Select Menu

Το χωριό και η τοποθεσία είναι τόσο μαγευτικά και αναδύουν τέτοια ηρεμία που καταντούν σχεδόν...βαρετά! Εντάξει, ως Έλληνες κλασσικά υπερβάλλουμε...



Το Giethoorn είναι ένα παραμυθένιο χωριό περίπου 2.500 κατοίκων στην Ολλανδική επαρχία του Overijssel, το οποίο είναι γνωστό και ως η «Βενετία» της Ολλανδίας, αφού δεν έχει καθόλου δρόμους και όλες οι μετακινήσεις γίνονται μέσω των υδάτινων καναλιών.

Στο χωριό έχουν κατασκευαστεί ξύλινες γέφυρες, που περνούν πάνω από το τρεχούμενο νερό και διευκολύνουν την πρόσβαση στα σπίτια, τα περισσότερα από τα οποία είναι χτισμένα πάνω σε μικροσκοπικά νησάκια.




Όλες οι μετακινήσεις είναι πλωτές και αθόρυβες, με βαρκούλες που δεν διαταράσσουν την ηρεμία και τη γαλήνη των κατοίκων.

Σύμφωνα με την huffingtonpost.com, το παραμυθένιο ολλανδικό χωριό «στολίζουν» 180 γέφυρες που διασχίζουν τα κανάλια. Στο Giethoorn οι κάτοικοι δεν ξέρουν τι θα πει ατμοσφαιρική ρύπανση. Οι ίδιοι για τις μετακινήσεις τους χρησιμοποιούν τα... πόδια τους, ενώ πολλές φορές κινούνται πάνω σε δύο ρόδες. Με το ποδήλατο. Για τις πιο μακριές αποστάσεις χρησιμοποιούν τα μικρά βαρκάκια που βρίσκονται στο ποτάμι.




Τα σπίτια της περιοχής συνθέτουν ένα μαγικό τοπίο, το οποίο, σε συνδυασμό με το καταπράσινο περιβάλλον και τα κανάλια μοιάζει σαν μία παλέτα χρωμάτων.

Ούτε μνημόνια, ούτε κρίσεις, ούτε φασαρία. Μαγευτικό! Αλλά δεν βαριέσαι, όλα μια ιδέα είναι. Και στη Πατησίων μια χαρά είναι!

http://www.theinsider.gr/

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top