Select Menu


Λόγο για συνταγματική εκτροπή κάνει ο Πάνος Καμμένος, μιλώντας στο koutipandoras.gr, για την παρέμβαση των υπουργών Αθανασίου και Δένδια, στη Δικαιοσύνη, όπως προέκυψε έπειτα από την αποκάλυψη στης συνομιλίας του πρώην πια γενικού γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου Τάκη Μπαλτάκου, με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη.

Αναφερόμενος στις σχέσεις Μπαλτάκου – Σαμαρά, ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων επισημαίνει ότι οι δυο τους ήταν στενότατοι συνεργάτες, ενώ ο κ. Μπαλτάκος ουδέποτε έπραττε εν αγνοία του Πρωθυπουργού, αλλά ενεργούσε κατόπιν εντολών του.

Αναφέρει παράλληλα ότι οι κυβερνητικές παρεμβάσεις στο έργο της Δικαιοσύνης δεν αποτελούν σπάνιο φαινόμενο, γεγονός που προκύπτει από μια σειρά υποθέσεων, μιλάει για την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Γκουτζαμάνη, την οποία καταγγέλλει για παραβίαση του Συντάγματος και επιτίθεται στον Βαγγέλη Βενιζέλο, ο οποίος εμφανίζεται ξαφνικά να αποκηρύσσει τα ακροδεξιά στοιχεία της συγκυβέρνησης, όταν μέχρι χθες τα χειροκροτούσε.

Τέλος, κάνει λόγο για διαύλους επικοινωνίας μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και Χρυσής Αυγής και εξηγεί πώς -κατά την άποψή του- οι τελευταίες κυβερνήσεις σε αγαστή συνεργασία με μερίδα των Μέσω Ενημέρωσης, τη δημιούργησαν και τη χρησιμοποίησαν.

Διαβάστε παρακάτω ολόκληρη την συνέντευξη του κ. Πάνου Καμμένου στον Μάριο Αραβαντινό :

Μιλήσατε για συνταγματική εκτροπή και ζητήσατε την παραίτηση της κυβέρνησης. Θεωρείτε ότι η ευθύνη είναι συνολική;


Είναι ξεκάθαρο ότι ο κ. Μπαλτάκος δεν κινείτο από μόνος του. Κινείτο με πλήρη γνώση του Πρωθυπουργού, για τις ενέργειες τις οποίες έκανε. Αυτό φαίνεται και από την πορεία των υποθέσεων. Όχι μόνον από την πορεία της υπόθεσης της Χρυσής Αυγής, αλλά από την πορεία μια σειράς υποθέσεων, από την οποία βλέπουμε ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να παρέμβει στο έργο της Δικαιοσύνης. Θα σας δώσω δύο παραδείγματα. Το παράδειγμα των Σκουριών όπου είδαμε τον σύμβουλο Τύπου του Πρωθυπουργού, τον κ. Μουρούτη να κάνει tweet λέγοντας: «Δεν θα παρέμβει κάποιος εισαγγελέας για τις δηλώσεις Καμμένου;». Να σας θυμίσω ότι οι «δηλώσεις» μου, ήταν μια προσωπική συνομιλία που είχα με μητέρες παιδιών από τη Χαλκιδική που έπιναν νερό με αρσενικό επί ενάμισι μήνα. Χρησιμοποίησαν μια λέξη που είπα, τη λέξη «λιντσάρισμα» και μετά το tweet του κ. Μουρούτη ο εισαγγελέας Μαδεμλής, παλιός ΟΝΝΕΔίτης τον οποίο γνώριζα από την εποχή που ήμουν στη Νέα Δημοκρατία, άσκησε ποινική δίωξη. Άρθηκε η ασυλία μου από τη Βουλή και η υπόθεση χρεώθηκε στον ίδιο εισαγγελέα. Έκανα αίτηση εξαίρεσης διότι ήταν ο ίδιος εισαγγελέας που ζήτησε να γίνει η προκαταρκτική, αλλά δεν εξαιρέθηκε κατά παράβαση κάθε αρχής δικονομίας. Εν συνεχεία έκανα αίτημα ολικής ακυρότητας της διαδικασίας. Η υπόθεση χρεώθηκε ξανά στον ίδιο εισαγγελέα.

Σας δίνω κι ένα δεύτερο παράδειγμα. Η βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ. Μαρίνα Χρυσοβελώνη κατέθεσε ερώτηση σε σχέση με τον γαμπρό του γενικού γραμματέα του υπουργείου Δημόσιας Τάξης, κ. Ανδρεουλάκου, ο οποίος διώκεται για κακούργημα από την Interpol και ο οποίος τυγχάνει να είναι και συγγενής του υπουργού Υγείας. Ο συγκεκριμένος, παρότι διώκεται από την Interpol, έτυχε πλήρους προστασίας από τη Δικαιοσύνη, η οποία δεν έκανε καμία κίνηση. Ο δε ρόλος του υπουργού Δικαιοσύνης, ήταν γνωστός από το παρελθόν. Έχουμε υποθέσεις όπως εκείνη των CDS, η οποία έχει παγώσει τρεισήμισι χρόνια, διότι η κυβέρνηση παρέχει πλήρη προστασία στον κ. Παπανδρέου. Οι παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη από την πλευρά της κυβέρνησης είναι κάτι το οποίο γνωρίζουν όλοι.

Πλέον αποκαλύφθηκε ότι υπήρχε δίαυλος με τη Χρυσή Αυγή. Η συνομιλία του κ. Μπαλτάκου με τη Χρυσή Αυγή, δεν ήταν ένα τυχαίο γεγονός. Η θέση η δική μας, είναι ότι η Χρυσή Αυγή είναι δημιούργημα της ίδιας της κυβέρνησης και της τρόικας. Ενδεικτικό αυτού είναι η υπουργοποίηση δύο ακροδεξιών, του κ .Γεωργιάδη και του κ. Βορίδη, από την κυβέρνηση Παπαδήμου. Έτσι έγινε η «απενοχοποίηση» της Χρυσής Αυγής. Η ένταξή τους στο σύστημα, στη Νέα Δημοκρατία και στις κυβερνητικές θέσεις, έδωσε τη δυνατότητα στη Χρυσή Αυγή να απογειωθεί. Η δε Χρυσή Αυγή προβλήθηκε ιδιαίτερα από τα Μέσα Ενημέρωσης της διαπλοκής, τα μεγάλα κανάλια των εργολάβων και των υποστηρικτών του κ. Σαμαρά, όπως είναι ο κ. Ψυχάρης. Πλέον αποκαλύφθηκε ότι οι δύο συνέταιροι, η Χρυσή Αυγή και η Νέα Δημοκρατία και βεβαίως το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ, τσακώθηκαν μεταξύ τους, τα χάλασαν στη μοιρασιά κι έβγαλαν τα άπλυτα ο ένας του άλλου.

Μετά τις αποκαλύψεις, ο κ. Μπαλτάκος εμφανίζεται ως παράταιρος μέσα στη Νέα Δημοκρατία διότι εκφράζει απόψεις φιλικές προς τη Χρυσή Αυγή. Δεν είναι όμως η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό, αφού και στο παρελθόν, έχει δηλώσει ότι δεν είναι απίθανο η Νέα Δημοκρατία να συγκυβερνήσει με τη Χρυσή Αυγή.

Θα σας πω κάτι το οποίο έχω ζήσει ο ίδιος. Όταν έγινε η επιτροπή για τη Siemens, λίγο καιρό αφού ανέλαβε ο Σαμαράς την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας, ζήτησα να είμαι μέλος της εξεταστικής, διότι ήταν μια υπόθεση με την οποία είχα ασχοληθεί προσωπικά. Τότε, ο κ. Σαμαράς επικοινωνούσε με τον κ. Μπαλτάκο κι εκείνος επενέβαινε κατ’ εντολή του κ. Σαμαρά. Ήταν οι άμεσοι συνομιλητές. Θα σας θυμίσω επίσης ότι ήμουν από εκείνους που για τη συγκεκριμένη υπόθεση, έκανα ξεχωριστό πόρισμα ζητώντας την περαιτέρω διερεύνηση για τον κ. Λιάπη και τον κ. Μαρκογιαννάκη. Είδα τότε ότι υπήρξε μια άμεση παρέμβαση από τον Πρωθυπουργό προς τον κ. Μπαλτάκο -μιλούσαν στο κινητό τηλέφωνο για τις υποθέσεις- και υποθέσεις όπως εκείνη του κ. Σέκερη για παράδειγμα πήγαν στην άκρη. Δεν μπορεί να πει κανένας ότι ο κ. Μπαλτάκος ήταν κάποιος ο οποίος κινείτο από μόνος του. Ήταν ο μόνος άνθρωπος που μιλούσε με τον Σαμαρά όποια ώρα ήθελε.

Από τις συνομιλίες προκύπτει, εκτός από την παρέμβαση δύο υπουργών στη Δικαιοσύνη, ότι η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, εξέδωσε το πόρισμα για τη Χρυσή Αυγή, επειδή πείστηκε από τους κ.κ. Αθανασίου και Δένδια ότι η Χρυσή Αυγή φιλοξενεί στις τάξεις της παγανιστές, ειδωλολάτρες και ναζί οι οποίοι είναι αντίθετοι με τον Χριστιανισμό.

Δεν ξέρω αν η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου έχει τόσο χριστιανικές ιδέες. Θα σας πω όμως ότι στην περίπτωση, για παράδειγμα, της παράστασης την οποία έκανα ζητώντας την εφαρμογή του αρ. 20 του Συντάγματος, δηλαδή της έκφρασης γνώμης για δική μου υπόθεση, η κα Γκουτζαμάνη απέρριψε το αίτημα, κατά παράβαση της συνθήκης του ΟΗΕ κι ενώ η δικογραφία εστάλη για την άρση ασυλίας μου, για την υπόθεση της Χαλκιδικής, η κα Γκουτζαμάνη, παρότι προσέφυγα και σ’ αυτήν αρνήθηκε να εφαρμόσει το Σύνταγμα. Αυτό δεν σημαίνει βεβαίως ότι η Χρυσή Αυγή αποτελείται από αγγέλους.

Η κυβέρνηση χρησιμοποίησε τη Χρυσή Αυγή;

Αν διαβάσετε το άρθρο του Φαήλου Κρανιδιώτη στη «Δημοκρατία», που ουσιαστικά μας καλεί να συγκυβερνήσουμε με τον κ. Σαμαρά για τη μεγάλη Δεξιά, θα δείτε ότι υπήρχαν ακροδεξιά στοιχεία δίπλα στον κ. Σαμαρά, τα οποία ήθελαν να δημιουργήσουν μία συγκυβέρνηση με τη Χρυσή Αυγή και με κάποια στελέχη των ΑΝ.ΕΛ. που πίστευαν ότι είναι κοντά στην ιδεολογία τους. Δεν είναι τυχαίο ότι πριν από μία εβδομάδα, δύο βουλευτές μας, χωρίς καμία πολιτική αιτία, αποχώρησαν από την Κ.Ο. δημιουργώντας την πολιτική των «μαξιλαριών». Να σας θυμίσω δε, ότι αυτά τα ακροδεξιά στοιχεία που εισέβαλαν στη Νέα Δημοκρατία με τον κ. Σαμαρά είναι οι δημιουργοί και της περίφημης θεωρίας των δύο άκρων, η οποία εξυπηρετούσε την τρόικα και τη συγκυβέρνηση. Ο κ. Βενιζέλος μάλιστα που τώρα προσπαθεί να βγάλει την ουρά του απ’ έξω συμμετείχε σ’ αυτό το σενάριο. Χειροκροτείται από τον κ. Βορίδη και χειροκροτεί και αγκαλιάζει τον κ. Γεωργιάδη, λέγοντας ότι είναι ο καλύτερος υπουργός του. Πώς είναι δυνατόν ο αρχηγός του σοσιαλιστικού κόμματος να είναι συνέταιρος με τον πρώην αρχηγό της ΕΠΕΝ (σ.σ. Βορίδης) ή τον πρώην πωλητή των βιβλίων του κ. Πλεύρη που μιλούσε για το ψήσιμο των Εβραίων στους φούρνους.

Ο κ. Βενιζέλος είπε πρόσφατα και επισημάνθηκε μετά τις τελευταίες εξελίξεις από το ΠΑΣΟΚ, ότι δεν μπορεί να υπάρχει μέσα στον κυβερνητικό μηχανισμό κανένας ακροδεξιός θύλακας που υπονομεύει την κυβερνητική πολιτική. Θεωρείτε υποκριτική τη στάση Βενιζέλου και ΠΑΣΟΚ;

Είναι ξεκάθαρο. Σας λέω ότι ο κ. Βενιζέλος, ο κ. Πάγκαλος είναι οι κολλητοί των ακροδεξιών στοιχείων της Νέας Δημοκρατίας. Ο κόσμος που παρακολουθεί, έχει δει τον κ. Βενιζέλο να κάνει δηλώσεις περί καλύτερου υπουργού, αναφερόμενος στον Άδωνη Γεωργιάδη, να έχουν αγκαλιαστεί και να γελούν μαζί για τις αποφάσεις που παίρνουν. Ακόμη και προχθές, στην ψήφιση του τελευταίου μνημονίου, ο κ. Βενιζέλος έβρισε σκιωδώς τον Απόστολο Κακλαμάνη και από εκεί και πέρα χειροκροτούσε σαν κουρδισμένο στρατιωτάκι την ομιλία του κ. Βορίδη. Είναι ξεκάθαρο ότι η συγκυβέρνηση λειτουργεί με τα ακροδεξιά στοιχεία στην ίδια γραμμή, όπως λειτουργεί με την τρόικα και την κα Μέρκελ.

Αναφέρει ο κ. Μπαλτάκος, ότι ο Σαμαράς φοβάται για τον εαυτό του, φοβάται γιατί εξαιτίας της Χρυσής Αυγής και των ποσοστών της, το κόμμα του δεν μπορεί να ξεπεράσει τον ΣΥΡΙΖΑ. Η Νέα Δημοκρατία η οποία δημιούργησε και χρησιμοποίησε τη Χρυσή Αυγή, όπως είπατε, θεώρησε τελικά ότι της κάνει κακό και γι’ αυτό αποφάσισε να την εξαφανίσει όπως κατά καιρούς έχει δηλώσει ο Πρωθυπουργός;

Για να εξαφανίσει τη Χρυσή Αυγή δεν είναι ανάγκη να πάρει τέτοιου είδους μέτρα. Θα έλεγε στον πατέρα του βουλευτή του κ. Ψυχάρη, που είναι ιδιοκτήτης καναλιού ή στον εθνικό εργολάβο που συνεχίζει να παίρνει έργα, στον κ. Μπόμπολα, να μην παίζουν 15 λεπτά τις «αγαθοεργίες» της Χρυσής Αυγής. Η Χρυσή Αυγή μεγαλούργησε, εδραιώθηκε και διαφημίστηκε από τα μεγάλα Μέσα Ενημέρωσης, τα οποία δεν κάνουν άλλη δουλειά από το να προμοτάρουν την κυβερνητική πολιτική.

Αθανασίου και Δένδιας ένιψαν τας χείρας τους…

Τα πράγματα είναι απλά. Ας ανοίξουν τα τηλέφωνα του κ. Μπαλτάκου να δούμε τις συνομιλίες που είχαν με τον κ. Αθανασίου και τον κ. Δένδια. Ο κ. Μπαλτάκος είχε κομβικό ρόλο. Ήταν ο γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου. Εκείνος έφτιαχνε τις τροπολογίες, στο γραφείο του καλούσαν προς συμμόρφωση τους βουλευτές, στο γραφείο του ο κ. Βενιζέλος πηγαινοερχόταν με τον κ. Στουρνάρα και άλλαζαν τις τροπολογίες για τα γάλατα. Τώρα ανακάλυψαν ο ένας τον άλλον; Θα βρούμε τον αποδιοπομπαίο τράγο που λέγεται Μπαλτάκος για να ρίξουμε όλη την ευθύνη; Ο κ. Μπαλτάκος ενεργούσε κατόπιν εντολών του κ. Σαμαρά. Και αυτό σας το επιβεβαιώνω προσωπικά. Το γνωρίζω. Και την περίοδο της συμμετοχής μου στη Νέα Δημοκρατία, επί προεδρίας Σαμαρά, όλα τα έκανε ο Μπαλτάκος.

Ανησυχείτε μήπως η Χρυσή Αυγή αποκομίσει κέρδος από αυτή την ιστορία;

Δεν είμαι βέβαιος για το κατά πόσον αυτό δεν είναι ένα στημένο σενάριο για να ενισχυθεί περεταίρω η Χρυσή Αυγή, πιθανώς γιατί τα «ποτάμια» δεν τους βγήκαν. Είναι τόσο στενές οι σχέσεις μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και Χρυσής Αυγής που δεν θα με εξέπληττε να έχουν στήσει όλη αυτή την ιστορία για να πάνε σε εκλογές, ενισχύοντας τη Χρυσή Αυγή προσπαθώντας να δημιουργήσουν τη δυναμική εκείνη που θα ανακόψει την πιθανότητα σχηματισμού μιας αντιμνημονιακής κυβέρνησης.

Ισχυρίζονται στελέχη της Χρυσής Αυγής ότι έχουν στη διάθεσή τους κι άλλα βίντεο. Γνωρίζετε κάτι σχετικά;

Εμάς μας είπαν για εννέα βίντεο. Αν υπάρχουν αυτά τα βίντεο, να δοθούν στη δημοσιότητα και να μην φοβηθεί η Δικαιοσύνη, η οποία αντί να χρησιμοποιήσει το συγκεκριμένο βίντεο για να διερευνηθούν οι ευθύνες του κ. Αθανασίου, του κ. Δένδια, του κ. Σαμαρά εξέδωσε εισαγγελική παραγγελία για το κατά πόσον αυτό ήταν παράνομο. Πιθανώς να ήταν παράνομο, αλλά όταν αυτό αποδεικνύει μια εγκληματική πράξη και σύμφωνα με απόφαση του Αρείου Πάγου, πρέπει να χρησιμοποιηθεί για τη δικαιοσύνη.

Θα διερευνηθούν όσα καταγγέλλονται για τους δύο υπουργούς της κυβέρνησης;

Ο καταγγελθείς είναι ο ίδιος ο Πρωθυπουργός. Ο κ. Σαμαράς είναι εμπλεκόμενος. Και γι’ αυτό από την πρώτη στιγμή ζητήσαμε την παραίτηση της κυβέρνησης. Πρέπει να εμπλακεί η Δικαιοσύνη και να ζητήσει όλα εκείνα τα στοιχεία που μπορεί να αποδεικνύουν ότι υπάρχει εμπλοκή του υπουργού Δικαιοσύνης, στην ίδια τη Δικαιοσύνη.

Οφείλω να σας πω ότι είχαμε κι άλλες καταγγελίες. Είχαμε καταγγελία, την οποία διερευνούμε, ότι ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου κάλεσε δικαστή σε υπόθεση η οποία βρισκόταν εν εξελίξει και αφορούσε εμένα, σε αντιπαράθεσή μου με υπουργό της κυβέρνησης. Η υπόθεση, αυτή τη στιγμή διερευνάται. Εάν όλα αυτά ισχύουν, βλέπουμε ότι υπάρχει παρέμβαση της εκτελεστικής εξουσίας στη δικαστική. Γι’ αυτό και μίλησα για συνταγματική εκτροπή.

Οι πολίτες πρέπει να ασχοληθούν με αυτή την υπόθεση. Πρέπει να θυμηθούν ότι υπάρχει άρθρο στο Σύνταγμα, το οποίο αναφέρει ότι κάθε πολίτης ξεχωριστά έχει ευθύνη για την τήρηση του Συντάγματος. Τα δε εγκλήματα που γίνονται αυτή την περίοδο δεν παραγράφονται. Η παραγραφή τους αρχίζει μετά την αποκατάσταση της Δημοκρατίας.

Να θυμηθούμε ότι αυτή τη στιγμή ένας Τσουκάτος, ο οποίος είχε πει ότι πήρε ένα εκατ. μάρκα από τον Χριστοφοράκο για να τα δώσει στο ΠΑΣΟΚ κυκλοφορεί ελεύθερος. Ένας Μαντέλης, έχοντας ομολογήσει ότι πήρε λεφτά, κυκλοφορεί επίσης ελεύθερος. Υπάρχουν κι άλλα. Η αλλαγή του ΠΑΣΟΚ και η μετονομασία του σε «Ελιά» με αλλαγή ΑΦΜ για να φάνε τα λεφτά που έχουν πάρει από τις τράπεζες. Η μετονομασία, όπως λέγεται, της Νέας Δημοκρατίας, σε «Νέα Ελλάδα» για να διαγράψουν άλλα 110 εκατ. από την Αγροτική Τράπεζα. Έχουμε πια ξεκάθαρα την εικόνα της συνταγματικής εκτροπής.

koutipandoras.gr

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top