρεοκόπησε.

«Ποια νέα Ελλάδα; Με κρεμάλες όπως λέει ο κ. Παναγούλης; Με Ειδικά Δικαστήρια, όπως είπε ο κ. Τσίπρας, και από κάτω τον κ. Φωτόπουλο με το θεάρεστο έργο να χειροκροτεί;», αναρωτήθηκε ο κ. Στουρνάρας τονίζοντας ότι η Ελλάδα για την οποία μιλά ο Αλέξης Τσίπρας «είναι η Ελλάδα αυτή της μονομερούς χρεοκοπίας και της δραχμής. Η Ελλάδα όπου η οικονομία είναι το κράτος και ο κρατισμός η οικονομία. Η Ελλάδα όπου διώχνονται επενδυτές και απειλούνται με φυλάκιση δημόσιοι λειτουργοί».

«Είστε φορείς των πιο παλαιών και αναχρονιστικών αντιλήψεων», υπογράμμισε, απαντώντας στην φράση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ «οι μέρες σας είναι μετρημένες», ενώ εκτίμησε ότι «μόνο ως ανέκδοτο» μπορούν να εκληφθούν όσα είπε ο Αλ. Τσίπρας.

Ο υπουργός Οικονομικών κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι «μπροστά στη γοητεία του λαϊκισμού δεν σέβεστε τις θυσίες του λαού» και υποστήριξε ότι η χώρα «βρίσκεται σταθερά στο δρόμο προς την έξοδο από την κρίση».

Απαντώντας στην κριτική του ΣΥΡΙΖΑ ότι το κοινωνικό μέρισμα, το πρωτογενές πλεόνασμα και η έξοδος στις αγορές είναι κυβερνητική επινόηση, αναρωτήθηκε πως πιστεύει ότι η κυβέρνηση μπόρεσε να πείσει εκατοντάδες επενδυτές να δώσουν τις τελευταίες μέρες 15 δισ. από την τσέπη τους εμπιστευόμενοι την ελληνική οικονομία.

«Λυπάμαι γιατί κατά βάθος νομίζω ότι μας αγαπάτε και μας θαυμάζετε αλλά κάτι πρέπει να πείτε», σχολίασε ο υπουργός επισημαίνοντας ότι το τελευταίο στοίχημα για να «διαψευστούν πανηγυρικά οι ιερεμιάδες της αντιπολίτευσης» είναι η οριστική διευθέτηση της βιωσιμότητας του χρέους.

Mε πληροφορίες απο Ναυτεμπορική

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top