Select Menu


Την... τιμητική της έχει τον τελευταίο καιρό η ομάδα SWAT σε διάφορα σημεία των ΗΠΑ, καθώς, οι άνδρες των ειδικών δυνάμεων δέχονται συνεχώς κλήσεις για να επέμβουν σε σπίτια όπου υποτίθεται ότι έχει λάβει χώρα μακελειό.

Η νέα μόδα ονομάζεται «Swatting» και έχει πάρει τις διαστάσεις φρενίτιδας τους τελευταίους μήνες στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Τελευταία περίπτωση το Λονγκ Αϊλαντ όπου η ομάδα SWAT κλήθηκε να επέμβει σε σπίτι όπου υποτίθεται ότι ένας νεαρός είχε σκοτώσει τη μητέρα του και αρκετούς ακόμη συγγενείς.

Ολα αυτά, βέβαια, ήταν αποτέλεσμα μιας φάρσας στην οποία έπεσε η ομάδα ειδικών αποστολών.

Η κλήση έγινε τα ξημερώματα της Τετάρτης και, όπως αναφέρει το δίκτυο CBS, τρεις μονάδες μαζί με ένα ασθενοφόρο και πάνοπλους άνδρες της ομάδας SWAT βρέθηκαν στο σπίτι του υποτιθέμενου δράστη.

Ωστόσο, μόλις μπήκαν μέσα στο σπίτι, σπάζοντας την πόρτα, βρήκαν μια 54χρονη γυναίκα να φτιάχνει καφέ στην κουζίνα της, την ώρα που ο γιος της έπαιζε στο δωμάτιο Call of Duty. Ο 17χρονος ήταν το επίσημο θύμα της φάρσας.

Πως παίζεται το Swatting
Σύμφωνα με τη νέα μόδα, οι ηττημένοι του video game, εκδικούνται εκείνον που τους κέρδισε. Καλούν στην ουσία τις Αρχές στο σπίτι του νικητή και συγκεντρώνουν πόντους ανάλογα με το πόσοι άνδρες της αστυνομίας θα εμφανιστούν, τι είδους μονάδα, αν θα υπάρχουν ελικόπτερα ασθενοφόρα, πυροσβεστικές και άλλα πολλά.

Από την πλευρά του, πάντως, ο επικεφαλής της ομάδας SWAT του Λονγκ Αϊλαντ προειδοποιεί ότι πρόκειτα για ένα πολύ επικίνδυνο παιχνίδι. «Εμείς δεν ξέρουμε τι μπορεί να συναντήσουμε και τι θα δούμε εκεί που θα μας καλέσουν. Η μητέρα και ο γιος της σοκαρίστηκαν».

Οι Αρχές ψάχνουν τώρα τον φαρσέρ ελπίζοντας πως αυτός θα τους οδηγήσει και σε άλλους λάτρεις αυτού του παράξενου παιχνιδιού.

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top