Select Menu


Διεθνή ΜΜΕ μεταφέρουν πως σε τηλεφωνική συνομιλία του με τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν, ο ουκρανός μεταβατικός πρόεδρος ζήτησε την συνδρομή των Ηνωμένων Εθνών στην αντιτρομοκρατική επιχείρηση στα ανατολικά της χωράς

«Αν, με την βοήθειά σας, πραγματοποιήσουμε μια κοινή αντι-τρομοκρατική επιχείρηση στα ανατολικά της χώρας, τότε εμπειρογνώμονες και παρατηρητές θα μπορούν να εγγυηθούν την νομιμότητα και αξιοπιστία των δράσεών μας», φέρεται να είπε ο Τουρτσίνοφ.

Σύμφωνα με το RT, ο Μπαν Κι Μουν διαβεβαίωσε πως το Κίεβο μπορεί να στηρίζεται στην βοήθεια των Ηνωμένων Εθνών.

Ανοιχτός στη διεξαγωγή δημοψηφίσματος ο Ο. Τουρτσίνοφ
Νωρίτερα, ο Ολεξάντρ Τουρτσίνοφ, σε δηλώσεις του προς αρμοδια κοινοβουλευτική επιτροπή, που μεταδόθηκαν από την τηλεόραση, απάντησε στο αίτημα των ρώσων αυτονομιστών για δημοφήφισμα, υποστηρίζοντας πως μια τέτοια ψηφοφορία θα μπορούσε να διεξαχθεί ταυτόχρονα με τις προεδρικές εκλογές στις 25 Μαΐου.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως μια αντιτρομοκρατική επιχείρηση με τη συμμετοχή του στρατού θα αρχίσει στην ανατολική Ουκρανία, εκτός αν οι αντάρτες καταθέσουν τα όπλα τους, και πως η περιφέρεια Ντονμπάς θα σταθεροποιηθεί σύντομα.

Το τελεσίγραφο της ουκρανικής κυβέρνησης προς τους φιλορώσους αυτονομιστές να παραδώσουν τα όπλα και να τερματίσουν την κατάληψη των κυβερνητικών κτιρίων στην πόλη Σλαβιάνσκ της ανατολικής Ουκρανίας εξέπνευσε και σύμφωνα με το Reuters δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι οι αντάρτες προτίθενται να «συμμορφωθούν» με αυτό.

Στον έλεγχο των εξεγερμένων μεγάλες πόλεις της ανατολικής Ουκρανίας
Μπορεί ο κυβερνήτης της περιφέρειας του Ντόνετσκ, στην οποία ανήκει το Σλαβιάνσκ να ανακοίνωνε σήμερα πως «μια αντιτρομοκρατική επιχείρηση με συμμετοχή στρατιωτικών μονάδων» βρίσκεται σε εξέλιξη στη ζώνη «για να αφοπλισθούν οι συμμορίτες και να απελευθερωθούν τα κτίρια που έχουν καταλάβει», ωστόσο, η πραγματικότητα φαίνεται πως είναι τελείως διαφορετική.

Κανένα ίχνος αυτής της «αντιτρομοκρατικής επιχείρησης» δεν ήταν ορατό σήμερα το μεσημέρι στο Σλαβιάνσκ , το οποίο εξακολουθούν να ελέγχουν οι εξεγερμένοι, ενώ έχουν εξαφανισθεί, ακόμη και από τις παρυφές της πόλης, οι δυνάμεις που είναι πιστές στη φιλοευρωπαϊκή κυβέρνηση του Κιέβου.

Κατά μήκος των περίπου 140 χλμ. της οδού που οδηγεί από το Ντονέτσκ στο Σλαβιάνσκ, οι φιλορώσοι εξεγερμένοι έχουν υψώσει πολλά οδοφράγματα όπου ακτιβιστές, μερικές φορές οπλισμένοι, ελέγχουν περιστασιακά τα οχήματα.

Στην είσοδο του Σλαβιάνσκ, τα οδοφράγματα είναι περισσότερα. Μπροστά από την έδρα της δημοτικής διοίκησης, μια δεκαριά ένοπλοι που φορούν την ίδια στολή και έχουν πολύ επαγγελματικό ύφος, διαφέρουν στην εμφάνιση από τους ντόπιους φιλορώσους ακτιβιστές.

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top