Select Menu


Εντάξει, δεν είναι τώρα αναγνώστη μου δυνατόν να ανεχόμαστε πάντα τα τερτίπια αυτών των τροϊκανών. Μπορεί στο παρελθόν, πράγματι, κάποιες φορές (όχι πολλές, καμία διακοσαριά) να κάναμε πίσω μπροστά στις επιταγές των δανειστών αλλά το κάναμε μόνο και μόνο για να μην πάνε χαμένες οι θυσίες σου, βρε κουτούλη.

Σε θυσιάσαμε, λοιπόν, άλλες διακόσιες φορές και έτσι καταφέραμε να είσαι στην ευχάριστη θέση να μπορείς να περιμένεις την ανάπτυξη (που έρχεται, μη λέμε τα ίδια και γινόμαστε και κουραστικοί).

Αυτή τη φορά, όμως, το κακό παράγινε. Ο Γιάννης ο Στουρνάρας είναι τρελαμένος με όσα του ζητούν να κάνει. Και αποφάσισαν εκεί στην κυβέρνηση ότι έφτασε η στιγμή να πούνε το μεγάλο ΟΧΙ. Τέλος, δανειστή. Τέλος. ΝΕΑ μέτρα εμείς δεν παίρνουμε.

Και πράγματι, αναγνώστη μου. Δε θα πάρουν.

Το μόνο που θα κάνουν είναι να προχωρήσουν απλώς σε χιλιάδες απολύσεις, σε καταργήσεις φορέων, να συνεχίσουν τη φοροεπιδρομή, να κόψουν επιδόματα, να γονατίσουν ακόμη περισσότερο τον απελπισμένο, εξαθλιωμένο Έλληνα.

Ε, αυτά δεν είναι νέα μέτρα. Πρώτη φορά τα παίρνουν; Αυτά τα μέτρα... πάλιωσαν πια.

Και έτσι και το Βερολίνο θα συνεχίσει να μας ξεπατώνει και ο Στουρνάρας θα νιώθει υπερήφανος και... αντιστασιακός.

Αλλά δε θα σταματήσει εκεί η κυβέρνηση (και σιγά μη σταματούσε, δηλαδή, Μπάμπη μου): Πιστη στη διακήρυξη "όχι νέα μέτρα" θα προχωρήσει και στα εξής:

1) Διαφωνείς με όσα λέει ο Φαήλος; Συλλαμβάνεσαι και σε βάζουμε να δουλεύεις στην... οδοποιία! Όχι και νέο μέτρο! Από τη Χούντα είχαμε να το δούμε...

2) Παλιό μέτρο και στα σχολεία: μπλε ποδιά στα παιδιά. Να μπαίνουν από μικρά σε χρηστούς, νεοφιλελεύθερους χρωματισμούς!

3) Ο Άδωνις θα κλείσει όλα τα νοσοκομεία. Επιστροφή στα όμορφα χρόνια του Ασκληπιού! Υπήρχε τότε Ασκληπιείο; Όχι. Γιατί να υπάρχει σήμερα;

4) Κεφαλικός φόρος, κύριοι. Είσαι Έλληνας; Το 50% των εισοδημάτων στον σουλτάνο Ιωάννη τον Στουρναροπρεπή. Καινούργιο χαράτσι; Όχι δα. 600 χρόνια πίσω πρωτοεφαρμόστηκε το μέτρο. Πιο παλιό δε γίνεται.

Αλλά και πάλι, φτάνουν αυτά; Δε φτάνουν. Γιατί, οκ, είμαστε εμείς ως μνημονιακοί εντάξει με τη συνείδηση μας, πήραμε παλιά μέτρα, πήραμε το οκ από το Eurogroup, σταμάτησε ο θείος Σόιμπλε να μας κάνει καζούρα αλλά έχει μείνει ένα μικρό πρόβλημα.

Με τα παλιά αυτά μέτρα που θα πάρουμε, θα λυσσάξουν πάλι αυτοί οι ενοχλητικοί. Αυτοί ντε που σε κάθε ευκαιρία μας κράζουν και μας κάνουν κριτική. Οι Έλληνες ντε...

Και σε γενικές γραμμές, αυτό δε μας απασχολεί, ποιος ασχολείται με τους Έλληνες στο κάτω, κάτω; Αλλά είναι η συγκυρία η ρημάδα τώρα που έχουμε εκλογές.

Και καλά αυτές οι δημοσκοπήσεις που παραγγέλνουμε εμείς ή τα κανάλια μας και μας δείχνουν δεύτερους με διαφορά στήθους από τον ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά, είναι κι αυτές οι... άλλες που κάνουμε κρυφά και δεν βάζουμε καθόλου σιλικόνη και όσο να πεις δεν είναι και τόσο ευχάριστες.

Δηλαδή έτσι όπως πάει το πράγμα ο μόνος δήμος που θα έχει η Νέα Δημοκρατία θα είναι ο Δήμος Δαββέτας (από τον τομέα Πολιτισμού).

Οπότε; Απλό. Και δεν καταργούμε και τις εκλογές; Είχαν εκλογές στην Αρχαία Σπάρτη; Ε, για να αποφύγουμε το "πάρτα", This Is Sparta!

ΓΑΤΑδότης σου ο Στέλιος Ποτηράκης

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top