Select MenuΜία ακόμη χαριστική βολή αναμένει το προσεχές διάστημα τους ασθενείς που νοσηλεύονται στα δημόσια νοσοκομεία και που ονομάζεται catering το οποίο θα κληθούν όπως όλα δείχνουν, να το πληρώνουν από την τσέπη τους....

Δεν φτάνει δηλαδή που οι ασθενείς νοσηλεύονται και είναι ήδη επιβαρυμένοι από την κατάσταση της υγείας τους, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, επιφυλάσσει ένα ακόμη χτύπημα στους ανθρώπους αυτούς και τους συγγενείς τους, ταυτόχρονα δε, και στα νοσοκομεία, τα οποία θα πληρώνουν από ίδια έσοδα τις εταιρείες catering, καθώς δεν θα προβλέπεται εκταμίευση από τον κρατικό προυπολογισμό.

Ο νόμος ήδη υπάρχει- ήδη από το 1999- και για τον λόγο αυτό, πλέον η σίτιση, η μεταφορά των φαγητών και καθαριότητα στα περισσότερα νοσηλευτήρια της χώρας, πραγματοποιείται από ιδιώτες. Και φυσικά δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο μνημονιακός υπουργός Υγείας κ. Άδωνις Γεωργιάδης, όπως έχει χαρακτηριστεί από το σύνολο σχεδόν των υγειονομικών φορέων, πολιτικών αλλά και βουλευτών- θα πατήσει πάνω στον ήδη υπάρχοντα νόμο για να κάνει πραγματικότητα τον τεμαχισμό της δημόσιας υγείας.

Σε περίπτωση που προχωρήσει η εκχώρηση του catering σε ιδιώτες – κάτι που επιβεβαιώνει μεταξύ άλλων και ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στον Ευαγγελισμό κ. Ηλίας Σιώρας, καθίσταται σαφές ότι η υγεία ιδιωτικοποιείται κομμάτι κομμάτι, είτε μερικώς, είτε πλήρως.


Ο τεμαχισμός βέβαια έχει ξεκινήσει, αναφέρει ο συνομιλητής μας, καθώς εδώ και χρόνια, η σίτιση, η μεταφορά τροφίμων αλλά και η καθαριότητα έχουν εκχωρηθεί σε ιδιώτες, ενώ όπως όλα δείχνουν και το catering θα έχει την ίδια μοίρα.

Ήδη στον Ευαγγελισμό υπάρχουν αυτή την στιγμή 70 τραπεζοκόμοι ( από ελάχιστους που υπήρχαν πριν μερικά χρόνια και οι οποίοι ήταν δημόσιοι υπάλληλοι) ενώ αξίζει να σημειωθεί, ότι ο εργολάβος που έχει αναλάβει το κομμάτι αυτό, είναι ο ίδιος που έχει αναλάβει και την καθαριότητα. Αλλά και οι 7 μάγειροι του Ευαγγελισμού, προέρχονται από ιδιωτική εταιρεία και είναι βέβαιο ότι δεν πρόκειται να προσληφθούν άλλοι ως δημόσιοι υπάλληλοι. Αυτό επομένως που έχει απομείνει αλώβητο από ιδιώτες στα νοσοκομεία σήμερα, συνεχίζει ο κ. Σιώρας, είναι το catering και όλα δείχνουν ότι και αυτός ο τομέας θα δοθεί με διαγωνισμό σε ιδιώτες εργολάβους. «Δεν μένει παρά να ξεκαθαρισθεί πως θα ολοκληρωθεί το σκάνδαλο αυτό, καθώς σε μία τέτοια περίπτωση θα αχρηστευθεί ο εξοπλισμός των νοσοκομείων που θα αφορά στην εστίαση. Το πιο σοβαρό όμως, είναι ότι το catering θα πληρώνεται από τα έσοδα των νοσοκομείων και όχι από τον κρατικό προυπολογισμό , δηλαδή από τους ασθενείς και το πιο πιθανό είναι να υπάρξει ένα ακόμη χαράτσι για τους πολίτες» υπογραμμίζει ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στον Ευαγγελισμό.

Και το εύλογο ερώτημα που προκύπτει, είναι πως θα πληρώνουν ένα ακόμη χαράτσι οι πολίτες, όταν η ανεργία τσακίζει κόκκαλα, ξεπερνώντας το 27% και όταν οι πολιτικές του Μνημονίου έχουν δημιουργήσει στρατιές από ανασφάλιστους, οι οποίοι κάποτε ήταν νοικοκύρηδες.

Στην Ελλάδα του 2014 λοιπόν, με μία κυβέρνηση που έχει ενστερνιστεί την απόλυτη λιτότητα- για την οποία τώρα τα μαζεύουν οι Ευρωπαίοι (βλέπε Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ ο οποίος μόλις πριν από δύο ημέρες δήλωσε ότι οι μεγάλες περικοπές στην υγεία ήταν λάθος) είναι πασιφανές ότι δεν υπάρχει ελπίδα ούτε για υγιείς αλλά ούτε και για ασθενείς που δικαιούνται ένα δωρεάν πιάτο φαγητό για το οποίο έχουν ήδη προπληρώσει στο κράτος.

tokoutsavaki

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top