Select Menu


Η τελευταία φορά που το ρωσικό " αεροπλάνο της Αποκάλυψης " έκανε βόλτες στον αέρα , πραγματοποιώντας την χαρακτηριστική κυκλική τροχιά του σε υψόμετρο 27.000 ποδών αποκαλύπτοντας ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν βρισκόταν εκεί κοντά , ήταν στις 31 Μαρτίου , λίγες μόλις μέρες μετά την προσάρτηση της Κριμαίας από το Κρεμλίνο .

Μέχρι σήμερα .ες το Tu - 214 περιφέρεται διακριτικά στην περιοχή των συνόρων Φινλανδίας και της Βαλτικής , όπου όπως είναι γνωστό το ΝΑΤΟ συγκεντρώνει εκατοντάδες δυτικούς στρατιώτες σε ένα " αμυντικό " στρατιωτικό σχηματισμό.

Τι είναι το " αεροπλάνο της Αποκάλυψης " ;

Το Tupolev Tu - 214SR είναι ένα ρωσικό αεροσκάφος Ειδικών αποστολών και πιστεύεται ότι λειτουργεί ως αεροσκάφος διαβίβασης τηλεπικοινωνιών. Αυτό το είδος αεροσκάφους συχνά αποστέλλεται από τη Ρωσική Πολεμική Αεροπορία για να συνοδεύσει το προεδρικό αεροσκάφος του Πούτιν για τα ταξίδια του και για το λόγο αυτό θεωρείται η ρωσική έκδοση του αμερικανικού "αεροπλάνου της Αποκάλυψης" E - 4B , με ρόλο την εναέρια διοίκηση και τον έλεγχο .

Η Αμερική δεν είναι η μόνη υπερδύναμη που χρησιμοποιεί " αεροπλάνο της Αποκάλυψης " για τον επικεφαλής του κράτους .

Όταν ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν πρέπει να ξεφύγει από τον κίνδυνο εισέρχεται σ 'αυτό το άκρως απόρρητο ιπτάμενο κέντρο επικοινωνιών .

Το Tu - 214SR προέκυψε ως μία παραλλαγή για ειδικές αποστολές του εμπορικού μεταφορικού αεροσκάφους Tupolev Tu - 214 , ως απάντηση της Ρωσίας στο Αμερικανικό αεροσκάφος E - 4B , ως ένα ιπτάμενο κέντρο ελέγχου και διοίκησης , που κατασκευάστηκε ειδικά για τη χρήση του Ρώσου προέδρου και θεωρείται ως ο διάδοχος του Ilyushin Il - 20 Coot ,που χρησιμοποιήθηκε για τον σκοπά αυτό τα τελευταία σαράντα χρόνια .

Κατασκευασμένο από την Aviastar SP και την Κazan Aircraft Production Association , το δικινητήριο τζετ μεγάλης αντοχής μπορεί να μεταφέρει 62 επιβάτες με ακτίνα δράσης και ταχύτητα συγκρίσιμη μ' αυτές ενός Boeing 757 .

Όμως, σε αντίθεση με το Boeing , το Tu - 214SR είναι γεμάτο με αισθητήρες και εξοπλισμό τηλεπικοινωνιών τεχνολογίας αιχμής.

Αν και πολύ λιγότερα είναι γνωστά σχετικά με τις δυνατότητες του 214SR σε σύγκριση με αυτές του E - 4B , ξέρουμε ότι μεταφέρει εξοπλισμό τύπου MRC - 411 με πολλαπλές δυνατότητες ανάλυσης πληροφοριών, ο οποίος περιλαμβάνει αισθητήρες ηλεκτρονικών πληροφοριών ( ELINT ) , πλευρικά Radar σύνθετης λήψης ( για να εντοπίζουν τις εισερχόμενες εναέριες απειλές σε μεγάλες αποστάσεις ) , καθώς και μια ποικιλία εξοπλισμού επεξεργασίας σημάτων (SIGINT ) και Πληροφοριών Επικοινωνιών ( COMINT ) .

Τέσσερις ηλεκτρικές γεννήτριες παρέχουν άφθονη ηλεκτρική ενέργεια , ενώ μια σειρά από εξωτερικές δεξαμενές καυσίμου επιτρέπουν στο αεροπλάνο να παραμείνει ψηλά για ταξίδια έως και 10.000 χιλιόμετρα.

Δύο παρόμοια αεροσκάφη 214SRs μπήκαν σε υπηρεσία το 2008 με την υπηρεσία της Προεδρικής Ομάδας Ειδικών Εφαρμογών και λειτουργούν με πλήρωμα τεσσάρων ατόμων.

Ωστόσο , το αεροπλάνο αποχαρακτηρίστηκε μόλις πέρυσι, όταν έκανε την πρώτη δημόσια επίδειξη του στην αεροπορική έκθεση της Μόσχας .

Από τότε, έχουν εντοπιστεί και τα δύο στον ουρανό κατά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σότσι και , πιο πρόσφατα και δυσοίωνα , στην Κριμαία .

Γιατί το αεροπλάνο της 'Αποκάλυψης" πετάει τόσο κοντά στην Βαλτική σήμερα από όλες τις μέρες ?

Είναι μία χειρονομία καλωσορίσματος από τη Ρωσία προς το ΝΑΤΟ για τα στρατεύματα που συγκεντρώνονται στην Ανατολική και Κεντρική Ευρώπη ?

Mήπως η παρουσία του αεροσκάφους σηματοδοτεί ότι ο Πούτιν βρισκόταν - όπως κάνει συνήθως - είτε ταξιδεύει στην περιοχή ή είναι ένας οιωνός για κάτι πιο δυσοίωνο;

Όπως μπορεί να δει κανείς στην εικόνα παρακάτω, μετά την πτήση του για ώρες ακριβώς ανατολικά των συνόρων της Φινλανδίας , βρίσκεται τώρα καθ 'οδόν για να προσγειωθεί πίσω στην Αγία Πετρούπολη , από όπου απογειώθηκε πριν από αρκετές ώρες .


ΠΗΓΗ www.zerohedge.com

ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ
Το άρθρο αναρωτιέται για τον σκοπό των πτήσεων.

Για να κάνω μία πρόβλεψη για το τι συμβαίνει , προχώρησα σε μια σύντομη έρευνα για τις πτήσεις του αεροπλάνου τις προηγούμενες ημέρες.

Εντόπισα μία πτήση στις 23.4.2014 που αναχώρησε από Μόσχα ώρα 11:11 και προσγειώθηκε την 13:18 πάλι στην Μόσχα.

Η πτήση αυτή επικεντρώθηκε στην επιτήρηση της περιοχής της πόλης της Αγίας Πετρούπολης και είχε κατά πάσα πιθανότητα σκοπό την αναγνώριση της περιοχής πριν την άφιξη ή κατά την άφιξη σ' αυτήν του Πούτιν ή και άλλων επισήμων.

Η σημερινή πτήση μετά από 3 ημέρες επιτηρεί μία υδάτινη περιοχή ( λίμνη ladoga) ανατολικά των συνόρων της Φινλανδίας και ξεκίνησε πρωινές ώρες.

O Πούτιν κάνει κρουαζιέρα στη λίμνη Ladoga πιθανόν παρέα με φινλανδούς ή και Σκανδιναβούς επισήμους , που γνωρίζουν καλά την περιοχή.

Κατανοώντας την πρόσφατη ιστορία , ο Πούτιν θέλει να πάρει διαβεβαιώσεις ότι η Φινλανδία θα παραμείνει ουδέτερη σε ό τι πρόκειται να συμβεί προσεχώς.

Η Φινλανδία είχε αποκτήσει την ανεξαρτησία της από την Ρωσία κατά την Ρωσική επανάσταση με ιστορικά γεγονότα που προσομοιάζουν μ' αυτά που συμβαίνουν σήμερα στην Ουκρανία.

Κατά τον εμφύλιο πόλεμο που ακολούθησε οι μπολσεβίκοι νικήθηκαν από τους συντηρητικούς "Λευκούς" με την βοήθεια της τότε Γερμανικής Αυτοκρατορίας και με τον τρόπο αυτό δημιουργήθηκε τελικά η δημοκρατία της Φινλανδίας.

Τρεις μήνες μετά την κήρυξη του Β' Παγκόσμιου Πολέμου την 30 Nοεμβρίου 1939 Ρωσία και Φινλανδία βρίσκονταν και πάλι σε εμπόλεμη κατάσταση με τους Φινλανδούς σε άμυνα, καθώς οι Ρώσοι είχαν εισβάλλει στην Φινλανδία με εδαφικές διεκδικήσεις.

Μετά από εχθροπραξίες που κράτησαν 3 μήνες και 12 ημέρες και ανέδειξαν τις αδυναμίες του τότε ρωσικού στρατού , με συνθήκη που υπογράφτηκε στην Μόσχα οι Φινλανδοί παραχώρησαν το 11% του εδάφους τους και το 30% της τότε οικονομίας τους στη Ρωσία.

Ανάμεσα στις περιοχές που προσαρτήθηκαν τότε ήταν και η λίμνη Ladoga, όπου υπερίπταται σήμερα το "αεροσκάφος της Αποκάλυψης".

Οι Ρώσοι γνωρίζουν ότι οι διεθνείς συνθήκες που δημιούργησαν τα σύνορα γύρω τους καταγγέλονται σήμερα έμπρακτα στην περίπτωση της Ουκρανίας και όχι μόνο.

Ο Πούτιν επιδεικνύει την ηρεμία της λίμνης Ladoga στους Φινλανδούς επισήμους και τους προσκαλεί να μην προβούν σε επιθετικές ή διεκδικητικές ενέργειες εδαφών στην περιοχή.

Την ίδια στιγμή οι ανόητοι κυβερνήτες της Πολωνίας ετοιμάζονται να βοηθήσουν στρατιωτικά την Ουκρανία και συγκεντρώνουν ολιγάριθμες επίλεκτες δυνάμεις στα σύνορα τους για "ασκήσεις". Το ίδιο κάνουν με αφέλεια και οι δημοκρατίες της Βαλτικής.

Δυστυχώς γι' αυτούς όμως έχουν ξεχάσει ότι στον Δεύτερο Παγκόσμιο πόλεμο προδόθηκαν εξίσου από Γερμανούς και Ρώσους και η χώρα τους μοιράστηκε στα δύο.

Η Πολωνία είναι μία επίπεδη και πλούσια χώρα και δεν διαθέτει την πολυτέλεια της ύπαρξης της λίμνης Ladoga ή κάποιου φυσικού ορίου, που μπορεί να σταματήσει την προέλαση ενός πολυάριθμου εχθρού.

Ας ελπίσουμε μόνο ότι στην κρουαζιέρα της λίμνης Ladoga συμμετέχουν μόνο Ρώσοι και Φινλανδοί και δεν υπάρχουν και γερμανοί προσκεκλημένοι.

Οι Ρώσοι συνηθίζουν να υπογράφουν συνθήκες ,που ορίζουν τις ζώνες επιρροής τους στον κόσμο, με τους φαινομενικά εχθρούς τους πριν να εφορμήσουν.

Οι δε Γερμανοί για το οικονομικό τους συμφέρον προδίδουν και την μάνα τους.

Πάντα έτσι ενεργούσαν ιστορικά και ο Πούτιν δεν νομίζω ότι θα βγει διαφορετικός...

Η πτήση που περγράφεται στο άρθρο. Ξεκίνησε χθές στις 7.29 από την Αγία Πετρούπολη.

Son Ofeon

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top